• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkud Vanja Milinković-Savić u Junajtedu?

Autor mondo.rs

Trener golmana u Akademiji Mančester junajteda Alan Fetis posetio Novi Sad i otkrio razloge kako je talentovani Vanja Milinković-Savić potpisao ugovor sa svetskim gigantom. "Budimir Vujačić nam ga je preporučio, a on ne greši".

 Otkud Vanja Milinković-Savić u Junajtedu? Izvor: MONDO/M. Šolak

Izvor: MONDO/M. Šolak

Saradnja Vojvodine i Mančester junajteda!

Eto i svetle tačke u moru loših stvari koje smo slušali i slušamo o srpskom klupskom fudbalu poslednjih godina.

Iznenada, pravo niotkuda, ovog leta ostvaren je transfer o kojem sanjaju verovatno svi koji se bave fudbalom ili bar 90% njih.

Talentovani golman Vanja Milinković-Savić potpisao je ugovor sa Mančester junajtedom, s tim što će još ovu sezonu ovaj 17-godišnjak ostati u Vojvodini.

U sklopu ugovora o transferu mladog golmana u slavni engleski klub, sa Ostrva je u Novi Sad stigla dvočlana ekipa koja će u narednom  periodu pratiti rad sa golmanima i razmenjivati iskustva sa trenerima novosadskih crveno-belih.

Alan Fetis je čovek koji je u Akademiji Mančester junajteda zadužen za rad sa čuvarima mreže. Ovaj 43-godišnji Irac je tokom svoje bogate igračke karijere sakupio 25 nastupa za reprezentaciju Severne Irske. Branio je za: Glentoran, Ards, Hal siti, Vest Bromvič, Notingem forest, Blekburn, Lester, Jork siti, Grimsbi... Za njega je vezan i kuriozitet da je u jednoj sezoni nastupa za Hal igrao na mestu napadača, pa čak postigao i dva gola.

U razgovoru za sajt Vojvodine, Fetis je govorio i o tome kako je Vanja Milinković-Savić zapao za oko Junajtedu.

"Nekoliko godina unazad pratimo ovog momka. Kao što znate naša skauting  služba je vrlo aktivna širom sveta. Srbija tu nije izuzetak. Vanju nam je preporučio Budimir Vujačić, a on do sada nije pogrešio u izboru. Za Milinkovića-Savića smo se odlučili jer, pre svega, ima savršene fizičke  predispozicije. Nije slučajno sa 17 godina u prvom timu i na golu Vojvodine,  jasno je da momak ima potencijal. Ima visinu, brzinu, refleks, sjajno prati igru...  Ipak, najbitnija je činjenica da on u Vojvodini ima sve uslove da napreduje i usavršava se. Radi sa sjanim trenerima, a da li će biti vrhunski golman isključivo zavisi od njega samog. Naporan rad, odricanje i posvećenost su preduslovi za postizanje cilja. Vanja je toga svestan i ako se bude toga držao, nema sumnje da je pred njim sjajna karijera", rekao je Fetis.

Posle nekoiko dana provedenih u Novom Sadu i u FK Vojvodina, Fetis je izneo utisak da je Vojvodina sjajno organizovan klub u kojem postoje odlični uslovi za rad i napredak mladih  fudbalera, pogotovo golmana o čemu svedoči i primer Vanje Milinkovića-Savića. 

Upitan kakve su razlike u načinu treninga u Engleskoj i u Srbiji, Fetis je odgovorio: "Nema bitnije razlike u radu sa golmanima u Mančesteru i Vojvodini. Tehnički  elementi, taktika i obuka su univerzalne kategorije u fudbalu. Za razliku od  vas, mi u Engleskoj radimo sa više intenziteta. Razlozi za to su hladnoća, velika  vlažnost vazduha i česte kiše. Samo zbog toga moramo da treniramo napornije".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC