• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kaka: Potrebna nam je "generalna"

Igrači na koje u Milanu mogu da računaju u naredne tri, četiri godine su: Kaka, Pato, Gatuzo, Djilardino, Nesta i Pirlo.

 Kaka: Potrebna nam je "generalna"  Izvor: MONDO

Šok u Milanu. Ili ne? Najstariji tim Lige šampiona nadigran je i izbačen iz takmičenja od najmladjeg tima u konkurenciji.

Posle eliminacije iz Lige šampiona od Arsenala (0:2 u Milanu, 0:0 u Londonu), najbolji igrač sveta Kaka prvi je javno progovorio o najvećoj mani oronule Milanove imperije. Bez njega i Pata, tim koji je u utorak uveče igrao sa "tobdžijama" u proseku je imao 32 godine!

Sada, kada je sezona praktično gotova za svrgnutog prvaka Evrope, koji se u Kalču bori da bude i četvrti, vreme je da se razmišlja o renoviranju za takmičarsku 2008/2009.

"Na kraju ove sezone, mnogim igračima ističu ugovori, a klub bi morao da odluči koga će dovesti. Dan posle meča je najteži. Liga šampiona je bila naš cilj, a sada nam je ostala samo borba za četvrto mesto", realan je Brazilac, koji je nedavno produžio ugovor sa klubom do 2013. godine i postao najplaćeniji fudbaler planete sa oko devet miliona evra godišnje zarade.

Mediji u Italiji ovu izjavu brazilskog čarobnjaka shvataju i kao svojevrsno upozorenje Berluskoniju i Galijaniju. Njegova vernost Milanu, kažu, nikada nije bila sporna, ali igrač takvih kvaliteta verovatno neće i sledeće sezone želeti da "vuče" ostatak tima na pragu 40ih...

"Ovaj tim je učinio velika dela prethodnih godina. Nažalost, ova sezona je zauvek izgubljena. Sada je sve na čelnicima tima, kada dodje leto", poručio je Kaka.

Milan je od novog ugovora sa "Adidasom", navodno, dobio oko 100 miliona evra za pojačanja, a pitanje je koliko će uložiti i prebogati Silvio Berluskoni, koji koristi ostavku premijera Italije Romana Prodija da se vrati na vlast.

Već dve sezone javna je tajna da Milan igra samo Ligu šampiona, jer veterani nisu u stanju da izdrže tempo u Seriji A i Evropi paralelno. Otuda je i dvostruki šampion Inter u nekoliko navrata imao i više od 20 bodova prednosti nad gradskim rivalom u trci za skudetom.

Evo nekoliko najstarijih fudbalera Milana: Paolo Maldini 40 godina, Seržinjo 39, Kafu 38, Kalać, Favali 36, Dida, Iznagi 35. Nešto mladji, ali nikako mladi nisu ni Emerson 32, Sedorf 32, Broki 32, Odo 32, Ronaldo 32, Ambrosini 31...

Igrači na koje u Milanu mogu da računaju u naredne tri, četiri godine su: Kaka, Pato, Gatuzo, Djilardino, Nesta i Pirlo.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC