• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin tandem za golove: Despotović/Abubakar!

Autor mondo.rs

"Biće teško da nađemo 32 gola, koliko su dali Mrđa i Dauda", pričao je Lalatović za MONDO, a naš portal saznaje ko bi mogao te golove da "vrati" Zvezdi.

 Zvezdin tandem za golove: Despotović/Abubakar! Izvor: MN PRESS

ZAPETLJANO: Abubakar Oumaru može samo da čeka...
Izvor: MN PRESS
Crvena zvezda prošle sezone imala je veliki broj napadača u igračkom pogonu, ali su najveći teret iznela dvojica: Dragan Mrđa i Abiola Dauda.

Njih dvojica dali su 32 gola u sezoni u kojoj je Crvena zvezda uspela da prekine dominaciju Partizana i vrati titulu na "Marakanu". Ali, svaki iz svojih razloga, napadači su napustili klub i ostavili novog trenera Nenada Lalatovića da razmišlja gde bi mogao da pronađe tu količinu pogodaka (čitaj: bodova).

Lalatović je, svestan kakvu dvojicu igrača gubi, iste večeri posle promocije u trenera Zvezde rekao tokom intervjua za MONDO da će to biti jako teško.

Međutim, Zvezda je blizu da oformi prilično opasnu ofanzivnu liniju.

U sredu je potpisan trogodišnji ugovor sa Đorđem Despotovićem, dok se čelnici kluba dovijaju kako da osmisle transfer Abubakara Oumarua iz belgijskog Beverena i tako, dovedu još jednu opciju Lalatoviću, koji na treninzima ima Đorđa Rakića, Ifeanija Onjila, Stefana Mihajlovića, Luku Jovića i od danas Despotovića.

MONDO iz pouzdanih izvora saznaje da se u klubu ozbiljno razmišlja o Kameruncu. Kao i obično, za klub u teškom finansijskom stanju, postoji olakšavajuća i otežavajuća okolnost u nameri da se ostvari ovaj transfer. Činjenica je da Oumaru nije imao sjajnu prvu sezonu u Belgiji i da je na 25 utakmica za Beveren postigao četiri gola, uz četiri asistencije, ali činjenica je i da ga ugovor veže do 2015. godine, tj. naredne sezone.

Portal "Transfermarkt" procenjuje Oumaruovu vrednost na oko milion evra, ali je pitanje da li je to realna cena, s obzirom na to da bi on već narednog janaura mogao da potpiše za bilo koji klub i potom sačeka da mu istekne ugovor. Drugim rečima, Beverenu je ovo poslednja prilika da zaradi od prodaje Kamerunca.

Oumaru je, pre Beverena, igrao za Vojvodinu za koju je na 111 utakmica dao 44 gola, uz 26 asistencija. Za OFK Beograd igrao je 23 puta, dao tri gola, uz dve asistencije, a u Crvenoj zvezdi, u sezoni 2008/09, samo dva gola i tri asistencije na 13 mečeva.

Potom, dolaskom Uprave Vladana Lukića i trenera Vladimira Petrovića, koji nije želeo ni da čuje za Oumarua, Kamerunac je morao na pozajmicu u OFK, pre nego što je postao igrač Voše.

Ima 27 godina i može da igra i kao krilni napadač.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC