• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bitno mi je da sam u Zvezdi"

Autor mondo.rs

Stefan Đorđević svestan svog statusa na "Marakani": Nije tajna da sam došao da budem rezerva, ali vreme radi za mene i videćemo kako će biti.

Teren slovenačkog drugoligaša Krško mogao bi se nazvati maleroznim po fudbalere Crvene zvezde.

Pre godinu dana na njemu je povredu kolena doživeo Đorđe Rakić, zbog koje propustio veći deo prošle sezone, a prošlog ponedeljka uz pomoć lekara u svlačionicu je otišao i Stefan Đorđević.

Novajlija koji je stigao iz Voždovca, ipak, nije ozbiljno povređen, pa će se posle kraće pauze ponovo priključiti saigračima na treninzima.


"Dobio sam jak udarac i u trenutku pomislio da je gotovo, da je 'otišlo' koleno. Srećom, bol je splasnuo i mislim da ću moći da nastavim sa treninzima", laknulo je 23-godišnjem levom beku.

Stefan Đorđević je prvi Novosađanin u Crvenoj zvezdi posle Lea Lerinca i Igora Bogdanovića. Prošao je kroz Omladinsku školu Vojvodine, zajedno sa bivšim napadačem crveno-belih Ognjenom Mudrinskim i potencijalnim pojačanjem Aleksandrom Kataijem.

Po dolasku na "Marakanu" klub nije organizovao uobičajenu promociju u Medija centru, pošto je stigao pravo u Terme Čatež na pripreme.

Možda tihi dolazak nagoveštava bučan odlazak iz Zvezde?

"Polako, videćemo... Daće Bog da bude tako", sa osmehom je odgovorio Đorđević u intervjuu za MONDO.

"Prezadovoljan sam dolaskom u Crvenu zvezdu. Najbitnije mi je da uhvatim određeni ritam, jer sam propustio deo priprema. Mnogo sam zahvalan na pozivu treneru Nenadu Lalatoviću, kojeg smatram svojim fudbalskim ocem, ali i igračima koji su me odlično prihvatili", dodao je mladi fudbaler.

Pre dolaska u Zvezdu, Đorđević je sarađivao sa Lalatovićem u novosadskom Proleteru i u Voždovcu.

Pitali smo ga čime je to "kupio" mladog stratega.

"Verovatno svojim radom i nekim dobrim igrama. Kada me je zvao u Zvezdu, nije bilo dileme. Pored toga što je on trener, Zvezda je za mene najveći klub na Balkanu i moja cela porodica navija za Zvezdu".

"Da se plašim pritiska, ne bih došao"

Igranje u Crvenoj zvezdi sa sobom nosi određeni pritisak. Svestan je toga Stefan Đorđević.

"Kada igrate u klubu kao što je Crvena zvezda, imperativ je titula. Svi znamo kakva je situacija, ali u obavezi smo da ispunimo cilj. Imamo obavezu prema navijačima i klubu da odbranimo titulu", rekao je i dodao:

"Da se plašim pritiska ne bih došao. Jedva čekam da debitujem".

 Primarna pozicija ovog igrača je levi bek, a kako sam ističe, često voli da se nađe i bliže protivničkom golu.

"Iz poštovanja prema treneru, u obavezi sam da odgovorim svakom njegovom zahtevu. Vuče me nekada lopta, ali moja prvenstvena pozicija je u defanzivi".

S obzirom na to da mu ovo nisu prve pripreme sa Lalatovićem, moglo bi se reći da je Đorđević u prednosti u odnosu na ostale igrače Crvene zvezde (izuzimajući Nenada Gavrića, koji je radio sa Lalatovićem u Napretku).

"Jeste, sigurno da imam neku prednost, ali čovek se usavršava dok je živ. Jesam povlašćen u tome, ali nisam povlašćen ni u čemu drugom. Nijedan igrač u Zvezdi ne može da bude povlašćen i iznad kluba. Svi konkurišemo za tim... Što se tiče Lalatovića, on je veliki motivator i o njemu mogu da pričam samo u superlativu. Spreman je da 'pogine' za igrača. Koliko daje sebe, isto toliko traži od igrača".

U nedavnom razgovoru sa novinarima, Nenad Lalatović je rekao da je Đorđević doveden da bude zamena Nikoli Mijailoviću. I sam igrač svestan je svog statusa u novom klubu.

"Nije tajna da sam došao da budem rezerva. Vreme radi za mene i videćemo kako će biti. Za sada, bitno je da sam ja u Crvenoj zvezdi", istakao je Novosađanin.

Pored Lalatovića, Stefan Đorđević od ranije poznaje i Mijailovića, igrača čije mesto "vreba".

"Znamo se od malena i apsolutno cenim i poštujem Mijailovića. On je fantastičan igrač i fantastična osoba, od njega može mnogo da se nauči. Tu si i Milijaš i Pavićević koji će nama mlađima sigurno pomoći da napredujemo", zaključio je pretendent na poziciju levog beka u Crvenoj zvezdi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC