• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samba Vagnera u Azerbejdžanu

Autor mondo.ba

Sjajni Brazilac Vagner Santos Lago donio veliki trijumf Širokom Brijegu (2:0) na gostovanju protiv Gabale u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Samba Vagnera u Azerbejdžanu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na krilima sjajnog Brazilca Vagnera Santosa Laga, uprkos problemima sa igračkim kadrom prije i na početku susreta, Široki Brijeg uspio je da upiše siguran trijumf u Azerbejdžanu protiv Gabale (2:0) i sada mnogo mirnije dočekuje revanš na svom stadionu "Pecara", koji je na program 10. jula.

Naime, neposredno prije početka utakmice odlučeno je da prvi golman Antonio Soldo zbog prehlade neće moći nastupiti, ma je umjesto njega na teren morao iskusni Luka Bilobrk.

Da nevolja nikada ne dolazi sama, Širokobriježani su se uvjerili u 27. minutu, kada je zbog povrede teren morao napustiti mladi Stipo Marković, a umjesto njega zaigrao je Josip Barišić.

To kao da je poremetilo planove Hercegovaca, pa u prvom poluvremenu nisu pokazali skoro ništa. Srećom, ni fudbaleri Gabale nisu bili pretjerano raspoloženi, pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

U drugom dijelu nešto ofanzivnije krenuli su domaći fudbaleri, ali trećeplasirani klub prvenstva Azerbejdžana prošle godine nije uspio da stvori neku ozbiljniju priliku pred golom Bilobrka.

Svjesni da igraju protiv rivala koji nije ništa kvalitetniji od njih, fudbaleri Širokog Brijega sredinom drugog dijela igre krenuli su ofanzivnije ka golu Gabale.

To se isplatilo u 74. minutu kada je iskusni brazilski napadač pogodio za vođstvo Širokobriježana od 1:0. Prethodno je najbolji igrač susreta imao tri dobre prilike za pogodak, ali su domaći igrači odolijevali napadima Hercegovaca.

Nastavili su gosti i nakon postignutog pogotka sa ofanzivnom igrom, a kada su svi očekivali kraj susreta, Vagner je u 89. minutu postigao svoj drugi pogodak, za sigurnu pobjedu Širokog Brijega pred revanš za sedam dana.

Najbolji strijelac Premijer lige BiH prošle sezone sa 18 pogodaka, 36-godišnji Vagner tako je doveo svoj tim na prag plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope u kojem će, ako eliminiše Azerbejdžance, Široki Brijeg igrati protiv češke ekipe Mlada Boleslav.

GABALA - ŠIROKI BRIJEG 0:2 (0:0)

GABALA: Agajev, Mendi, Levin, Abišov, Tagizade, Alahverdijev, Rafael, Jamalov (od 56' Kristea), Hadžijev, Ropotan, Dodo. Trener: Doriel Munteanu.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Brekalo, Laštro, Marković (od 27' Barišić), Ćorić, Pehar, Zakarić (od 92' Kožul), Landeka, Vagner, Peko (od 90' Ivanković), Marić. Trener: Slaven Musa.

TOK UTAKMICE:

90' Kraj utakmice! Velika pobjeda Širokog Brijega.

89' GOOOL!!! Ponovo sjajni Vagner! Mirko Marić asistirao je iskusnom napadaču, koji donosi sigurnu pobjedu Širokom Brijegu pred revanš na "Pecari". 0:2!

84' Imali su fudbaleri Širokog Brijega sada dosta sreće. Hadžijev je iz povoljne pozicije loše šutirao.

79' Prilika za prilikom za goste. Pehar sa petnaestak metara šutira preko gola.

76' Samo dva minuta nakon gola, sjajni Vagner ponovo je bio u prilici, ali njegov šut glavom nije bio dovoljno precizan.

74' GOOOL!!! Široki Brijeg vodi!Strijelac je Vagner. Konačno je Brazilac uspio da pronađe put do mreže.

67' Široki Brijeg napada u talasima. Sada je pokušao Mate Pehar sa ruba šesnaesterca, ali ponovo brani golman Gabale.

61' Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Neven Laštro.

60' Velika šansa za Širokobriježane! Po treći put pokušao je Vagner, ali ovaj put Agajev odlično brani i spašava svoj gol. Sada su gosti bliži pogotku, ali i dalje je 0:0.

59' Novi pokušaj Vagnera. Ovaj put nakon udarca glavom, lopta odlazi preko gola.

56' Konačno i prilika za bh. predstavnika. Pokušao je Brazilac Vagner, ali nema promjene rezultata.

50' I u drugi dio meča fudbaleri Gabale ulaze ofanzivnije. Sada Dodo nije uspio ozbiljnije da zaprijedi iz solidne pozicije.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Oba tima sa istim igračima ulaze u nastavak susreta.

PRVO POLUVRIJEME

45' Kraj nezanimljivog prvog poluvremenu. Očigledno je visoka temperatura uspavala igrače oba tima. Mreže miruju, 0:0.

42' Par grubih prekršaja fudbalera Širokog Brijega u finišu prvog poluvremena, ali za sada sudija Kučin ne odlučuje se za javne opomene.

33' Dobra prilika za Jamalova, ali loše je zahvatio loptu, ostaje 0:0.

27' Problemi za ekipu Slavena Muse. Zbog povrede teren je morao napustiti mladi Stipo Marković. Umjesto njega u igri je Josip Barišić.

25' Nastavlja se pritisak Gabale. Azerbejdžanci pokušavaju iz prekida da ugroze gol Širokog Brijega, ali za sada bezuspješno.

16' Domaći prijete preko Tagizadea i Dodoa, ali Luka Bilobrk i dalje bez prilike da interveniše.

10' Proteklo je deset minuta igre, bez većih uzbuđenja na stadionu u Gabali.

1' Počeo je meč. Glavni sudija biće Kazahstanac Artjom Kučin.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC