• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milijaš srušio Radnički i tradiciju!

Autor mondo.rs

Golovima kapitena u 43. i 47. minutu, Crvena zvezda pobedila Radnički 2:0 (2:0) i prekinula tradiciju loših rezultata u prvim kolima Superlige. Šampion nastupio bez novih igrača, koji još nisu licencirani, a sa trojicom debitanata.

Za razliku od prethodnih sezona, Crvena zvezda pobedila je ove subote u prvom kolu Superlige! Prvi put od 2009. godine i gostovanja Jagodini, tim iz Ljutice Bogdana osvojio je tri boda u uvodnom kolu prvenstva!

Golovima kapitena Nenada Milijaša u završnici prvog poluvremena, branilac titule pobedio je goste iz Niša i sačuvao bodove na "Marakani", pred zvanično 22.332 gledalaca!

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI NIŠ 2:0 (2:0)

Odigravši jednu od najboljih utakmica od povratka u Srbiju, iskusni vezista omogućio je saigračima i publici mirno drugo poluvreme, a svom treneru Nenadu Lalatoviću priliku da u drugom poluvremenu uvede u igru i trojicu debitanata -  Luku Jovića (1997. godište), Mihajla Ristića (1995) i Vukašina Jovanovića (1996)!

Kao igrači Zvezde koji su bili licencirani i prošle sezone, oni su imali dozvolu Saveza da nastupe protiv "Reala sa Nišave", za razliku od čak devetorice novajlija, koje crveno-beli još ne mogu da licenciraju zbog neizmirenog duga od 1,5 miliona evra prema bivšim igračima, trenerima i drugim klubovima.

Izvor: MONDO



Delije poslale poruku Bosančiću

Među novim fudbalerima Crvene zvezde koji su prinudno odgledali meč sa tribina bio je i Miloš Bosančić, za koga su navijači sa severne tribine imali i spreman transparent: "Bolje da si ćutao!"

Razlog takvom obraćanju je činjenica da je novajlija šampiona počeo karijeru u Partizanu.

Izostanak devetorice (Kahriman, Planić, P. Đorđević, Antić, Avramovski, S. Đorđević, Bosančić, Gavrić i Despotović) nije se primetio, s obzirom na to da je utakmica u drugom delu bila više nego mirna.

Međutim, da je Augusto Batioha, ofanzivac Radničkog, pogodio u drugom minutu svog debija, utakmica bi verovatno bila značajno uzbudljivija.

Nekadašnji igrač OFK Beograda istrčao je sam pred golmana Crvene zvezde Predraga Rajkovića i sebično odlučio da i završi akciju, umesto da proigra Miloša Pejčića. Čuvar mreže domaćih bacio mu se pred noge i sačuvao svoju mrežu u najizglednijoj prilici gostiju na utakmici.

Raspevani navijači domaćih čekali su gol svog tima i dočekali ga u 43. minutu, posle udarca Nenada Milijaša, nakon kojeg je lopta zakačila i Zorana Ljubinkovića i polako ušla u mrežu gostiju.

...
Izvor: YouTube


Već posle četiri minuta, postavljen je konačan rezultat. Kapiten Zvezde takođe je uputio udarac, sa oko 25 metara od gola, na koji čuvar mreže "Reala sa Nišave" Nenad Filipović nije ni reagovao.

...
Izvor: YouTube


Nad terenom "Marakane" u nastavku je "lebdeo" još jedan gol domaćina, ali on nije viđen, iako je Đorđe Rakić u 89. minutu imao zicer šansu. I četiri minuta ranije, Zvezda je mogla da postigne i treći pogodak, ali je nestrpljivi Luka Jović podmetnuo nogu ispred stopala Darka Lazovića i tako nehajno sprečio saigrača.

Navijači Zvezde ispratili su svoje ljubimce aplauzima u svlačionicu, a novu priliku da ih vide imaće već sledećeg vikenda, kada će u Ljutice Bogdana doći Jagodina. Radnički će dočekati Partizan.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

KRAJ UTAKMICE!


U igru će još jedan mladi igrač Zvezde, debitant Vukašin Jovanović, u nadoknadi vremena. Zamenio je Darka Lazića.

89' Zicer za Zvezdu i veliki promašaj Rakića. Prvi napadač crveno-belih imao je mnogo vremena i prostora, ali nije uspeo da iskoristi situaciju "jedan na jedan". Mogao je i morao mnogo bolje.

85' Mladi Ristić dodao je loptu do Mijailovića, koji je utrčao u kazneni prostor, pa je prosledio sa leve na desnu stativu, gde je Luka Jović šutirao ispred Darka Lazovića. Najbolji igrač Zvezde zamerio je mlađem saigraču što mu nije prepustio loptu.

82' Na terenu je još jedan debitant u crveno-belom dresu, Mihajlo Ristić, rođen 1995. godine. Ušao je u igru umesto Vukana Savićevića. Izmena i u Radničkom. Ušao je Vladimir Milenković umesto Dušana Kolarevića.

67' Na terenu je i iščekivani Luka Jović, umesto Nejca Pečnika. Talentovani centarfor odmah je ušao u priliku, ali nije pogodio nebranjenu mrežu sa ivice kaznenog prostora, sa golmanom "na leđima".

62' Na teren ulazi i Petar Đuričković, doskorašnji igrač Crvene zvezde, koji je i ponikao u Ljutice Bogdana. Zamenio je Jovanovića.

60' Iako "miriše" na još jedan gol domaćih, rezultat je još 2:0. Vukan Savićević imao je dobru priliku za 3:0, ali su i Nišlije odlučile da se "otvore" i da napadnu.

47' Furiozan finiš poluvremena i dva gola Crvene zvezde! Nenad Milijaš postigao je dva gola!

Prvi put je pogodio mrežu sa oko 20 metara, pogodivši nehajno i Zorana Ljubinkovića, koji je skrenuo loptu daleko od svog golmana. Nenada Filipovića!

Drugi, čudan gol, postigao je u drugom minutu nadoknade, šutem iz slobodnog udarca sa oko 25-30 metara sa desne strane. Golman Nišlija išao je ka lopti, ali nije ni podigao ruke!

20' Posle burnog starta, uspavanka na igralištu "Marakane". Mirna utakmica pred bučnom publikom. Darko Lazović podgrejao je u 12. minutu nadu navijača pokušajem loba, ali nije uspeo da savlada golmana rivala.

2' Počelo je velikom šansom za Radnički i lošom odlukom Augusta Batiohe! Tamnoputi ofanzivac Nišlija istrčao je pred Rajkovića i bio sebičan, odlučivši da ne proigra saigrača Ivana Pejčića. Golman crveno-belih bacio mu se pred noge i pokupio loptu.

Sa druge strane, Nejc Pečnik uputio je prvi udarac ka golu protivnika, ali van okvira. Nedugo potom, Lazović je ubacio još jednu loptu pred gol Radničkog, ali nije bilo nijednog njegovog saigrača da je ubaci u mrežu.

Izvor: MONDO

Zvezda
: Rajković - Petković, Pavicević, Lazić (od 90' Jovanović), Mijailović - Kovačević, Milijaš - Lazović, Savićević (od 82' Ristić), Pečnik (od 67' Jović) - Rakić.

Radnički Niš: Filipović - Lazarevski, Đorđević, Ljubinković, Pavlović, Ćulum, Kolarević (od 84' Milenković), Jovanović (od 62' Đuričković), Batioha (od 49' Todorović), Punoševac, Pejčić.

Kao što je i bilo najavljeno, šampion Srbije počeo je sezonu bez novih igrača , zbog administrativne zabrane. Kada isplati dug prema bivšim igračima, trenerima i drugim klubovima u iznosu od 1,5 miliona evra, Zvezda će moći da računa i na Kahrimana, Planića, Stefana i Predraga Đorđevića, Antića, Bosančića, Avramovskog, Gavrića i Despotovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC