• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (MLADI): Nijemci sa 30 metara do finala!

Za titulu prvaka Evrope u konkurenciji fudbalera do 21 godine, u ponedeljak u Malmeu, igraće Engleska i Njemačka.

 EP (MLADI): Nijemci sa 30 metara do finala! Izvor: MONDO

Prvo polufinale odlučeno je penalima, a Nijemci su u drugom polufinalu pobijedili Italiju - 1:0 (0:0), golom defanzivca Andreasa Beka sa 30 metara!

Njegov "mat" golmanu Andrei Konsiljiju pokazao se dovoljnim za trijumf, iako su "azurini" imali sijaset prilika da izjednače, a prije primljenog gola i da povedu.

Golman Šalkea Manuel Nojer zaustavljao je udarce Akvafreske, Đovinka, Mote (skrenuo loptu do prečke), Ćigarinija... Kasnije je i Akvafreska pogodio prečku. Mario Baloteli bio je izvanredan poslije jednog meča pauze zbog suspenzije, ništa nije vrijedelo.

Nijemci su jedva dočekali poluvrijeme, a onda zadali odlučujući udarac, iako nije izgledalo da iz te akcije može da se izrodi neka opasnost. Ali lopta je poslije šuta Beka letjela kao da je udaraju vjetrovi sa svih strana i to je prevarilo Konsiljija. Zatresla se mreža u daljem uglu - 1:0!

Kaziragijevi puleni nisu se oporavili od šoka gotovo pola sata, a onda su svim silama krenuli ka Nojeru. Ben Hatira je na gol-liniji zaustavio udarac Andreolija glavom, Nojer je ukrotio slobodan udarac Balotelija, a Andreoli poslao loptu pored stative...

Mladi "panceri" su primili samo jedan gol na četiri utakmice u Švedskoj i to je očigledno kvalitet koji ih je odveo na korak od trona i - prvi put poslije 27 godina - u finale.

Zanimljivo je da se tadašnja Savezna Republika Njemačka u finalu 1982. sastala upravo sa Engleskom. U to vrijeme se igralo po drugačijem sistemu, kod kuće i u gostima, a Englezi su slavili ukupnim rezultatom 5:4.

Finale u Malmeu biće repriza meča grupe B, odigranog u ponedeljak u Halmštadu, koji je završen neriješeno - 1:1. Tada je remi odgovarao i jednima i drugima...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC