• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milijaš: Na meni je da vidim šta ću i kako!

Autor mondo.rs

"Transfer Nenada Milijaša je 80 odsto gotov", navodno je izjavio predsednik turske Manise pre nekoliko dana.

Od reportera MONDA iz Slovenije

Po dolasku u Terme Čatež na pripreme fudbalera Crvene zvezde, četvoročlana grupa novinara iz Beograda odmah je potražila kapitena crveno-belih da pojasni o čemu se radi i da li zaista ovog leta po drugi put u karijeri napušta "Marakanu".

"Ne znam, ovde sam i razmišljam samo o Zvezdi. Pročitao sam tu izjavu kao što ste i vi...", prvo je što je Nenad Milijaš rekao, međutim, posle dodatnih pitanja bio je nešto detaljniji.

"Pokazali su interesovanje, ali je na meni da vidim šta ću i kako. Glavom sam ovde, u Sloveniji na pripremama Zvezde. Stvarno ne želim da komentarišem pomenute procente i izjavu".

Izvor: MN PRESS

Iako je izbegavao to da kaže, na kraju je morao da prizna da je odlazak, odnosno dogovor sa Turcima moguć.

"Naravno, kao i sa svakim drugim".

Na Milijaševo "da" predstavnicima Manise mogao bi da utiče i njegov nekadašnji saigrač Nikola Mikić, koji je pre tačno godinu dana potpisao dvogodišnji ugovor sa tim klubom.

"Čudno je bez Bajka"


Po prvi put od kada je član Crvene zvezde, Nenad Milijaš je na pripremama bez Bobana Bajkovića.

"Zaista je čudno. Čak i kada je najteži deo priprema, Bajko ume da te oraspoloži za dve sekunde. Čujemo se i sad redovno telefonom, ali nije to to".

"Čuli smo se i rekao mi je da postoji interesovanje, mada ja sam sa njim redovno u kontaktu, nije toliko bitna ova priča sada", precizirao je Zvezdin kapiten.

Ponuda turskog kluba nije prva koju je Milijaš dobio od povratka u Crvenu zvezdu iz Vulverhemptona 2012, niti je, po njegovim rečima, najunosnija.

"Sada se pravi velika priča, ali odbijao sam i mnogo ozbiljnije ponude. Doduše, to je bilo za odlazak na istok, a moja glava nije "predaleki istok"..."

Blizu odlaska iz kluba je i Đorđe Rakić, kojeg zove Genk. Gubitak još dvojice iskusih igrača u jednom prelaznom roku, računajući i sve one koji su za sada otišli, bio bi veliki gubitak.

"Koga nema bez njega se može i mora. To koliko bi naš odlazak uticao na tim više je pitanje za trenera, rukovodstvo i mlađe igrače, nego za mene".

Izvor: MN PRESS

U odnosu na prošlu sezonu, u Crvenoj zvezdi nije se mnogo toga promenilo. Finansijski problem i dalje je prisutan, ali kapiten ističe da je organizaciono klub poboljšan u odnosu na pre 12 meseci.

"NENORMALNIH 6 MESECI"


Posebno teško bilo je tokom jesenjeg dela sezone, kada su igrači Zvezde doživeli da im se skidaju dresovi, razbijaju automobili...

"Nadam se da ova sezona neće biti tako turbulentna i teška ko tih šest meseci. To je bilo nenormalnih šest meseci. Tek se posle stabilizovalo i došli smo do titule", podseća Milijaš.

"Ja da jurim za novcem, davno bih otišao odavde. Po meni, organizaciono mnogo toga se promenilo i bolje je nego što je bilo. Istina, otišlo je mnogo igrača, ali neke sitnice o kojima smo pričali prošle godine, sada se ne ponavljaju. Znamo da nije moguće da vam neko dođe i da sve pare odjednom, zato smo mi igrači za dogovor i korektni smo".

Dodao je...

"Mnogo toga je uticalo na mene prošle godine i ako je neko imao tešku sezonu, onda sam to ja. Nailazio sam i na kritike i na uvrede i na probleme i na priče da ne znam da igram fudbal i na mogućnost da ispadnem iz tima, a na kraju je ispalo da se priča da smo zbog mene osvojili titulu... Bila mi je teška godina, najviše psihički i mislim da to nisam zaslužio".

Da je odmah po završetku sezone otišao iz Zvezde, 31-godišnji vezista imao bi priliku da se oprosti od navijača kao pobednik, sa titulom u džepu. Sada bi već utisak mogao da bude drugačiji...

"Ne plašim se da bih mogao da pokvarim utisak, jer da se plašim, nikada ne bih došao u Zvezdu. I kada sam se vraćao, mnogi su me omalovažavali i pričali su da nemam druge ponude, iako sam imao i neke bolje u tom trenutku... Mnogo igrača je u ovom klubu potrošeno i istrošeno, jer su očekivanja bila velika. Mnogo mi ih je žao, jer su dobri igrači. Nisu zaslužili takav tretman, a opet, mi smo mnogo teška publika. Ne računaju se stare zasluge i svestan sam toga da ću, ako sezona opet krene loše, biti prvi krivac. Nema veze i da bude tako, svakako ne treba kriviti ovu decu koja će igrati".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC