• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (ŽRIJEB): Opušteno, opušteno...

Partizan će u ponedeljak saznati ime prvog rivala na putu ka Ligi šampiona.

 LŠ (ŽRIJEB): Opušteno, opušteno...  Izvor: MONDO

Prvak Srbije startovaće od drugog kola kvalifikacija i biće nosilac na žrijebu u Nionu, koji počinje u podne, baš kao što će biti povlašćen i u preostale dvije runde ako ih se domogne.

Potencijalni protivnici crno-bijelih u drugom kolu su: Bohemijans (Republika Irska), Zrinjski (BiH), Debrecin (Mađarska), VIT (Gruzija), Šerif (Moldavija), Makedonija Đorče Petrov (Makedonija), Baku (Azerbejdžan), Levadija (Estonija), Tirana (Albanija), Aktobe (Kazahstan), Pjunik (Azerbejdžan), Ril (Vels), Strejmur (Farska Ostrva), Glentoran (Sjeverna Irska) i Dudelanž (Luksemburg), kao i bolji iz duela prvog kola u kome učestvuju ekipe Mogrena (Crna Gora), Hibernijansa (Malta), Tre Fjorea (San Marino) i Santa Hulije (Andora).

Prve utakmice drugog kola na programu su 14. i 15. jula, a revanš mečevi sedam dana kasnije.

"Volio bih da dobijemo što slabijeg rivala, sa što većim finansijskim i problemima sa povredama", u šali je nedavno izjavio trener Partizana Slaviša Jokanović, kome je jasno da njegov tim ne bi smio da ima problema kod prve prepreke.


Partizan bi u trećem kolu mogao da ima znatno ozbiljniji posao (28,29. jul/4,5. avgust). Ukoliko do te faze stignu favoriti, crno-bijeli bi za protivnika mogli da dobiju Salcburg, Kalmar, APOEL, Stabek, Slovan, Ventspils, Maribor, Hafnarfjordur, Inter Turku i Ekranes.

Posljednju prepreku (18,19/25,26. avgust) bi trebalo da mu čine Makabi Haifa, Dinamo Zagreb, Cirih, Visla, Bate Borisov... Čak i u slučaju eliminiacije u četvrtom krugu, crno-bijeli ne bi završili evropsku odiseju već bi se "preselili" u Ligu Evrope.

Po novom modelu, u kvalifikacijama će učestvovati 54 ekipe, od kojih će deset igrati u elitnom takmičenju. Jasno je da put za srpskog šampiona nikada nije bio lakši...

Prošle godine Partizan je u dvomeču bio slabiji od Fenerbahčea, a sada u šeširu nema ekipa takve (finansijske) moći.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC