• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TORONTO: Težak ispit za Noleta

Autor mondo.rs

Novak Đoković vratiće se na teren posle jednomesečne pauze na turniru Rodžers kupu u Kanadi, a tamo će ga na startu čekati ozbiljan rival.

Novak Đoković će naredne nedelje osmi put učestvovati na turniru masters serije u Kanadi, ali prvi put sa burmom.

Kao prvi nosilac srpski as biće slobodan u prvom kolu, a zatim će posle jednomesečne pauze odmah naleteti na ozbiljnog rivala. U drugoj rundi sastaće se sa pobednikom meča Gaela Monfis (Francuska) - Radek Štepanek (Češka), a onda bi mogao da odmeri snage sa Žo-Vilfredom Congom.

"Svi teniseri vole da učestvuju na turniru u Kanadi, pa i ja. Uživam da igram na ovom turniru, verujem se da će tako biti i ove godine. Došao sam ranije u Kanadu kako bih se navikao na uslove, pošto od prošle godine i turnira u Majamiju nisam igrao na tvrdoj podlozi. Već razmišljam o prvom meču, iako je žreb za mene bio užasan", rekao je Đoković nakon žreba.

Novak je na mastersu u Kanadi, koji se naizmenično igra u Torontu i Montrealu, do sada imao dosta uspeha. Trijumovao je tri puta - 2007, 2011. i 2012, dok je prošle godine završio učešće u polufinalu, kada ga je savladao Rafael Nadal, koji je zbog povrede zgloba ruke otkazao nastup ove godine.

...
Izvor: YouTube

A samo dva puta eliminisan je u četvrtfinalu (od Endija Mareja i Endija Rodika 2008. i 2009) što mu je najslabiji plasman ostvaren tom turniru.

Ove godine omderiće prvo snage sa Monfisom ili Štepanekom. Ako se on pita, navija za Francuza, budući da mu je uvek predstavljao "lak plen". Igrali su devet puta u karijeri i Novak je iz svakog od tih duela izašao kao pobednik, uključujući i 2011. baš u četvrtfinalu turnira u Kanadi, kada je slavio sa ubedljivih 6:2, 6:1.

Protiv iskusnijeg Štepaneka takođe ima impresivan skor: 14-1, ali je činjenica da je Čeh uvek bio žilaviji i teži protivnik, kao i nedavno na Vimbldonu, kada je osvojio i jedan set. Štepanek, trenutno 35. igrač sveta samo je jednom slavio protiv Noleta, davne 2006. u četvrtfinalu turnira u Roterdamu.

Masters u Torontu igra se za ukupni nagradni fond od 3.766.270 dolara, a pobedniku će uz 1.000 ATP bodova pripasti i ček u iznosu od 600.000 dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC