• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi Zvezde, za brigu!

Autor mondo.rs

"Ljudi, ne možemo ovako protiv drugoligaša", nezadovoljno je konstatovao trener Zvezde Nenad Lalatović pri izlasku sa terena posle remija sa mađarskim Vašašom (1:1)

I posle pet pripremnih mečeva ovog leta, Crvena zvezda nema poraz, međutim...

Igra srpskog šampiona protiv mađarskog drugoligaša Vašaša, dve nedelje pred start prvenstva, nije bila na očekivanom nivou!

Duel u slovenačkom Šentjuru završen je remijem 1:1.

Iako su crveno-beli vodili od 4. minuta golom debitanta Bogdana Planića, rival je bio bolji veći deo meča, a uspeo je da izjednači deset minuta pre kraja.

Najveći problem ekipe Nenada Lalatovića bio je da uspostavi inicijativu, odnosno da duže od nekoliko dodavanja zadrži loptu u svom posedu. Defanziva je delovala dobro, ali ne i vezni red i napad, pa se češće igralo pred kaznenim prostorom našeg, nego mađarskog tima.

Zvezda je do vođstva došla posle centaršuta Nenada Milijaša iz kornera, a upravo iz prekida i kontranapada crveno-beli su stvarali opasnost.

Od uigravanih akcija na treningu uspela je da prođe jedino kombinacija Kovačevića i Petkovića u 2. minutu, ali je Gavrić sa samo jednog metra šutirao preko gola.

Potom je i Rakić imao priliku na ukradenu loptu Gavrića na sredini igrališta, a zatim i Milijaš koji je šutirao sa 12-13 metara. Oba puta uspešniji je bio golman Nemet Gabor.

Sve to nije bilo dovoljno da tim koji je odigrao prvi deo meča, uprkos vođstvu, dobije visoku ocenu. A igrali su: Kahriman - Petković, Lazić, Planić, Mijailović - Kovačević, Milijaš - Gavrić, Savićević, Lazović - Rakić.

U finišu prvog poluvremena mrlju na debitantski gol bacio je Bogdan Planić, kada je stao na loptu, pao i potom kao "zadnji" oborio protivničkog igrača.

Do kraja poluvremena Zvezda je igrala sa desetoricom, ali su potom u drugom delu meča treneri promenili skoro kompletne sastave (ostali samo Kahriman na golu i Lazić kao štoper), pa su snage ponovo bile "11 na 11".

Šansu u Zvezdinom timu dobili su Predrag Đorđević, Stojanović, Stefan Đorđević, Gogić, Živković, Ahčin, Karaklajić, Onjilo i Despotović, s tim da su se poslednja dvojica menjali u ulogama desnog krila i centarfora.

I Mađari su promenili postavu, ali je uprkos svemu tempo igre dodatno opao. Jedino uzbuđenje u nastavku bio je upravo gol Vašaša, kada je Peter Rajči, možda i pod prekršajem, dobio duel sa Milošem Stojanovićem i zatim lobovao Kahrimana.

Kada se sve sabere, pokazali su crveno-beli mane u ovom meču, što je konstatovao i trener Nenad Lalatović prilikom izlaska sa terena, ali vremena ima dovoljno da se one otklone do 9. avgusta i utakmice protiv Radničkog iz Niša.

U međuvremenu, Zvezda će sigurno imati još dve provere (Krško, 28. jul) i Hanover (29), a moguć je i duel sa Genčlerbirligijem 2. avgusta.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90' UTAKMICA JE ZAVRŠENA

75' GOL VAŠAŠA! Mađarski tim izjednačio je lob udarcem. Fudbaleri Zvezde smatrali su da ih je sudija oštetio, propustivši priliku da svira faul na Stojanoviću.

66' Onjilo dobija žuti karton zbog faula na sredini terena. Zvezda u nastavku pokušava da savlada protivnika kontrama, ali još nije stvorila priliku.

- Lalatović je odlučio da u tim odmah uvrsti Bogdana Planića, koji je juče stigao na pripreme u Čatežu. Takođe, izostao je Savo Pavićević, koji je u četvrtak, na popodnevnom treningu, doživeo povredu lista desne noge.

41' Planić je grubo pogrešio na svojoj polovini, okliznuo se na loptu, pa napravio faul i zaradio crveni karton!

Posle izvedenog auta sa strane, lopta je krenula u kazneni prostor, prošavši ispod novajlije crveno-belih. Okliznuo se na nju, pa faulirao protivnika na ivici šesnaesterca i dobio crveni karton.

25' Na isteku prvih pola sata igre, igra se odvija na polovini šampiona Srbije. Mađari su u 15. minutu pogodili prečku posle prekida. Ređaju se njihovi korneri i slobodni udarci.

4' ZVEZDA VODI 1:0!! Centrirao je Milijaš iz kornera, a Zvezdin novajlija Bogdan Planić pogodio za 1:0.

3' Prvu šansu na utakmici imao je Nenad Milijaš. Ušao je u kazneni prostor Vašaša po levoj strani, ali šutirao pravo u golmana sa desetak metara. Korner.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC