• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići": Treća - sreća

Vrijeme prolazi, a optimizam u taboru "orlića" ne jenjava.

 "Orlići": Treća - sreća  Izvor: MONDO

Zadovoljni, jer je mreža Željka Brkića ostala netaknuta poslije 180 minuta borbi u Grupi A na Evropskom prvenstvu za mlade, ujedno i samokritični, jer nisu postigli pogodak, stavljaju sve pod tepih i misli usmjeravaju samo ka jednom cilju - trijumfu nad Šveđanima.

Svaki drugi scenario primorao bi selektora Slobodana Krčmarevića i njegove učenike da se već u utorak uveče spakuju i vrate kućama.

"Dobro je što do sada nismo primili gol, ali ne valja to što na dvije utakmice nismo zatresli protivničku mrežu. Nadam se, ipak, da to ne može da se desi i na trećem susretu zaredom i da će napadači konačno proraditi kada nam je to najpotrebnije", rekao je najistaknutiji pojedinac na utakmici protiv Bjelorusije, Nemanja Pejčinović.

On je ponovio da ova selekcija ima visok kvalitet, ali da joj nedostaje malo sreće u završnici akcija.

"Srbija ima nesumnjiv kvalitet. Osim toga, u ekipi ima nekoliko sjajnih pojedinaca koji su na najvišem evropskom nivou i nadam se da će to moći da se vidi već u meču protiv Švedske", dodao je Pejčinović.


Desni bek Nenad Tomović, koji je u domaćem prvenstvu najčešće igrao na mjestu štopera, bio je jedan od dvojice odbrambenih fudbalera koji su imali veliku šansu da postignu gol, ali na utamici protiv Italije nije uspio da savlada golmana sa nekoliko metara.

"Prije šampionata malo ko je vjerovao u našu odbranu. U pripremnom periodu i u prve dvije utakmice ovde u Švedskoj pokazali smo da možemo da se nosimo i sa najboljim napadačima i drago mi je zbog toga", rekao je Tomović.

Mladi fudbaler, koji će karijeru nastaviti u Đenovi, smatra da odbrana mora da zadrži visok nivo koji je imala do sada, jer svaka greška može ne samo da potpuno promijeni sliku o njenom dosadašnjem učinku, već i da ih eliminše sa prvenstva.

"Nastojaćemo da ne pravimo greške pred svojim golom i da, ako nam se ponovo ukaže prilika, kao Pejčinoviću i meni u prethodna dva meča, postignemo gol", rekao je Tomović.


Tomović smatra da ovu generaciju prije svega prožima zajednički duh.

"Svaki naš napadač predstavlja prvu liniju odbrane. Zato smo i tako dobro uigrani i dobro funkcionišemo na svim dijelovima terena", poručio je Tomović.

I Pejčinović i Tomović smatraju da je u prve dvije utakmice na šampionatu  reprezentaciji Srbije nedostajalo malo sreće i očekuju da ih ona konačno "pogleda" u duelu protiv Švedske.

Na pitanje kako komentarišu pisanje švedske štampe da će njihovi mladi reprezentativci i protiv Srbije igrati na pobjedu iako im je dovoljan bod, Pejčinović je izjavio da je to samo motiv više za  igrače i dodao da domaćin ne smije da zaboravi da će i srpski tim imati veliku podršku navijača.

"Svijesni smo značaja predstojeće utakmice. U ovom trenutku ne treba nam nikakva dodatna motivacija. Sada više nije toliko važno ni ko nam protivnik, pa čak ni riječi Krčmarevića, jer smo potpuno svijesni situacije i velike prilike koju imamo da pobjedom uđemo u polufinale", rekao je Tomović.


Švedski novinar koji prati igre "orlića" nabrojao je imena više srpskih fudbalera koji nastupaju u selekcijama drugih evropskih država i pitao da li ta činjenica na bilo koji način smeta članovima  mlade reprezentacije Srbije.

"Nama je drago da svi naši fudbaleri igraju dobro i da zaslužuju takav tretman", rekao je Pejčinović, dok je Tomović je bio mnogo konkretniji.

"Ja sam Srbin i ponosan sam zbog toga. Što se mene tiče, to pitanje se ne postavlja, jer ću igrati samo za reprezentaciju Srbije", zaključio je Tomović.

(Tanjug, MONDO, foto FSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC