• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milijaš opet vodio Zvezdu do pobede

Autor mondo.rs

Kapiten crveno-belih se sjajnom partijom (gol i asistencija) verovatno oprostio od igranja na "Marakani". Crvena zvezda u drugom kolu lako savladala Jagodinu 3:0. Strelci još Rakić i Lazović.

 Milijaš opet vodio Zvezdu do pobede Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je i u drugom kolu Jelen Superlige igrala bez devetorice igrača koji su letos stigli u klub, ali se to nije odrazilo na ekipu Nenada Lalatovića.

Predvođeni izuzetno raspoloženim kapitenom Nenadom Milijašem na startu sezone, crveno-beli su savladali Jagodinu 3:0.

Kapiten se  posle dva gola protiv Radničkog iz Niša, utakmicom protiv Jagodine verovatno oprostio od navijača i "Marakane", pošto će po svemu sudeći posle trećeg kola i gostovanja u Novom Sadu protiv Vojvodine preći u tursku Manisu.

Da mu poslednji meč na stadionu Crvene zvezde ostane u lepom sećanju pobrinuo se fantastičnim pogotkom u 37. minutu, kada je pogodio mrežu sa oko 30 metara, ali i asistencijom za Darka Lazovića u 66. minutu, kojom je postavljen konačan rezultat.

ZVEZDA: Rajković - Mijailović, Pavićević (75. Jovanović), Lazić, Petković - Kovačević, Milijaš - Lazović, Savićević (85. Ristić), Pečnik - Rakić (71. Jović).

JAGODINA: Perić, Gašić, Filipović, Šušnjar, Mihajlović, Martinović, Mitošević (77. Ivanović), Cvetković (85. Đurić), Milinković, Savković, F. Arsenijević. .

 U međuvremenu je svoj "prvenac" ove sezone upisao Đorđe Rakić, koji je savladao Nikolu Perića ubrzo po povratku sa odmora, u 47. minutu.

Od početka meča Zvezda je imala veći posed lopte, stvarala više šansi i diktirala tempo igre, dok su gosti tek u par navrata uspeli da stvore akciju iz koje bi zapretili mladom Predragu Rajkoviću, koji je i u svom drugom nastupu za crveno-bele ostao nesavladan.

Najbolju šansu "ćurani" su imali u 69. minutu, kada se iz uigrane akcije stvorila prilika za Đorđa Šušnjara, ali je Savo Pavićević uspeo da uklizavanjem blokira njegov šut. Samo nekoliko minuta kasnije defanzivac crveno-belih morao je da napusti teren zbog povrede, što je svakako potencijalni problem za trenera Nenada Lalatovića, jer bi u slučaju odsustva Pavićevića i ostanka suspenzije za registrovanje novih igrača, Zvezda u Novom Sadu morala da igra sa dvojicom tinejdžera na pozicijama štopera (Darkom Lazićem i Vukašinom Jovanovićem). Oni su i u poslednjih petnaestak minuta ovog meča pokazali nesporan kvalitet, ali je iskustvo ono što im nedostaje i pitanje je da li bi delovali zajedno tokom svih 90. minuta na terenu.

TOK UTAKMICE I VIDEO GOLOVA:

KRAJ.

- Još jednom je Predrag Rajković dobrom intervencijom sačuvao svoju mrežu. U 80. minutu je zaustavio šut Mileta Savkovića.

- Potencijalni problem za Crvenu zvezdu. Savo Pavićević je prinuđen da zbog povrede napusti teren u 75. minutu, a umesto njega na teren će mladi Vukašin Jovanović koji je pre nekoliko dana potpisao profesionalni ugovor.

- Prva izmena u meču napravljena je u 71. minutu, kada je Luka Jović u napadu Crvene zvezde zamenio Đorđa Rakića.

- Odlična akcija Jagodine u 69. minutu, ali je Savo Pavićević uklizavanjem uspeo da blokira šut Đorđa Šušnjara.

- GOOOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 od 66. minuta, a ovaj put strelac je Darko Lazović. Opet posle majstorije Milijaša koji je poslao sjajan pas sa polovine igrališta, a mladi vezista je lepo sebi dao "for" grudima i potom šutirao u dalji ugao.

Lazovic Zvezda gol
Izvor: YouTube


- Darko Lazić je imao dobru priliku da postigne i treći gol za domaćina, ali je njegov šut glavom na asistenciju Milijaša uspeo da odbrani Perić.

- GOOOOOL! Tek što je počelo drugo poluvreme, a crveno-beli su duplirali prednost. Đorđe Rakić je u 47. minutu dobio vazdušni duel sa golmanom Perićem, kojem je ispala lopta posle kontakta zbog čega su gosti tražili faul, ali pištaljka sudije Nikolića nije se čula, pa je napadač crveno-belih lagano poslao loptu u mrežu za svoj "prvenac" ove sezone.

Rakic gol
Izvor: YouTube


- Kraj prvog poluvremena u kojem je Crvena zvezda imala mnogo više šansi i veći posed lopte, a povela je majstorijom kapitena Nenada Milijaša.

Gosti su najbolju šansu imali iz prekida u 31. minutu, kada je Cvetković pokušao da iznenadi Rajkovića, ali je mladi čuvar mreže odlično reagovao.

- GOOOOOL! Crvena zvezda vodi od 37. minuta sjajnim pogotkom Nenada Milijaša iz slobodnog udarca. Kapiten Beograđana šutirao je sa oko 30 metara, a lopta se od stative odbila u mrežu. Mladi golman Jagodine, Nikola Perić, "paradom" je samo ulepšao gol.

Milijaš gol
Izvor: YouTube


- Lazović i Milijaš su odigrali sjajnu akciju u 35. minutu. Prvo je mlađi vezista propustio loptu kroz noge do kapitena, a on ga potom proigrao petom. Taman kada je trebalo da Lazović obiđe defanzivca Jagodine, Mihajlović je igrao rukom i sprečio ga u tome.

- Ivan Cvetković je u 31. minutu snažno šutirao iz "slobodnjaka" na ivic kaznenog, sa leve strane, ali je Rajković "paradom" sačuvao mrežu Crvene zvezde. Bila je to dobra prilika za goste da povedu.

- Arbitar Bojan Nikolić prekinuo je na kratko utakmicu u 25. minutu zbog dima koji se spustio na teren sa severne tribine, nastalog paljenjem pirotehnike.

- U 21. minutu prvi put je zapretila Jagodina. Posle centaršuta iz prekida glavom je šutirao defanzivac Danijel Mihajlović, ali nedovoljno snažno i precizno da bi savladao Rajkovića.

- Pritisak Zvezde je sve jači! Vukan Savićević je u 19. minutu imao dobru šansu, ali je njegov udarac iz prve, sa 13-14 metara na povratno dodavanje Mijailovića, uspešno odbranio Nikola Perić.

- Umalo da Crvena zvezda povede u 17. minutu! Vukan Savićević je odigrao lep dupli pas sa Milijašem kroz sredinu odbrane Jagodine, posle kojeg se kapiten našao "oči u oči" sa golmanom Perićem. Nesebično je želeo da omogući Rakiću pogodak, ali je poslao nešto jaču loptu ka napadaču, tako da je propala odlična prilika za gol.

- U 16. minutu druga šansa za crveno-bele posle dobre akcije Pečnika i Mijailovića po levoj strani, ali je Lazović šutirao glavom preko gola.

- Prvi šut u okvir gola uputio je Nenad Milijaš u 14. minutu, ali je golman Jagodine, Nikola Perić, uspeo da iz drugog pokušaja uhvati loptu.

- Bez ikakvog uzbuđenja u prvih 10 minuta.

- Meč sudi Bojan Nikolić.

- Po izlasku igrača na teren usledio je minut ćutanja u čast nekadašnjem golmanu Crvene zvezde Vladimiru Beari, koji je nedavno preminuo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC