• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Advokat Tomanović: Dajte jedan dokaz!

Zdenko Tomanović zatražio od Javnog tužilaštva da pokaže makar jedan dokaz kojim bi opravdalo zadržavanje Džajića i Cvetkovića u pritvoru.

 Advokat Tomanović: Dajte jedan dokaz! Izvor: MONDO

Advokatska kancelarija Tomanović ocenila je u četvrtak da je Javno tužilaštvo postupilo "neprimereno i neobjektivno" kada je preko medija obavestilo učesnike u postupku o zahtevu za proširenje istrage protiv njenih klijenata, bivših funkcionera Crvene zvezde Dragana Džajića i Vladimira Cvetkovića.

U saopštenju kancelarije, koju predvodi advokat Zdenko Tomanović, ocenjeno je da Tužilaštvo na taj način "pokušava da sakrije bilo svoju, bilo odgovornost policije za njihovo nezakonito i skandalozno hapšenje i javno ponižavanje".

Nekoliko sati pre nego što je istekao pritvor Džajiću i Cvetkoviću, Tužilaštvo je preko medija obavestilo sudije i advokate da je zatražilo proširenje istrage zbog navodnih zloupotreba oko transfera fudbalera Zorana Njeguša pre deset godina, navedeno je u saopštenju.

"Isto tako su i naši klijenti prvo saznali preko medija, pa onda uhapšeni", dodaje se u saopštenju.

"Ako je to već tako, neka onda Tužilaštvo javno pokaže jedan jedini papir, koji je Džajić u vezi sa tim transferom potpisao, ili jedan jedini dokaz da Džajić ima veze sa tim transferom, ili neka navede jedan jedini dokaz da je Njeguš ili bilo ko drugi oštećen postupanjem Džajića ili Cvetkovića", navedeno je u saopštenju.

Najavljeno je da će advokati podneti krivične prijave protiv odgovornih iz Tužilaštva, ukoliko se i ovo iniciranje krivičnog postupka ne bude temeljilo na pravno valjanim dokazima, već na slobodnim i tendencioznim konstrukcijama.

"Tužilštvo ne sme, bez obzira na jačinu politčke podrške, da stavlja svoju funkciju u službu političkog marketinga ili vanpravnih interesa, ali ni u službu opravdavanja nezakonitog i nedoličnog hapšenja legendi srpskog sporta i njihovog neosnovanog zadržavanja u pritvoru", navedeno je u saopštenju.

Protiv Džajića, Cvetkovića i Miloša Marinkovića u toku je istraga Okružnog suda zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u vezi transfera fudbalera Gorana Drulića u špansku Saragosu.

Krivično vanraspravno veće Okružnog suda u Beogradu u sredu je svoj trojici produžilo pritvor za još 30 dana zbog mogućeg uticaja na svedoke koje još nije saslušao istražni sudija.

Tužilaštvo je zatražilo proširenje istrage protiv Džajića i Cvetkovića zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj kod transfera Zorana Njeguša u madridski Atletiko.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC