• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sobijeh het-trikom srušio Zvezdu

Autor mondo.rs

Furiozan početak crveno-belih, ali na kraju, ipak, poraz od Hanovera u poslednjem kontrolnom meču u Sloveniji - 2:3 (2:2).

 Sobijeh het-trikom srušio Zvezdu Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Ekipa Crvene zvezde nije se obrukala u jednom od najozbiljnijih testova pred početak Superlige Srbije, duelu sa bundesligašem Hanoverom u Ptuju, pred oko 1.000 gledalaca.

Crveno-beli su imali početak "iz snova", Nenad Gavrić im je sa dva gola doneo ekspresno vođstvo od 2:0 (4. i 11. minut), a onda je usledio prelomni momenat utakmice: isključenje Hoselua i ulazak Artura Sobijeha, čime je ispoštovano nepisano pravilo priprema - da se posle crvenog kartona i dalje igra 11 protiv 11.

Treba reći da je na tome ovog puta insistirao trener Zvezde Nenad Lalatović.

Upravo poljski centarfor savladao je Damira Kahrimana u 25, 38. i 82. minutu, čime je svom timu doneo preokret i pobedu - 2:3!

Crvena zvezda u ovoj utakmici jeste doživela poraz, ali se ne može reći da su igrači razočarali trenera Lalatovića.

Treba imati u vidu da su za njima mesec dana jakih treninga dva puta dnevno, ali iz stručnog štaba crveno-belih najavili su da u naredne dve nedelje sledi spuštanje intenziteta treninga, tako da igrači budu odmorni i sveži za početak prvenstva, 9. avgusta.

Nenad Lalatović tretirao je ovu utakmicu kao takmičarsku, pa je za 90 minuta izvršio samo jednu izmenu.

Na teren je izveo sastav koji je najviše i "forsirao" tokom druge faze priprema. Od prvog minuta Zvezda je igrala u formaciji 4-2-3-1: Kahriman - Petković, Planić, Pavićević, Mijailović - Kovačević, Milijaš - Lazović, Savićević (od 64' Pečnik), Gavrić  - Rakić.

Strateg Hanovera Tajfun Korkut izveo je na teren kombinovanu postavu - bez reprezentativnog golmana Cilera, Čileanca Albornosa (bio na SP u Čileu), iskusnog centarfora Šlaudrafa - ali ipak sa dosta poznatih prvotimaca: Almer, Sakai, Tresker, Marselo, Pander, Andreasen, Hirš, Prib, Štindl, Bitenkurt, Hoselu.

Crveno-beli su počeli meč izuzetno motivisano, na šta je sigurno uticalo i to što im je klupsko rukovodstvo koji sat ranije isplatilo deo dugova.

Podršku sa tribina pružali su im mlađi saigrači, iz redova U-19 reprezentacije Srbije, koji su odmah posle poraza od Portugala u polufinalu šampionata Evrope doputovali u Sloveniju.

Rastrčani su bili Darko Lazović i Vukan Savićević, dok se dva puta na pravom mestu našao Nenad Gavrić, da "odbitke" sprovede u mrežu. Tempo igre crveno-belih, međutim, počeo je da opada oko 30. minuta utakmice, što su Nemci umeli da iskoriste.

Novajlija iz Napretka doneo je vođstvo Zvezdi u četvrtom minutu. Gavrić je dobro pratio akciju Savićevića i prvi stigao do lopte posle šuta mladog "veziste" i intervencije golmana Roberta Almera.

Isti igrač u 11. minutu je povisio na 2:0, opet iz neposredne blizine. Tome je prethodio majstorski dribling Lazovića na desnom krilu, a zatim asistencija Đorđa Rakića petom.

Hanover je od 20. minuta počeo da ozbiljnije preti, a inicijativa mu se isplatila kada je Sobijeh kaznio nesigurnu intervenciju Damira Kahrimana i lako ubacio loptu u mrežu - 2:1 (25. minut).

Da je raspoložen za igru, Poljak je potvrdio izjednačujućim pogotkom u 38. minutu - 2:2.

Imao je loptu u nogama na desnom krilu, neometan je zalomio ka sredini i sa preko 20 metara pogodio gornji desni ugao nemoćnog Kahrimana. Pravi "evrogol"!

I Hanover imao navijače

Među oko 1.000 gledalaca na tribinama našla se i grupa Nemaca, koja je doputovala u Sloveniju da gleda meč svog tima. Najstariji među njima, Jan, otkrio nam je da on i njegovi prijatelji često putuju po Evropi i prate baš prijateljske utakmice, na kojima je atmosfera mnogo opuštenija nego uobičajeno.

U drugom poluvremenu je opao tempo, a takođe i broj uzbuđenja pred golovima. Tako je najveći aplauz izmamio "povratnik" Nejc Pečnik, čiji je ulazak na teren umesto Vukana Savićevića slovenačka publika burno pozdravila.

Trener Hanovera u 73. minutu je zamenio Lea Bitenkura, Brazilca sa nemačkim državljanstvom, koji se nekoliko puta "koškao" sa levim bekom crveno-belih Nikolom Mijailovićem.

Njih dvojica ušli su u nekoliko verbalnih duela, ali i oštrih startova, a posle jednog "gurkanja" telima, dok je lopta bila van igre, Tajfun je odlučio da izmenom predupredi eventualni incident.

Odličnu šansu da pređe u vođstvo od 3:2 propustio je reprezentativac Japana Hiroši Kijotake (počeo na klupi). On je u 79. minutu iskoristio grešku Planića da uđe u kazneni prostor, tamo je prevario i Mijailovića, ali je Kahriman uspeo da skrene njegov šut do stative.

Ipak, na gol i preokret Hanovera nije se dugo čekalo.

Sobijeh je u 82. minutu iskoristio prostor između štopera Planića i Pavićevića, lako protrčao na pas iz sredine terena i matirao Kahrimana po treći put na utakmici.

Crveno-beli se u sredu vraćaju u Beograd, a generalnu probu pred meč protiv niškog Radničkog imaće 2. avgusta na "Marakani" i to bez prisustva publike.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC