• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sulejmani: Sami sebe nadigrali

Mlada reprezentacija Srbije neslavno je završila učešće na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

 Sulejmani: Sami sebe nadigrali Izvor: MONDO

Poslije remija u duelima sa Italijom i Bjelorusijom (0:0), "orlići" su u trećem meču na šampionatu pretrpjeli poraz od Švedske (1:3) i okončali nastup kao trećeplasirani tim grupe A.

I dok je na prva dva susreta odbrana odlično funkcionisala, na trećem meču u Malmeu mnoge stvari u timu nisu bile na potrebnom nivou.

Gojko Kačar bio je jedini strijelac za Srbiju, dok su zbog crvenih kartona duel protiv domaćina ranije morali da napuste Nenad Tomović i Nikola Petković.

"Imali smo veliku želju da pobijedimo domaćina i izborimo plasman u polufinale, ali opet se samo priča o sudijama i greškama. Uvijek prvo krivim sebe za neuspjeh i prihvatam svoju odgovornost, i treba istaći da smo golove primili nedopustivo", istakao je kapiten Milan Smiljanić poslije eliminacije.

On je rekao da se je dugo gajio nadu u preokret, ali da se poslije isključenja Tomovića pomirio sa porazom.

"Nadao sam se da možemo da napravimo nešto kada smo smanjili rezultat na 1:2, čak i kada smo primili taj treći gol vjerovao sam da smo spremni za preokret, ali poslije crvenih kartona i ostanka sa samo devet igrača na terenu, definitivno je bilo jasno da je kraj blizu".

Smiljanić je priznao da ga je poraz i loš plasman na prvenstvu teško pogodio.

"Nijedan klupski poraz ne može da se mjeri sa reprezentativnim i eliminacijom državnog tima sa Evropskog prvenstva. Veoma mi je teško što na ovakav način završavamo takmičenje" dodao je popularni Lola.

Miralem Sulejmani takođe je teško prihvatio oproštaj sa Evropskog šampionata.

"Odbrana je dobro funkcionisala na prva dva meča, na najvažnijem duelu nismo igrali kako treba. Ni zadnji red, ni napad. Do duela sa Šveđanima nismo mogli da postignemo gol, na trećem smo nekako to uspjeli, ali to nije bilo dovoljno za uspjeh i o tome možemo sad danima da pričamo. Nismo uspijevali da povežemo redove, pravili smo neshvatljive greške, tako da smo same sebe nadigrali i dali golove", izjavio je napadač Ajaksa.

On kaže da igrači razočarani napuštaju Švedsku, da im je svima teško zbog lošeg plasmana, ali da će, bez obzira na sve, i dalje biti spreman da se odazove selektoru za nove akcije.

"Uvijek ću igrati za reprezentaciju, bilo da je u pitanju mlada ili A selekcija. Uvijek ću se odazvati selektoru, jer je za mene igranje za nacionalni tim velika čast", napomenuo je Sulejmani.

Golman Srbije Željko Brkić pokušao je na trećem, odlučujućem duelu da pruži maksimum i sačuva svoju mrežu, ali poslije svega tvrdi da je ekipa morala da igra bolje tokom cijelog šampionata.

"Na meču protiv Švedske podbacio je dio ekipe koji je najbolje funkcionisao, djelovali smo potpuno grogirano. Činjenica je da smo do tog duela morali da osvojimo više bodova. To je možda i glavni razlog zbog kojeg se vraćamo kući ranije nego što smo očekivali", dodao je Brkić.

Nenad Tomović je u 47. minutu meča zaradio drugi žuti i automatski crveni karton. On je, svijestan da je ostavio ekipu na cedilu, istakao poslije meča da mu je veoma žao što je doveo drugove u nezavidan položaj.

"Želim da se izvinim saigračima, stručnom štabu i cijeloj naciji na isključenju. Znam da sam napravio veliku grešku i ostavio ih u nezavidnoj situaciji", prvo je izjavio Tomović.

On je potom istakao da je najveći problem bio održati kontinuitet igara na šampionatu.

"Poslije dobre igre sa Italijanima i povoljnog meča sa Bjelorusijom znao sam da će biti teško da se ne zalijećemo. Ispostavilo se da nismo mogli da odigramo dovoljno dobro, mnogo smo se trošili, Šveđani su to iskoristili, tjerali nas naprijed, nazad i izašli su kao pobjednici iz duela", objasnio je Tomović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC