• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trči Snajder kao mladić

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Reprezentativac Holandije Vesli Snajder igrač je koji je najviše pretrčao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Kod reprezentativaca BIH u tom segmentu najbolji Muhamed Bešić.

Tridesetogodišnji Snajder, koji nastupa za turski Galatasaraj, na Mundijalu u Brazilu u šest odigranih utakmica i 585 minuta provedenih na terenu pretrčao je ukupno 69,6 kilometara.

Nakon njega slijedi njegov saigrač iz reprezentacije Arjen Roben sa 69,1 pretrčanih kilometara, pa njemački reprezentativac Tomas Miler sa 68,8 kilometara.

Slijede Nijemac Toni Kros 68,3 kilometara, HOlanžanin Deli Blind 67,4, njemački reprezentativac Filip Lam 67,3, Argentinac Havijer Maskerano 67,2, Nijemac Benedikt Hovedes 66,3, igrač Argentine Pablo Zabaleta 65,6 i Ron Vlar sa 64 kilometra

Kada je riječ o učinku igrača BiH na Mundijalu, najviše je pretrčao Muhamed Bešić, i to 34,9 kilometara na tri odigrane utakmice u grupnoj fazi takmičenja. Nakon njega u selekciji BiH najviše je trčao Miralem Pjanić sa 34,5 kilometara.

U selekciji Hrvatske najviše je trčao novi igrač Barcelone Ivan Rakitić i to 31,8 kilometara u tri odigrane utakmice grupne faze Mundijala.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC