• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin Senegalac o fudbalu, ali i oblačenju

Autor mondo.rs

Fotografija Mamadua Mbođa, koji je na probi u Crvenoj zvezdi, pobudila je veliku pažnju javnosti, a Senegalac je za MONDO objasnio zašto se slikao u tradicionalnoj nošnji svoje zemlje u kojoj je "pozirao".

Srpskim fudbalom prošlo je dosta stranaca, a verovatno najekstravagantniji među njima bio je Taribo Vest, koji je nastupao za Partizan u sezonama 2002/03 i 2003/04.

Nigerijac je bio prepoznatljiv po kikicama koje je su uvek bile u bojama kluba za koji nastupa, pa je tako tokom boravka u Beogradu jedna bila crna, a druga bela.

Tačno deset godina kasnije pojavio se fudbaler koji je, takođe, privukao pažnju javnosti svojim izgledom, a ne samo fudbalskim kvalitetima. Doduše, njegove mogućnosti na terenu i dalje su nam nepoznate, pošto se Mamadu Mbođ nalazi na probi u Crvenoj zvezdi, a prethodno je igrao samo u domovini.


Ovaj simpatični Senegalac, rođen 1993. godine, postao je hit na društvenim mrežama kada je mladi fudbaler crveno-belih Miloš Stojanović postavio zajediničku sliku sa potencijalnim saigračem.

Mbođ na fotografiji "pozira" u tradicionalnoj senegalskoj nošnji, apsolutno netipičnoj odevnoj kombinaciji nekog profesionalnog fudbalera.

Pitali smo ga da li se inače tako oblači, a posle kraćeg smejanja odgovorio nam je:

"Kada izlazim napolje oblačim se najnormalnije, ali kada sam 'među svoja četiri zida' onda se najudobnije osećam u tradicionalnoj narodnoj nošnji. Tako radim i u Senegalu... Znam da je ona dosta drugačija od evropskog stila oblačenja, ali nije me sramota. Samo nista navikli da vidite takvu nošnju", objasnio je raspoloženi Mbođ u razgovoru za MONDO.



"Prebacili" smo se potom na fudbal, glavni razlog zbog kojeg je došao u Beograd.

"Ovo mi je prvi put da sam na probi u nekom evropskom klubu. Igrao sam sa mladom reprezentacijom Senegala na turniru u Nici, a pre toga sam mesec dana trenirao sa omladincima Olimpika iz Marseja, ali to nije bila proba već program saradnje sa mojim klubom Sakr Ker", rekao je Mbođ i potom ispričao kako se našao na "Marakani".

"Mnogo menadžera iz celog sveta dolazi u Sakr Ker, jer klub ima najbolju omladinsku školu u zemlji. Ranije me nisu puštali da idem negde na probu, ali je ovaj put pomoglo to što je menadžer Žoao Freitas prijatelj sa predsednikom kluba. Dobio je dozvolu da me dovede u Zvezdu, a ja se nisam mnogo razmišljao da li da pođem kada mi je rekao da nekadašnji šampion Evrope i sveta traži štopera i da bih mogao da pokušam da se nametnem".

Mamadu Mbođ je dobio 14 dana da treneru Nenadu Lalatoviću pokaže šta zna.

"Kvalitet se najbolje pokazuje na terenu, tokom treninga i utakmica. Igrao sam za mlađe selekcije Senegala, kao i za Olimpijsku reprezentaciju svoje zemlje, a sledeći korak mi je A tim... Potrebno mi je još malo iskustva, ali mislim da ću dokazati da mogu da igram u klubu kao što je Zvezda. Ne razmišljam o tome da neću proći proveru. Došao sam ovde da bih ostao i verujem da imam kvalitet za igranje u Evropi", samouveren je mladi Afrikanac.

...
Izvor: YouTube


Pošto je već nekoliko dana na treninzima srpskog šampiona, upitali smo Mbođa da uporedi način treniranja u Zvezdi i u njegovoj domovini.

"Sistem rada ovde je moderan, ali tako je i u Skr Keru, gde se već godinama radi po francuskom programu koji ima dosta sličnosti sa bilo kojim u Evropi".

Upravo je Francuska česta destinacija fudbalera iz Afrike, pa bi tako i Mbođ voleo da jednog dana zaigra u Ligi jedan.

"Voleo bih da imam karijeru kao Ludovik Lamin Sane, reprezentativac moje zemlje koji nastupa za Bordo. On, takođe, igra na poziciji štopera".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC