• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalatović: Ova moja Zvezda ima karakter

Autor mondo.rs

"Genk je prodao igrača za deset miliona evra, mi ne možemo ceo tim da prodamo za taj novac, ali pokazali smo karakter", kaže trener crveno-belih Nenad Lalatović.

Remi koji je prijao svima u Crvenoj zvezdi.

Naročito igračima i treneru Nenadu Lalatoviću, koji ih svakodnevno stavlja na velika iskušenja priremajući se za sezonu u kojoj neće biti evropskih utakmica.

Razlog za optimizam dao je rezultat 1:1 protiv belgijskog Genka na njegovom terenu, u utakmici u kojoj je Lalatović izveo sledeći sastav i napravio ove izmene:

CRVENA ZVEZDA: Rajković – Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović (58. S- Đorđević) – Kovačević (88. Stojanović), Milijaš (79. Jokić) – Savićević (58. Gogić), Gavrić, Lazović (70. Karaklajić) – Rakić (58. Despotović).

"Jako teška utakmica za nas, samim tim što Genku počinje prvenstvo za sedam dana, a mi smo tek u trenažnom procesu, ovo nam je 16. dan. Zbog toga sam jako zadovoljan mojim igračima i načinom na koji su odigrali utakmicu. Ostavili su srce na terenu, nisu želeli da izgube, a da smo iskoristili neke stopostotne šanse koje smo imali, možda je rezultat mogao da bude i drugačiji", rekao je Lalatović za zvanični sajt kluba.

"Moram da budem iskren, imao je i Genk svoje šanse u kojima je naš golman sjajno branio. Pokazali smo još jednom da ova ekipa ima kvalitet, ali protiv ovako jakih protivnika se vidi nedostatak na nekim pozicijama. Tražio sam i tražiću i dalje od uprave kluba da bar nedelju ili dve pre početka prvenstva dovedu barem još četiri igrača, kako bismo mogli da igramo zapaženu ulogu u domaćem prvenstvu".



Iako je Genk skuplja ekipa, i klub koji se bori za izlazak na evropsku scenu, Crvena zvezda je u najvećem delu meča bila ravnopravan rival, a na momente i opasniji.

"Prezadovoljan sam, od 1 do 10, mojim momcima dajem 11 - za rad, za odnos prema treningu, jer to je ispravan put. Najbolji pokazatelj je to što smo mi ovako odigrali protiv Genka koji je sad prodao igrača za 10 miliona evra u Napoli. Mi u ovom trenutku ne možemo da uzmemo taj novac ni kad bismo prodali ceo tim, nažalost. I protiv takvog tima, igrači su pokazali karakter, a to je sve posledica dobrog odnosa na treninzima - ono što rade na treninzima, to su preneli i na utakmice. Ta agresivnost i želja za svakom loptom je pokazatelj kako moramo da igramo i u prvenstvu da bi pokušali da odbranimo titulu".

Crvenoj zvezdi sleduje još nekoliko jakih utakmica, koje će delom pokazati na kakvom se putu nalaze trener i igrači uoči početka šampionata.

"Ekipa sjajno radi, momci su fenomenalni i ja sam jako ponosan na njih. Generalna utakmica, sve zavisi koji će nam igrači, i kada, doći. To su jake utakmice, sleduje nam Mehelen, posle toga ćemo igrati protiv Hanovera, pa protiv mađarskog Vašaša, a generalna proba će biti najverovatnije protiv Olimpika iz Marseja, i to u Francuskoj. Da bi mi tu pokazali neki kvalitet i da bih ja bio prezadovoljan, moramo dovesti još četiri igrača, što pre, jer meni je jako bitno da na svakoj poziciji u timu imam po dva igrača i da oni ravnopravno konkurišu za mesto u prvih 11 jer jaka konkurencija donosi i bolji trening", smatra Nenad Lalatović.

Narednu proveru crveno-beli će imati u subotu protiv svog pravog domaćina Mehelena (18 časova), ekipe koju trenira bivši šef struke Crvene zvezde Aleksandar Janković, a potom se vraćaju u Beograd i ubrzo opet sele u Sloveniju na završnu fazu priprema (21. - 30. jul).

Šampionat Srbije, u kojem Crvena zvezda brani titulu, počinje 9. avgusta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC