• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trajković "pokopao" Grobare!

Autor mondo.rs

Partizan - Ludogorec 2:2 (2:2), prvak Bugarske ide u plej-of rundu Lige šampiona! Branislav Trajković isključenjem u 41. minutu zaustavio veliki nalet svog tima.

 Trajković "pokopao" Grobare! Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana stali su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Peti put u poslednjih šest sezona!

Posle kiparskih ekipa APOEL i AEL, kao i belgijskog Genka, drugu sezonu zaredom je nepremostiva prepreka bio "bugarski Mančester siti", Ludogorec iz Razgrada.

Letos su crno-beli pretrpeli poraz u oba meča (1:2, 0:1), ovog puta su ostali neporaženi (0:0, 2:2), ali su eliminisani pravilom više datih golova u gostima. Šteta...

Pobedom bi Partizan dobio šansu da se domogne Lige šampiona, a imao bi obezbeđeno mesto u grupnoj fazi Lige Evrope, kao minimum. Ovako će za to mesto morati da se izbori.

Ime protivnika saznaće na žrebu zakazanom za petak u 13 časova.

Gosti su počeli utakmicu mnogo konkretnije i agresivnije, znajući da nemaju šta da čekaju.

Marselinjo im je u 19. i 21. minutu doneo naizgled odlučujuće vođstvo od 2:0, ali se Petar Škuletić postarao da već u 35. minutu bude 2:2, čime su stvari vraćene (gotovo) u egal.

I šta se onda desilo... Desio se nedopustiv "autogol" Branislava Trajkovića, koji nije uspeo da savlada svoje nerve.

Ruka mu je bila brža od pameti, bez lopte je udario u glavu Romana Bezjaka i osudio saigrače da neravnopravni 50 minuta jure treći pogodak!

Šansi za to je bilo dovoljno, možda još više ih je bilo na drugoj strani, ali su mreže u obostranoj igri na "o-ruk" ostale netaknute...

Izvor: MN PRESS

Partizan je krenuo u istom, a Ludogorec u gotovo istom sastavu, kao pre sedam dana u Razgradu, kada je prvi meč trećeg kola kvalifikacija završen bez golova.

Marko Nikolić očigledno je bio zadovoljan kako je njegov tim delovao na gostovanju u Bugarskoj i smatrao je da su isti ti igrači kadri da postignu bar jedan gol, neophodan za prolazak dalje.

Georgi Dermendžijev na klupi Ludogoreca je odmah posle remija sa Partizanom zamenio dotadašnjeg pretpostavljenog, Stojča Stoeva, ali nije pokazao ambiciju da radikalno menja stvari.

U odnosu na prvi duel napravio je dve izmene, jednu prinudno zbog povrede.

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov, Brašanac (od 83' Ninković), Drinčić, A. Živković (od 71' Luka), S. Ilić (od 46' B. Ilić), Škuletić, Lazović.

Klupa: Ž. Živković, B. Ilić, Gulan, Grbić, Ninković, Luka, Fofana.

LUDOGOREC: Stojanov, Žunior Kaisara, A. Aleksandrov, Moci, Angulo, Zlatinski, M. Aleksandrov (od 78' Anise), Djakov, Dani Abalo (od 46' Misiđan), Marselinjo, Bezjak.

Klupa: Čvorović, Mantila, Espinjo, Žuninjo, Aniset, Šoko, Misiđan.

Utakmicu je sudio Belorus Aleksej Kulbakov, a na tribinama Partizanovog stadiona našlo se, po slobodnoj proceni, nešto više od 20.000 gledalaca.

TOKUTAKMICE

90+3' KRAJ! Biće ovo nova "evropska jesen" Ludogoreca...

89' Vreme ističe, crno-beli odavno nisu stvorili šansu za gol, većinu "izdaju" noge...

83' Partizan nekako stiže da "pokrpi" rupe nastale zbog konstantnih odlazaka u napad, a Nikolić kao poslednjeg aduta sa klupe ubacuje Nikolu "Džigija" Ninkovića, umesto Brašanca.

74' PONOVO SREĆA ZA LUDOGOREC! Volkov je daleko bacio loptu iz auta, neko je glavom skrenuo paralelno sa gol-linijom, gde nije bilo nikoga da je skrene u nebranjenu mrežu... Na drugoj strani odmah greši Branko Ilić, ali Misiđan okleva i Drinčić stiže da odnese loptu na samo šest-sedam metara od svog gola.

70' KAKVA ŠANSA ZA CRNO-BELE! Vulićević je centrirao po zemlji sa desnog krila, Lazović nije došao do lopte na "prvoj" stativi, jeste Škuletić na petercu, ali ona je išla malo "iza" njega i sprečila ga da bolje šutira. Preko gola...

65' Pritisak Partizana, panika u odbrani gostiju, a onda Misiđanova kontra, u kojoj se nije znalo ko šta radi u odbrani crno-belih. Na sreću, Bezjak se okliznuo u odsudnom trenutku.

Izvor: MN PRESS 63' Žuti karton za Mihaila Aleksandrova, koji je rukama sa leđa zaustavio Volkova u kontri, doduše daleko od gola Ludogoreca.

56' Lepo dodavanje Živkovića iza leđa odbrane, ali mlak šut Lazovića, po zemlji, iskosa sa desne strane. Lak plen za Stojanova.

53' DVE STATIVE LUDOGORECA!? Misiđan je izveo slobodan udarac sa 20 metara iskosa, Lukač je njegov lukav udarac skrenuo do svoje leve stative, lopta se odbila desno, a tamo je Bezjak sam sa svega metra udaljenosti takođe pogodio stativu!

52' Po igri se ne vidi da je Ludogorec brojčano nadmoćniji. Crno-beli u velikom broju prelaze na protivničku polovinu, imali su i jedan korner... Možda trener Ludogoreca upravo to želi, da se njegovoj ekipi otvori prostor za kontre.

46' Po jedna izmena na obe strane. Marko Nikolić povukao je iskusnog Sašu Ilića i uveo njegovog prezimenjaka Branka, pojačanje iz Hapoel Tel Aviva, da bi sa Stankovićem opet imao tandem štopera.

Na drugoj strani je brzonogi Holanđanin Misiđan zamenio Španca Abaloa.

PRVO POLUVREME

45+1' Priličan haos na terenu, pošto je Žunior oštro faulirao Lazovića, a Volkov ga potom "potkačio" nogom - opet bez lopte. Igrači Ludogoreca su posle izjednačenja u nekoliko navrata ispoljili bezobrazluk, a igrači Partizana nezrelost u takvim situacijama, jer su mogli da ostanu samo sa devetoricom. Na sreću, Belorus je Volkovu dodelio samo žuti karton.

44' Bezjak loše reaguje na centaršut sa desnog boka i "levicom", u letu, tuče pored gola sa samo pet metara.

43' Žuti karton Bezjaku i Iliću zbog duela na sredini terena, u kome je Slovenac sa zemlje šutnuo Ilića između nogu.

40' CRVENI KARTON TRAJKOVIĆA! Kakva nesmotrenost, kakav "seljački" potez Partizanovog štopera... Isprovocirao ga je Slovenac Roman Bezjak, udario ga u jednom duelu, a Trajković mu uzvratio udaranjem u bradu - bez lopte. Sudija Kulbakov je to video i doneo jedinu moguću odluku.

Izvor: MN PRESS 35' GOL! GOL! GOL! PONOVO ŠKULETIĆ - 2:2! Partizan je ekspresno zapao u "kanal" i još brže izjednačio. Isplatila se upornost Volkova, pošto je posle Drinčićevog kornera lopta stigla na suprotni kraj peterca, tamo je Trajković šutirao, pogodio stativu, a Škuletić pokazao najbolju reakciju na odbitak. Kakav "kam-bek"!

34' Uporni Volkov oduzeo je loptu na levom krilu, prošao do ivice šesnaesterca, ali je njegov centaršut glavom u padu izbio u korner Aleksandar Aleksandrov.

Izvor: MN PRESS 29' GOL! GOL! GOL! ŠKULETIĆ 1:2! Napadač Partizana iskupio se za malopređašnji promašaj. Živković je dodao Brašancu, a ovaj prosledio loptu u prostor, čime je kaznio visoko postavljenu odbranu Ludogoreca. Škuletić je izbegao ofsajd zamku, izbio sam pred Stojanova i "špicem" smanjio vođstvo.

26' Škuletić ne uspeva da smanji na 1:2! "Našla" ga je lopta upućena sa centra terena, obišao je golmana Stojanova, ali pod pritiskom čuvara nije uspeo da iskosa sa desne strane pogodi nebranjenu mrežu.

25' Lep prodor Andrije Živkovića, ali Zlatinski interveniše ispred Lazovića.

Izvor: MN PRESS 22' Humskom se ori "Uprava napolje!" Partizan za plasman u narednu rundu mora da postigne tri pogotka, a da ne primi više nijedan.

21' KAKAV ŠOK - 0:2! Neverovatno... Partizan je primio dva gola za dva minuta. Ovog puta je na delu terena koji bi trebalo da pokrije Volkov duvala još veća "promaja". To je iskoristio desni bek Žunior, po zemlji je zalomio dodavanje ka mestu odakle se izvodi penal, a tamo je Marselinjo bio potpuno sam i poslao je loptu pod prečku.

19' IPAK VODI LUDOGOREC - 0:1! Autogol Branislava Trajkovića i gol Marselinja, svejedno je. Po desnoj strani je "probio" Mihail Aleksandrov, centrirao na peterac, a lopta se prilikom uklizavanja Trajkovića i Marselinja odbila tako da je prevarila Lukača i odsela u desnom donjem uglu.

19' Opasnost u šesnaestercu crno-belih! Posle prodora Angula i kornera sa leve strane, dva puta su blokirani šutevi sa oko 16-17 metara.

16' Prvi šut ka golu Ludogoreca! Saša Ilić "lobovao" je odbranu gostiju, Lazović je posle tog lukavog dodavanja glavom vratio loptu Živkoviću, ali omladinski reprezentativac sa 18 metara nije bio precizan.

Bivši Partizanovi zadnji vezni: Brnović, Jokanović i Katanec
Izvor: MN PRESS 10' Crno-beli su posle dužeg vremena uspeli da izvedu kakav-takav napad, ali Škuletić je neutralisan, a potom je pas Volkova namenjen Saši Iliću završio u autu.

6' Lopta je više u posedu gostujućih igrača i na Partizanovoj polovini, ali daleko od Lukačevog gola.

3' Škuletiću je sviran ofsajd u izglednoj poziciji, a Ludogorec nije uspeo da zapreti posle kornera.

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Ma onakav ".seljacki" nacin dobiti crveni kriv je i Nikolic i obadva u paketu sto prije i sto dalje udaljiti od stadiona Partizana. Ni Volkov nije daleko. Pa kao da su prvi put na terenu. Srpska posla. Jadno ali i stvarnost.

goran

Jel komentarise ovde neko nesto????? Oooo Ludogorec....

Milan

Kakav lik, pa jeli moguce

navijač

0-2 je trenutno za ludogorec

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC