• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Olimpijakos pristao, čeka se Katai

Autor mondo.rs

Još jedna lepa vest za navijače Crvene zvezde. Aleksandar Katai vrlo je blizu beogradskog kluba, najavio Zvezdan Terzić i dodao: "Dovešćemo i jednog top golgetera do kraja avgusta". Plate skresane, Zvezda i dalje u blokadi.

 ZVEZDA: Olimpijakos pristao, čeka se Katai Izvor: MN PRESS

Aleksandar Katai
Izvor: MN PRESS


Od našeg izveštača iz Slovenije

Nepuna 24 sata po vesti da će Nejc Pečnik opet obući crveno-beli dres, za navijače Crvene zvezde stigla je još jedna lepa vest.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Zvezdan Terzić, otkrio je da je postignut dogovor sa Olimpijakosom oko transfera Aleksandra Kataija, igrača koji se nalazio pri vrhu liste želja trenera Nenada Lalatovića.

Ali...

Razgovori sa 23-godišnjim krilnim igračem, nekadašnjim fudbalerom Vojvodine, tek predstoje.

"Napravili smo dogovor sa Olimpijakosom, ali tek predstoje razgovori sa igračem i mogli bi da postoje problemi. Razgovarali smo trener Lalatović i ja sa njim pre 15 dana i tada nisam stekao utisak da mu je želja povratak u Srbiju, već da ima neke druge planove", rekao je Terzić i dodao:

"Katai je želeo da se nametne treneru, međutim, nije otišao sa ekipom na turneju po SAD. Pre sat vremena dobio sam njegov novi grčki broj i pokušaćemo uskoro da stupimo u kontakt".

Vd generalnog sekretara crveno-belih otkrio je da bi u slučaju da Katai dođe u Zvezdu, klub imao pravo da se izjasni do 15. maja da li želi da ga otkupi po cifri koja je već dogovorena.

Nenad Lalatović uskoro bi na raspolaganju mogao da ima i još jednog napadača koji će, po Terzićevim rečima, igrati u tandemu sa talentovanim Lukom Jovićem.

"Do kraja avgusta sigurno ćemo dovesti jednog top kvalitetnog golgetera, ali nećemo da pretrpavamo igrače na toj poziciji, nego ćemo stati iza Luke Jovića jer je svojim talentom to zaslužio i ubeđen sam da će eksplodirati ove sezone. Zato ćemo pažljivo birati ko će mu biti partner u napadu", otkrio je Terzić.

Dakle, može se naslutiti da se Đorđe Rakić nalazi blizu odlaska. Nedavno se u medijima provlačila vest da je za njega zainteresovan Genk, ali i dalje nema zvanične informacije.

"Razgovorao sam sa Rakićem i Lazovićem i rekao im da moraju da se ponašaju kao da će ostati u klubu još tri godine, iako postoji mogućnost da uskoro napuste klub", istakao je Terzić.

PLATE PREPOLOVLJENE

Terzić je tokom konferencije za medije otkrio i mesečne plate nekih od igrača koji su ovog leta došli u klub.


Tako je javnost saznala da Miloš Bosančić zarađuje 7.000 evra, Daniel Avramovski 5.000, a Bogdan Planić i Nenad Gavrić po 4.000. "To su prepolovljena primanja, kao što smo i najavili da će biti", istakao je Terzić.

 Kada je u pitanju prelazni rok, crveno-beli bi mogli da imaju problem u vezi sa registrovanjem novih igrača pošto još nisu regulisali sve što je potrebno za dobijanje licence.

"Crvena zvezda ne da je u velikim problemima, nego je 27. juna na promociji Lalatovića bila klinički mrtva, kao što sam i pričao. To se vrtelo u medijima dva dana i potom se nastavilo pričama o pojačanjima. Gubitak licence za igranje u Evropi je bio šok za sve navijače, ali i čitavu Srbiju. Potom je promicija trenera održana u mraku i tada je napravljena lista prioriteta. Na prvom mestu je bilo da izbegnemo kaznu UEFA oduzimanjem bodova, a potom i da platimo licencu".

Terzić je istakao da je Zvezda i dalje u problemu.

 "Još smo u blokadi 2.100.000 evra i još ne možemo da registrujemo igrače. Možda ne stignemo da na vreme registrujemo nove igrače, možda novajlije zaigraju tek od drugo, trećeg, četvrtog kola... Ne bežimo od toga. Ja sam po dolasku u klub rekao da nisam Dejvid Koperfild i da ne mogu sve da rešim za 15 dana, pomoću čarobnog štabića. Ovde se vuku 'repovi' od pre deset godina. Ali, rešavamo probleme i rešavaćemo ih. I bićemo šampioni!", optimistički je poručio Terzić.

Potom je istakao i lični plan kada su u pitanju budući transferi.

"Moj cilj je da pokupimo sve najbolje mlade igrače iz Srbije i regiona i napunimo 'magacin', a onda je samo pitanje kada ćemo ih stavljati u 'izlog'".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC