• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mojes još kuka, a da li i likuje?

Autor mondo.rs

Prethodni menadžer Junajteda posle kiksa "đavola" na startu Premijer lige rekao da nisu imali dovoljno strpljenja za njegove planove i tako možda indirektno poslao poruku Van Galu da bude na oprezu jer taj klub priznaje samo uspeh.

Mančester junajtedu nije dobro krenulo u novoj sezoni. Izgubili su od Svonsija na svom terenu na startu Premijer lige rezultatom 1:2, što je prvi poraz kluba sa Old Traforda kod kuće u prvom kolu domaćeg šampionata još od 1972. godine.

Mediji na Ostrvu iskoristili su kiks Junajteda da malo dublje "zagrebu" iza zidova slavnog kluba i analiziraju promene koje su se dogodile u tom klubu u poslednje dve sezone. Dovođenjem Luja van Gala početkom leta mnogi su očekivali brz oporavak nakon prošle neuspešne sezone. Ipak, Holanđanin se sapleo već na startu.

Odmah posle poraza od Svonsija mnogi su počeli da zbijaju šale na račun Van Gala pitajući se da li će i on završiti kao njegov prethodnih Dejvid Mojes, koji se, uprkos najavama da bi mogao da bude dugoročno rešenje za Mančester junajted zadržao u klubu kraće od jedne sezone.

Mojes je u Junajted došao prošlog leta na preporuku legendarnog menadžera Aleksa Fergusona, ali je već u aprilu dobio otkaz zbog katastrofalnih rezultata. On smatra da nije imao dovoljno vremena da sprovede u delo velike planove.

"Kad pogledam unazad, bio je to nemoguć posao. Bio sam očajan zbog gubitka posla jer sam osećao da mogu da budem uspešan. Znali smo da je potrebno vreme da se naprave promene i bili smo na putu da ih učinimo. Ipak, mislim da mi nisu dali dovoljno vremena ni za uspeh ni za neuspeh", rekao je Mojes za "Dejli mejl".

On je priznao da je najviše bio pogođen načinom na koji mu je uručen otkaz.

"Moju porodicu je pogodio način na koji smo saznali da sam ostao bez posla, a to su nam saopštili novinari. Nisam očekivao da se tako nešto desi".

On je istakao da je u to vreme radio na dovođenju Seska Fabregasa, Gereta Beja i Kristijana Ronalda.

"Bili smo blizu da dovedemo nekoliko velikih imena. Ne želim nikoga da optužim za neuspeh, ali neke stvari jednostavno nismo uspeli da ostvarimo. Preuzeo sam klub od najuspešnijeg menadžera u istoriji. Direktor je nasledio jednog od najboljih administrativac u istoriji Dejvida Gila. Bio je to nov posao za dvoje ljudi, ali nije bilo vremena da ostvarimo prave rezultate", objasnio je Mojes.

Mančester junajted pod vođstvom Mojesa nije uspeo da odbrani titulu u Premijer ligi, a klub je sezonu završio na sedmom mestu, odnosno ostao je bez plasmana u evropska takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC