• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac na proljeće bez derbija u Banjaluci!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Voljom žrijeba Premijer lige BiH banjalučki Borac u proljećnom dijelu sezone na Gradskom stadionu neće odigrati nijedan derbi. Sve najveće rivale Borac će dočekati na jesen, a onda će im na proljeće ići u goste.

 Borac na proljeće bez derbija u Banjaluci! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Danas je u Sarajevu obavljen žrijeb Premijer lige BiH za narednu sezonu poslije kojeg je jasno da će ljubitelji fudbala u Banjaluci moći da uživaju uglavnom u prvom dijelu sezone.

Na Gradskom stadionu u Banjaluci će se ove jeseni igrati isključivo derbi utakmice, odlučeno je žrijebom Premijer lige BiH.

Borac će tako u prvom dijelu sezone dočekati redom Sarajevo, Čelik, Široki Brijeg, Zrinjski, Željezničara, Slobodu i Velež, što znači da će na proljeće u goste svim ovim ekipama.

Banjalučani će sezonu početi gostovanjem kod Mladosti iz Velike Obarske, a na jesen će gostovati u Travniku, Olimpiku i Slaviji u Sarajevu, Radniku u Bijeljini, zatim u Vitezu, Zvijezdi u Gradačcu i Drini u Zvorniku.

Te ekipe će dočekati na proljeće i možemo konstatovati, ne želeći da potcjenjujemo bilo koju ekipu, da na Gradskom stadionu u Banjaluci u drugom dijelu sezone nećemo gledati niti jedan derbi.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Marinović: Ovo se nije desilo dosad

Trener Borca Vinko Marinović u izjavi za MONDO prokomentarisao je ovaj vrlo zanimljiv raspored Banjalučana u narednoj sezoni ističući da se ovako nešto nije dešavalo u Premijer ligi BiH i da njegovoj ekipi neće biti nimalo lako.

"Takva je volja žrijeba bila. Sigurno je da nam neće biti lako i da je to jedna otežavajuća okolnost. Mi se moramo spremiti za te utakmice i nastojati maksimalno odigrati taj dio sezone. Sigurno je da je to malo neuobičajeno, nisam siguran da se tako nešto desilo dosad. Sve jače utakmice igramo prvo kod kuće, mada ne smijemo reći da ima slabih ekipa, malo je to simptomatično. Ovo je vjerovatno veliki izazov i za klub i za nas i navijače da igramo sve jake utakmice na jesen kod kuće. Ko zna moža će to sve biti na kraju dobro... Mada, sigurno da će biti teško, igrati sve derbije kod kuće neće biti lako, ali šta je tu je", rekao je Marinović.

Ekipa Borca nalazi se u Mrkonjić Gradu, a prema Marinovićevim riječima pripreme Banjalučana za narednu sezonu teku po planu.

"Pripreme teku normalno, imamo uobičajeni rad, nemamo nekih problema niti povrijeđenih igrača što je najbitnije u ovom momentu. Što se tiče igračkog kadra imamo neke odlaske iz kluba i očekujem da se pojačamo još u ovoj sedmici ali to zavisi od odlazaka. Čekamo da vidimo situaciju sa Handžićem. Ako on ode moraćemo tražiti napadača. Čekamo da vidimo šta će biti i sa Avdukićem, ne znam da li će ostati u klubu".

Borac će u petak odigrati prijateljsku utakmicu sa hrvatskim prvoligašem Istrom 1961.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC