• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Roma ide dalje, tuga u Madridu!

Roma u četvrtfinalu Lige šampiona dvostrukom pobedom nad Realom. Čelsi lako protiv Olimpijakosa, Šalke penalima izbacio Porto.

 LŠ: Roma ide dalje, tuga u Madridu! Izvor: MONDO

Fudbaleri Rome savladali su Real Madrid i na stadionu Santjago Bernabeu, istim rezultatom kao dve nedelje ranije u Rimu - 2:1 - tako da su se drugu sezonu zaredom plasirali u četvrtfinale Lige šampiona.

Čelsi je posle 0:0 u Pireju deklasirao Olimpijakos na Stamford Bridžu. "Plavci" su golovima Balaka, Lamparda i Kalua rutinski obezbedili mesto među osam najboljih timova Evrope.

Porto je četiri minuta pre kraja preko Lisandra Lopeza obezbedio pobedu nad Šalkeom od 1:0 i produžetke, iako je nešto ranije ostao bez isključenog Fusilea.

Rezultat je ostao nepromenjen i posle 120 minuta, a Šalke je bio uspešniji prilikom izvođenja jedanaesteraca - 4:1, uz dve bravurozne intervencije golmana Manuela Nojera.

Revanš utakmica Inter - Liverpul na programu je 11. marta.

U utorak su se za dalje takmičenje kvalifikovali Barselona, Mančester Junajted, Arsenal i Fenerbahče. To znači da se Englezi nalaze na korak od stoprocentnog učinka u okršajima osmine finala, dok po jednog predstavnika zasad imaju Španija, Italija, Nemačka i Turska!

Real Madrid - ROMA 1:2 (prvi meč 1:2)
Raul 75 - Tadei 73, Vučinić 90+2


"Kraljevski klub" nalazi se na vrhu španske Primere i njegovi navijači maštali su o osvajanju dva velika trofeja ove sezone, ali sada je jasno da će igrači Reala moći da se u potpunosti posvete obavezama u domaćem prvenstvu.

Neverovatno, ali istinito - klub u čijim se vitrinama nalazi najviše evropskih kruna (devet), već četvrtu godinu završava takmičenje u prvom kolu "nokaut" faze! Koban po Real prethodne sezone je bio Bajern, a pre toga Arsenal i Juventus.

Na drugoj strani, Roma je ponovo napravila iznenađenje. Pre godinu dana "vučica" je šokirala sve prisutne na stadionu Žerlan u Lionu, a sada više od 75.000 nadmenih Španaca na Santjago Bernabeu.

Trener Reala Bernd Šuster zbog povreda ili suspenzija nije mogao da računa na Van Nistelroja, Serhija Ramosa, Robena, Snajdera, Meceldera i Saviolu, što se itekako osetilo.

Gosti su bili u najmanju ruku ravnopravan rival, a pored dva postignuta pogotka, dva puta su pogodili i okvir gola.

Alberto Akvilani u 18. minutu je propisno uzdrmao stativu, a odmah posle toga zagrejao dlanove Ikeru Kasiljasu. Uzvratio mu je početkom drugog poluvremena Žulio Baptista, koji je iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Igrao se 66. minut, kada je "rezervista" Rimljana Mirko Vučinić na pas Maksa Toneta šutirao iz prve, a Kasiljasa još jednom spasio okvir gola, ovog puta prečka.

Možda i prelomni trenutak usledio je u 71. minutu - drugi žuti, automatski crveni karton za centarhalfa Reala Pepea. Samo dva minuta kasnije Toneto je izveo slobodan udarac sa desne strane, a Tadei preciznim udarcem glavom najavio krah "kraljeva" - 0:1.

Tek što je krenuo sa centra, Real je izjednačio rutinskim pogotkom Raula, i to pošto je pomoćni sudija propustio da signalizira ofsajd prilikom Robinjovog dodavanja.

Čak i sa igračem manje domaćin je sabio Romu na njenu polovinu, ali kada je kraj utakmice već bio sasvim blizu Vučinić je iskoristio pad koncentracije Kanavara i dugu loptu Kristijana Panućija - ponovo iz prekida - sproveo u mrežu.

ČELSI - Olimpijakos 3:0 (0:0)
Balak 5, Lampard 25, Kalu 48


Nade Olimpijakosa u čudo na Stamford Bridžu trajale su svega pet minuta, koliko je bilo potrebno izabranicima Avrama Granta da matiraju veterana Nikopolidisa. Frenk Lampard je centrirao, a Mihael Balak, praktično neometan, glavom doneo prednost Čelsiju.

Šanse pred golom Grka ređale su se kao na traci, a drugi pogodak pao je u režiji istih aktera, samo u izmenjenim ulogama. Sada je nemački internacionalac šutirao, Nikopolidis je samo delimično ukrotio taj šut, a Lampard smestio odbitak u mrežu.

Olimpijakos je u grupi slavio pobede na gostovanjima Verderu i Laciju, ali ovog puta je bilo jasno da nema šansi da se tako nešto ponovi.

Čelsi je na samom početku drugog dela povećao na 3:0 i otklonio sve dileme oko toga ko će nastaviti da se bori za trofej.

Ponovo je asistent bio Lampard, ovog puta iz kornera. Salomon Kalu umirio je loptu na drugoj stativi i matirao nemoćnog Nikopolidisa, koji je 53. nastupom u Ligi šampiona postavio nacionalni rekord.

Predrag Đorđević zamenjen je u 57. minutu, dok je drugi srpski veteran, Darko Kovačević, odigrao svih 90 minuta za Olimpijakos.

Porto - ŠALKE 1:0 - penalima 1:4 (0:1)
Lisandro 86


PENAL SERIJA: Rafinja 0:1, Lučo Gonzales 1:1, Ivan Rakitić 1:2, Bruno Alveš - Nojer brani, Halil Altintop 1:3, Lisandro Lopez - Nojer brani, Džermejn Džons 1:4!

Svih 120 minuta za Šalke je odigrao Mladen Krstajić.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC