• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Zvezdu stigli "snaga" i "kreacija"

Snažni Savio i kreativni Kadu predstavljeni su u Ljutice Bogdana. Na istom mjestu u petak, slijedi čast za Darka Lazovića, možda i Milana Vilotića.

 U Zvezdu stigli "snaga" i "kreacija" Izvor: MONDO

Broj 2 naredne sezone biće zadužen za snagu, a broj 20 za kreaciju u Crvenoj zvezdi. U četrvtak su u Ljutice Bogdana predstavljena dojica novih fudbalera crveno-bijelih, po mnogo čemu isti, a opet bitno različiti.

Brazilci, snažni i odlučni Savio i plejmejker Kadu pokušaće, svako sa svojim kvalitetima dokazanim tokom dve sezone u Zeti, da rastjeraju zle duhove prošlosti, vezane za brazilske fudbalere, koji su dolazili na Marakanu i tiho ostajali samo ime u statistici...

Poslije Ailtona, Vilijamsa, Adilsona, Edgara, Eli Tadeua, Fabija Silve, Džefa Silve, Fereire, Klea i možda još nekog imena, kojeg nismo mogli da se sjetimo, čast brazilske škole pokušaće da osvjetlaju dvojica veznih fudbalera, koje je novi sportski direktor Zvezde uživo gledao u više navrata tokom boravka u Crnoj Gori.

"To je za nas još jači motiv da se dokažemo. Svaki igrač je priča za sebe, svako ima svoju karijeru i drugačiju sudbinu", rekao je Kadu.

Adžić je samo pohvalno pričao o njima i dodaje da ne dovodi fudbalere na kasete i preporuke.

"Radi se o potpuno različitim fudbalerima. Svako na svoj način pravi razliku. Savio je borac, snažan je i ima jak šut, dok je Kadu klasičan plejmejker i pravi višak na terenu... Gledao sam ih i siguran sam da su potrebni Crvenoj zvezdi i da će donijeti prevagu na terenu", uvjeren je Adžić u kvalitet novajlija.

Oni su o Zvezdi uglavnom slušali, a obojica kažu da su se odmah po dolasku na pripreme uvjerili da je to veliki klub i nadaju se da će to biti prava sredina za njihovu afirmaciju.

"Svi igrači su super", rekao je Kadu na srpskom jeziku.

"Znao sam i prije da se radi o velikom klubu, a sada sam se uvjerio u to. Znam da mi Zvezda nudi lijepu šansu za budućnost i nemam još mnogo toga da dodam osim da jedva čekam da obučem crveno-bijeli dres i zaigram", nadovezao se Savio, ali na portugalskom.

U petak promocija Lazovića, a možda i Vilotića

Obojica su za Zetu odigrala po 51 meč, Kadu je postigao 15, a Savio šest golova. Ipak, kažu da iz crnogorskog fudbala nisu otišli samo zbog tenzije između Zete, Budućnosti i FSCG, odnosno zbog povlačenja prvog čovjeka Zete Radojice Božovića iz fudbala, već da je dolazak u Zvezdu bio kombinacija dve okolnosti.

"Ima i toga, ali Mićunović nam je i ranije govorio da je Zvezda pravi klub za nas", objasnio je Kadu, za kojeg je Sosa Babić, bivši trener Budućnosti, rekao da je "najbolji inostrani fudbaler na ovim prostorima, ali da ne voli da trenira".

"Svaki igrač zna da mu je, pored tehnike, neophodan i dobar trening da bi napredovao", kratko je odgovorio Kadu na "optužbe".

Od Brazilaca koji su igrali u Zvezdi znaju samo Fabija Da Silvu, sa kojim su se jednom sreli na aerodromu, ali o Kleu ne znaju ništa osim njegovog imena.

"Znamo samo za ime Kleo. Nismo ga nikad sreli, niti pričali sa njim", odgovorili su igrači, koji su potpisali trogodišnje ugovore, a prije Zete igrali su za Porto Alegre.

Karloš Eduardo Mendeš Kadu rođen je 31. avgusta 1986. godine u Andradini, u državi Sao Paolo i nosiće broj 20, dok je Savio Oliveira Do Valje, rođen 1. novembra 1984. godine u Rio Grandeu, izabrao "dvojku" i boriće se za mjesto zadnjeg veznog.

Prije Brazilaca, u Zvezdi su kao pojačanja predstavljeni Dejan Lekić, Slavoljub Đorđević, Nikola Ignjatijević, Nemanja Obrić, kao i 13 "klinaca" iz Zvezdine škole.

Istu čast, u petak će doživjeti Darko Lazović, sa kojim je po svemu sudeći potpisan četvorogodišnji ugovor, a ne ostvarena jednogodišnja pozajmica kako je bilo najavljeno. Poslije mladog veziste, pred novinare će prvi put od početka priprema izaći i trener Vladimir Petrović Pižon.

Na stadionu Zvezde mogao bi u petak da bude ostvaren i "het-trik", saznaje MONDO, ukoliko se pregovori oko dovođenja Milana Vilotića iz Čukaričkog budu završili prije 13 časova, do kada bi trebalo da traje Pižonova konferencija.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC