• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski: Samo ne Partizan i Dinamo!

Fudbaleri Zrinjskog u ponedjeljak će saznati ime protivnika u drugom pretkolu Lige šampiona, a Mostarci nikako ne žele Partizan i Dinamo.

 Zrinjski: Samo ne Partizan i Dinamo! Izvor: MONDO

Na žrijebu koji se održava u ponedjeljak u Nionu šampion BiH neće biti povlašten pa bi već na samom startu kvalifikacija mogao dobiti neku od kvalitetnijih evropskih ekipa, a u mostarskom klubu ističu da ne bi voljeli da igraju protiv Dinama ili Partizana.

„Naravno da ne bismo željeli da igramo sa Kopenhagenom, Levskim, Vislom, Salzburgom, ili ekipama iz Srbije i Hrvatske. Vjerujem da ćemo imati malo i sreće i da ćemo proći u treće pretkolo, jer bi tada automatski imali zagarantovane još dve utakmice u Europi“, rekao je trener NK Zrinjski Dragan Jović.

Šef struke Mostaraca dodao je da nema nekog idealnog protivnika kojeg bi želio ali i otkrio da ne bi imao ništa protiv da šampion BiH tokom kvalifikacija putuje u Sloveniju.

“Naravno da u žrijebu ima ekipa koje su poželjnije od drugih, ali treba sačekati žrijeb kako bismo napravili analizu”, rekao je Jović.

Mogući protivnici Zrinjskog osim Kopenhagena, Dinama i Partizana, su i: Levski Sofija (Bugarska), Makabi Haifa (Izrael), Visla Krakow (Poljska), BATE Borisov (Bjelorusija), Red Bul Salzburg (Austrija), Kalmar (Švedska), APOEL Nikozija (Kipar), Stabek (Norveška), Slovan (Slovačka), Ventspils (Latvija), Maribor (Slovenija), Hafnarfjordur (Island), Inter Turku (Finska), Ekranas (Litvanija).

Fudbaleri Zrinjskog neće biti povlašteni ni u trećem kolu kvalifikacija, pa bi se ukoliko dođu do njega mogli sastati sa Olimpijakosom (Grčka), Slavijom (Češka) i Cirihom (Švajcarska), ili ekipama za koje se očekuju da će proći u treće pretkolo (Kopenhagen, Levski, Partizan, Makabi Haifa, Dinamo, Visla Krakow i BATE Borisov).

Prvi mečevi drugog kola kvalifikacija na rasporedu su 14. i 15. jula, a revanši sedam dana kasnije. Parovi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona biće izvučeni 17 jula, a one će se igrati 28. i 29. jula i 4. i 5. avgusta.

I Slavija bi Slovence

Protivnika u evropskim takmičenjima dobiće i Slavija i Sarajevo, koji će se boriti u kvalifikacijama za Luigu Evrope, a trener “sokolova” Zoran Erbez priželjkuje protivnika iz Makedonije ili Slovenije.

“Laganih protivnika nema, a nismo povlašteni da bismo mogli dobiti protivnike iz Andore, San Marina ili Malte. Naravno volio bih da izbjegnemo ekipe iz jačih evropskih liga, a mislim da bismo u utakmicama sa slovenačkom Novom Goricom ili makedonskim Rabotničkim imali šanse da napravimo veliki uspjeh i odemo u treću rundu”, rekao je Erbez.

Mogući protivnici Slavije i Sarajeva su Bazel, Galatasaraj, Olborg, Brondbi, Crvena zvezda, Sevojno, Metalurg Donjeck, Žilina, Tromzo, Rapid Beč, Šturm, Pakoš Fereira, NAC Breda, Larisa, Elsfborg, Falkirk, Černomorec, Gent, Sigma Olomuc, Legija, Dinamo Tbilisi, Makabi Netanja, Omonija, Sent Patrik, Gorica, Interblok i Steaua.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC