• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić odgovorio Zvezdi: Rešavajte probleme!

Autor mondo.rs

Prvi čovek srpskog fudbala replicirao Zvezdanu Terziću. "Najlakše je reći: 'Ne mogu'".

 Karadžić odgovorio Zvezdi: Rešavajte probleme! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Fudbalski savez Srbije (FSS) izašao je prethodnih dana u susret Crvenoj zvezdi i svim klubovima sa dugovanjima (većini superligaša), uvođenjem u praksu takozvane "uslovne licence".

Krovna fudbalska organizacija tako je "kupila" značajnom broju klubova još mesec dana za rešavanje velikih problema i izmirenje dugova. Međutim, nisu svi zadovoljni tim postupkom Saveza.

Uprkos značajnom ustupku FSS-a, iz Ljutice Bogdana stigao je odgovor da i to rešenje nije dobro, kao i da se čelni ljudi Saveza drže Pravilnika o licenciranju "kao da živimo u Švajcarskoj".

Konkretno, vršilac dužnosti generalnog sekretara crveno-belih Zvezdan Terzić rekao je da nije realno da Zvezda za 30 dana izmiri 4,9 miliona evra duga, da bi tako dobija licencu za takmičenje. On misli da bi licence trebalo da budu izdate, a dugovi namireni "u hodu".

Šampion Srbije takođe je i pod zabranom licenciranja igrača, zbog neizmirenih dugova prema bivšim igračima, pa je izvesno da će prvo kolo igrati bez novajlija. Da bi novi igrači zaigrali u crveno-belom dresu na takmičarskoj utakmici, klub će morati da plati potražiocima 1,5 miliona evra.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić odgovorio je Crvenoj zvezdi u razgovoru za "Večernje novosti".

"Mogu da shvatim upravu Crvene zvezde da ima teško nasleđe, ali ne mogu da prihvatim svojevrsni poziv drugim klubovima da ne ispunjavaju svoje obaveze, a pogotovo da se iznose podaci o dugovanjima u javnost. UEFA svakodnevno na stolu ima pres-kliping i ukoliko se ovakvi napisi budu ponavljali, može se dogoditi da Savezu oduzmu licenciranje. A, onda će nivo tolerancije biti nula", upozorava on.

Karadžić je priznao da je "neprijatno iznenađen" istupom rukovodioca Crvene zvezde.

"Umesto da zvezda rešava tih 1,5 miliona evra duga i registruje igrače, oni pozivaju na opstrukciju. Moraju da počnu sa rešavanjem dugova. Najlakše je reći: 'Ne možemo'".

Sa druge strane, predsednik FSS rekao je većini drugih klubova: "Svaka čast!".

"Većina klubova je shvatila da ih samo čist račun i dobra infrastruktura mogu voditi napred. I uveren sam da će do sredine septembra svi ispuniti zahteve osim Zvezde. A, onda ćemo svi mi zajedno morati da rešimo njihov problem. I vlada i Ministarstvo sporta i FSS. Ako neko neće da rešava problem, onda se, nažalost, posledice znaju. Ipak, uveren sam da će rukovodstvo Zvezde u ovih 30 dana sanirati značajni deo dugovanja", podvukao je Karadžić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Zvezda izbacena iz Evrope. Zvezda nemoze da registruje nove igrace, znaci ugasena samo jos niko to javno obelodanio

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC