• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići": Najjači kad je najteže

Srbija u utorak (20.45) mora da pobijedi Švedsku kako bi se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva za mlade.

 "Orlići": Najjači kad je najteže Izvor: MONDO

Optimizam ne napušta "orliće" iako u prve dve utakmice u Grupi A, protiv Italije i Belorusije, nisu postigli ni gol. Poređenja radi, Šveđani su izrešetali mrežu Belorusa - 5:1.

S druge strane, domaćinu je u utorak u Malmeu dovoljan i bod da ispuni cilj.

"Šveđani se neće braniti pred svojim navijačima. Takva taktika bila bi mač sa dve oštrice za njih", kaže Ivan Obradović, koji je posle oporavka od povrede zaigrao u drugom poluvremenu meča sa Belorusijom.

"I dalje vjerujemo u sebe i ono što radimo. Malo nas brine neefikasnost, ali smo jak kolektiv i ne šaljemo pesimističke tonove u javnost. Srbija je sastavljena od dobrih fudbalera iz domaćih i stranih ekipa. Postoji i 'hemija' među nama, a to su dobre pretpostvke za pobjedu. Treba da igramo hrabro, srcem, sa velikim motivima i uz podršku gledalaca, koji će nas sigurno bodriti u velikom broju", zaključio je Obradović.

Kapiten Srbije Milan Smiljanić vapi za šansama, jer se slaže da protiv Italijana i Brelorusa nije stvoren dovoljan broj.

"Moramo napraviti takvu igru sa kojom ćemo lakše doći do protivničkog gola. To je jedini recept koji može da donese bolje rezultate", poručio je Smiljanić.

"Ako budemo igrali kako stvarno možemo, a to još nismo pokazali u Švedskoj, vjerujem da ćemo da pobijedimo", ubijeđen je kapiten "orlića".

Tošić: Treba nam klasični napadač

Zoran Tošić smatra da selektor Slobodan Krčmarević mora od prvog minuta da na teren pošalje ekipu sa "klasičnim" špicem kako bi rasteretio njega i Sulejmanija.

"Nadam se da ćemo u ekipi imati pravog napadača i da ćemo pokazati da smo najjači onda kada je najteže. Povratak klasičnog špica u tim omogućiće Sulejmaniju i meni da se nađemo na svojoj prirodnoj poziciji, uz aut liniju. U takvoj formaciji smatram da možemo da postignemo mnogo više nego do sada", riječi su fudbalera Mančester junajteda.

"Nemamo kud - moramo da pobijedimo ako želimo da igramo i sljedeću utakmicu na Evropskom prvenstvu. Nadam se da ova generacija može to da ostvari", poručio je Zoran Tošić.

Krčmarević brani Milinkovića

Marko Milinković je dobio šansu da igra od početka utakmice sa Belorusijom zbog povrede saigrača iz Košica, Nemanje Matića. Međutim, šansu nije iskoristio, pa ga je selektor Slobodan Krčmarević zamijenio već u poluvremenu.

Ipak, Krčmarević je stao u odbranu 21-godišnjeg igrača.

"Milinković je u baraž utakmicama odigrao važnu ulogu i dao veliki doprinos plasmanu na Evropsko prvenstvo, ali je u petak, jednostavno, imao slab dan", poručio je selektor Srbije.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC