• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan na teškom ispitu u Nišu

Autor mondo.rs

Većina utakmica 2. kola Jelen Superlige igraće se u subotu, dok će u nedelju na teren samo fudbaleri kragujevačkog Radničkog i Napretka. Da li će igrači Partizana sa platom u Niš?

 JSL: Partizan na teškom ispitu u Nišu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Problemi stoje, ali lopta se kotrlja

"Uslovne licence" i dalje su na snazi, a zabranu registrovanja novih igrača "skinuo" je samo Partizan.

Uprkos tim problemima, Jelen Superliga nastavlja se predstojećeg vikenda, utakmicama 2. kola.

Crvena zvezda, OFK Beograd, Rad i Vojvodina ponovo neće moći da računaju na fudbalere koje su angažovali ovog leta.

Za raziliku od njih, Partizan je rešio taj problem pa će trener Marko Nikolić imati na raspolaganju Ivana Petrovića i Nenada Marinkovića za duel sa Radničkim u Nišu.

(Ovu i ostale utakmice Jelen Superlige možete gledati na TV Arena Sport, kao i na Telekomovom portalu Klik Sport).

Crno-bele je, međutim, zadesio drugi problem i to mnogo veći. Igrači su u utorak uveče odbili da treniraju, štrajkujući zbog neispalćenih zarada za nekoliko meseci. Dan kasnije, naelektrisana atmosfera u Humskoj se primirila, pošto je fudbalerima obećano da će ovog petka dobiti jednu platu, a potom još jednu 20. avgusta.

Napetost zbog svega što se dešavalo prethodnih dana mogla bi, ipak, da se odrazi na ekipu, tako da je pred Markom Nikolićem zadatak da, pored taktičke pripreme utakmice, "ohladi glave" svojih igrača.

Partizan je u prvom kolu savladao Voždovac 3:1, golovima u finišu meča, dok je Radnički poražen u Beogradu od Crvene zvezde (0:2).

Šampion Srbije je u tom meču igrao bez devetorice "novajlija", a isto će biti i u subotu protiv Jagodine, prošlosezonskog finaliste Kupa.

Trener Nenad Lalatović, dakle, neće imati mnogo prostora za manevar, pa je već najavio da će utakmicu početi istih jedanaest igrača koji su se od prvog minuta našli na terenu i protiv Nišlija.

Utakmica sa Jagodinom, po svemu sudeći, biće poslednja za Nenada Milijaša na "Marakani". Kapiten će se, za sada i dalje nezvanično, posle trećeg kola i meča sa Vojvodinom u Novom Sadu preseliti u tursku Manisu.

Vojvodina, koja je u prvom kolu ostvarila najubedljiviju pobedu pa se stoga nalazi na vodećoj poziciji tabele, posle 3:0 protiv OFK Beograda na "Karađorđu" ide u Lučane, na noge povratniku u najviši rang srpskog fudbala.

Mladost je na premijeri odigrala, možda i iznenađujućih, 1:1 sa Jagodinom u gostima.

I drugi povratnik među "elitu", Borac iz Čačka, dobro je počeo sezonu. Čak i bolje, pošto je pred svojim navijačima savladao Donji Srem 2:0.

"Zebre" će u drugom kolu igrati u Beogradu protiv Rada, pojačanog povratnikom Slavkom Perovićem sa pozajmice Manisi. Napadač nije imao sertifikat za prvo kolo, ali je on u međuvremenu stigao iz Turske, tako da će biti na raspolaganju treneru Milanu Milanoviću, pošto je bio licenciran i prošle sezone pa se ne vodi kao novi igrač.

Zanimljivo, Rad je tek u sredu i zvanično ostao u Jelen Superligi, a potvrđeno je i da će "građevinari" igrati dve utakmice kao domaćin bez prisustva publike. Prva će biti ove subote.

Posle poraza u Subotici od Spartaka (0:1), trener Radničkog 1923 Dragoljub Bekvalac izjavio je da ne može da garantuje opstanak Kragujevčana u ligi, ukoliko klub ne dovede pojačanja. Samo par dana kasnije želja mu je ispunjena dolaskom šestorice igrača. Pitanje je samo da li će oni i zaigrati već u nedelju protiv Napretka.

Tri utakmice drugog kola igraće se u večernjem terminu. Reflektori će se paliti u Nišu, na Banovom brdu i na "Marakani".

PAROVI 2. KOLA:

Subota:

Donji Srem - Voždovac (17.30)
Mladost - Vojvodina (17.30)
OFK Beograd - Spartak (17.30)
Rad - Borac (17.30)
Radnički Niš - Partizan (19.00)
Čukarički - Novi Pazar (20.00)
Crvena zvezda - Jagodina (21.00)

Nedelja:

Radnički KG - Napredak (17.00)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC