• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin Makedonac, kojeg je želeo i Liverpul

Autor mondo.rs

Daniel Avramovski bio je 2011. na pragu "Marakane", a potom i "Enfilda", ipak, povreda kolena usporila je razvoj talentovanog fudbalera.

U senci dolaska Miloša Bosančića u Crvenu zvezdu i mogućeg povratka Nejca Pečnika (koji se u nedelju uveče pojavio u Termama Čatež kako bi radi održavanja forme trenirao sa crveno-belima, ali i obavio novu rundu pregovora o eventualnom obnavljanju saradnje) našao se 19-godišnji Daniel Avramovski, velika nada makedonskog fudbala.

Talentovani ofanzivni vezista stigao je u redove srpskog šampiona isti dan kada i Bosančić, ali nije dobio toliku pažnju javnosti, pošto je poznata čitava peripetija oko transfera veziste poniklog u Partizanu.

Reprezentativac Makedonije je, ipak, zaslužio da bude adekvatno predstavljen. Tim pre što se ne tako davno nalazio na pragu "Marakane".

"Robert Prosinečki je želeo da me dovede, ali je dogovor propao pošto sam tada, pre tri godine, bio maloletan i po pravilima našeg Saveza nisam mogao da odem iz Makedonije", objasnio je doskorašnji igrač Rabotničkog.

Talenat ovog fudbalera nije promakao skautima slavnog Liverpula, koji su ga pozvali da na svaka tri meseca dolazi u Englesku kako bi mogli da ga "skeniraju" i prate njegov razvoj.

"Sa nepunih 17 godina trenirao sam sa Liverpulovim timom igrača do 20 godina. Bio je tu i Rahim Sterling, sada zvezda kluba i reprezentativac Engleske. Nažalost, posle samo nekoliko meseci doživeo sam povredu ligamenata kolena, zbog čega je usledila duga pauza...".

Pre Avramovskog od makedonskih igrača u Zvezdi su bili Darko Pančev, Ilija Najdoski, Ivan Tričkovski...

"Poznajem ih sve naravno, čak sam sa sinom Ilije Najdoskog bio saigrač u Rabotničkom, ali sam o Zvezdi najviše saveta dobio od selektora Boška Đurovskog. Rekao mi je mnogo lepih stvari o klubu", kaže mladi i A reprezentativac Makedonije, kojem je primarna pozicija ofanzivni vezista.


Avramovski je već imao prvi radni dan sa novim saigračima, uprkos napornim putovanjima prethodnih dana.

"Iz Finske, gde sam sa Rabotničkim igrao kvalifikacije za Ligu šampiona iz kojih smo nažalost eliminisani, vratio sam se kući i prespavao, a potom se odmah zaputio u Beograd, pa u Sloveniju. Nije bilo lako, ali sada sam tu i spreman sam za dokazivanje na terenu. Prvi utisak je odličan i što se tiče rada na treningu i što se tiče saigrača ", zadovoljan je mladi vezista.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC