• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (MLADI): Englezi se kockali i dobili na ruletu

Prvi finalista je Engleska, koja je u polufinalu pobijedila Švedsku tek poslije penala iako je na poluvremenu vodila 3:0!

 EP (MLADI): Englezi se kockali i dobili na ruletu Izvor: MONDO

Englezi su prvi finalisti Evropskog prvenstva za mlade u Švedskoj pošto su u spektakularnom polufinalu pobijedili domaćina poslije penala - 5:4, 3:3 (3:0).

"Gordi albion" je na poluvremenu vodio čak 3:0, ali su Šveđani uspjeli da stignu do izjednačenja, a u produžecima su bili bliži trijumfu. Ipak, kuglica na penal-ruletu stala je tamo gdje su željeli Englezi.

Više od sat vremena se činilo da je utakmica riješena već u 55. sekundi kada je tim Stjuarta Pirsa došao u vođstvo. Tokom prvog poluvremena je prednost uvećao na 3:0 i u nastavku ju je čuvao sigurnom igrom.

A onda je u 68. minutu, poslije greške odbrane i gola Markusa Berga, sve krenulo nizbrdo za Engleze. Sve do penala...

Znali su Šveđani da su im prekidi "slaba tačka". I Srbija im je jedini gol dala poslije kornera... Ali nisu mogli da spriječe Engleze da im tri puta zatresu mrežu iz prva četiri udaraca iz ugla!

Već na isteku prvog minuta Milner je izveo korner sa desne strane, Lustig je glavom izbio loptu, ali samo do Krejnija, koji je šutirao, a švedski igrač koji je stajao na gol-liniji samo je potvrdio pogodak - 0:1.

U 27. minutu bilo je 0:2. Ponovo je korner izveo Milner, ovaj put sa leve strane. Lopta je došla do Onuohua, koji se zagradio ispred Rasmusa Bengtsona, namestio se i precizno šutirao sa peterca.

Samo 11 minuta kasnije bilo je, činilo se tada, nedostižnih 0:3. Opet je Milner izveo korner sa lijeve strane, lopta je završila na suprotnoj strani terena, uslijedio je novi centaršut, Katermol je glavom skrenuo loptu, a Bjaršmir nespretno reagovao i poslao je u svoju mrežu.

Domaći navijači na tribinama stadiona Ulevi u Geteborgu su utihnuli. Nadu u čudo im nije ulivala ni igra njihovih ljubimaca u drugom poluvremenu. A onda ih je na noge digao Markus Berg.

Molins je protutnjao pored Gibsa po desnom krilu i centrirao, najbolji strijelac šampionata se našao usamljen na sedam-osam metara od gola Harta i bio neumoljiv - 1:3.

Na 2:3 smanjio je Toivonen, svojim trećim golom na EP. Sjajno je izveo slobodan udarac, precizno je gađao preko "živog zida" (75. minut).

Samo šest minuta kasnije, Berg se i sedmi put na šampionatu upisao u strijelce. Ponovo je Molins centrirao sa desne strane, sa "druge stative" je Soder petom vratio do Berga, koji je opet bio neometan na šest-sedam metara i tu priliku nije propustio - 3:3.

Ulevi je eksplodirao... Svi su priželjkivali i vjerovali da mogu da nokautiraju grogiranog protivnika.

I bili su Šveđani blizu tome, naročito kada je u 104. minutu Kempbel dobio drugi žuti karton zbog starta nad Lustigom.

Berg će skoro sigurno biti najbolji strijelac EP, a golgeterski konto je mogao još da uveća, ali je udarcem glavom pogodio prečku. Nedugo zatim je Harbucijev šut, golman Hart jedva prosledio u korner...

I pristupilo se izvođenju penala.

U prvoj seriji oba izvođača su bila neprecizna. Milner se okliznuo i tukao daleko od gola, a Hart je zaustavio udarac Berga.

A onda su svi strijelci bili sigurni. Svi do Šveđanina Molinsa u šestoj seriji. Rezervista, zaslužan za dva gola u regularnom toku, pogodio je stativu! Bio je to znak za veliko slavlje igrača u bijelim dresovima.

Englezi će u ponedjeljak pokušati da se domognu treće titule šampiona Evrope, koje su osvajali 1982. i 1984. godine.

Stjuart Pirs, međutim, neće moći da računa na suspendovane Agbonlahora i Kempbela.

ŠVEDSKA: Dalin, Lustig, Bjaršmir, R. Bengtson, Johanson (Soder), Toivonen, Landgren (Harbuci), Berg, Svenson, Olson (Molins), Elm.

ENGLESKA: Hart, Krejn, Katermol, Onuoha, Milner, Agbonlahor (Kempbel), Nobl (Rodvel), Muamba (Džonson), Volkot, Ričards, Gibs. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC