• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krčmarević: Završio sam kao selektor

Slobodan Krčmarević, selektor mlade reprezentacije Srbije, kaže da je završio misiju na toj funkciji.

 Krčmarević: Završio sam kao selektor Izvor: MONDO

Dodaje da mu je u isto vrijeme krivo što nije dostigao četvrto uzastopno polufinale na EP za Srbiju, ali i da je ponosan zbog onoga što ostavlja iza sebe.

"Nisam razočaran, jer gotovo 60 odsto igrača zadržava pravo nastupa u narednom ciklusu, a ostali su već u A reprezentaciji, a to je suština našeg posla", izjavio je Krčma za "Sport" po povratku iz Švedske, gdje je srpski tim odigrao dva remija bez golova sa Italijom i Bjelorusijom, a onda doživio potpuni brodolom na svim poljima u meču sa domaćinom, koji je bio "biti ili ne biti".

Brodolom na rezultatskom planu (1:3), a što je još bolnije, brodolom i na moralnom planu, jer su se  fudbaleri Srbije ponašali ispod svakog nivoa na terenu. Čast izuzecima... Gaženje protivnika na zemlji, udaranje laktovima, psovke, startovi sa leđa, dva crvena kartona, unošenje sudijama u lice.

Tačno, suđenje je bilo neravnopravno i tendeciozno, ali mladići koji predstavljaju budućnost srpskog fudbala pokazali su osobine, koje ih neće učiniti velikim fudbalerima.

"Neću da pravdam igrače, ali moramo svi u Savezu da snosimo odgovornost, zbog ovakvih čestih situacija, jer su one postojale i u Holandiji i na OI u Pekingu. Prije meča sa Šveđanima rekao sam im doslovce: 'Šveđani su gluplji od nas, ali sigurno mnogo pokvareniji i zato se pazite. Izbacili su iz igre Balotelija, pokušaće i svakog od vas'. Nije vredilo, a sudiji Proensi smo prvo mi dali povoda da odigra skandaloznu ulogu", rekao je Krčmarević.

Medijski rat sa domaćinima turnira, u koji su svi u srpskoj reprezentaciji, pa i srpski novinari bili uvučeni, podigao je tenziju pred meč, a popucali su tanji živci. Oni kod Srba...

"Uprkos velikom naboju koji smo unijeli u meč, nismo uspjeli da se iskontrolišemo, izgubili smo živce, a to ne smije da se događa u budućnosti", izjavio je Krčmarević, ali prekasno.

Sve to dovelo je do logičnog zaključka:

"Završio sam misiju kao selektor", poručio je Krčma, ali i dodao nešto u svoju korist:

"Bilo je teško raditi u okolnostima koje sam imao. Ruke su mi bile često vezane, zavisio sam od mnogo faktora, a odgovornost je ostala samo moja. Zato, u ovakvim okolnostima sigurno neću prihvatiti da i dalje radim u Savezu, kako god moj rad bude ocijenjen. Gord sam poslije svega, jer čovjek zna da je uradio dobar posao, ako sa ljudima sa kojima je radio može da se pogleda u oči".

"Ja sam se sa svim igračima rastao na pravi način. Ovakav rasplet prvenstva me sigurno ne destimuliše, držaću se i dalje svojih principa i ići naprijed."

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC