• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić ne spava - hoće i Venegora of Heselinka

Uprava zagrebačkog Dinama (čitaj: Zdravko Mamić) odlučna je u namjeri da napravi tim koji će ući u Ligu šampiona.

 Mamić ne spava - hoće i Venegora of Heselinka Izvor: MONDO

Doveden je nekadašnji grčki reprezentativac Dimitrios Papadopulos koji će pojačati konkurenciju u napadu, a hrvatski mediji pišu da je klub iz Maksimira zainteresovan i za još jednog iskusnog napadača - 30-godišnjeg Holanđanina Jana Venegora of Heselinka!
Heselink je trenutno igrač Seltika sa kojim ima ugovor do 2010. godine. Karijeru je počeo u Tventeu, a 2001. godine prešao je u PSV, gde je bio do 2006. godine. Poslije Svjetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine, prešao je u Seltik za 4,9 miliona evra. Njegova vrijednost procjenjena je na oko pet miliona evra, mada se tvrdi da bi ga škotski klub prodao i za tri miliona.

U međuvremenu, prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić ponovo je u klinču sa hrvatskim novinarima. Tačnije sa novinarom zagrebačkog "Jutarnjeg lista", jednim od medija koji je izrazio sumnju u ispravnost dovođenja Grka Papadopulosa iz Lećea, prije svega zbog njegove mizerne statistike posljednjih nekoliko godina.

Mamiću se nije dopalo to što su novinari uzeli samo dio statistike, optužujući medije da mu "stavljaju dinamit pod transfer".

"Zar ta statistika ne govori da je kao kapiten Panatinaikosa dao 58 golova na 125 utakmica? Zar u toj statistici ne piše da je učestvovao u osvajanju titule evropskog prvaka (sa grčkom reprezentacijom) 2004. u Portugalu? Zar fudbaler u 27. godini nije u najboljim godinama?", sipao je Mamić pitanja u telefonskom razgovoru sa novinarom "Jutarnjeg lista".

To što hrvatski mediji smatraju da u Dinamovoj svlačionici ima previše stranaca, prije svega zbog njihovih sumnjivih igračkih kvaliteta, za Mamića je samo odraz "rasizma zagrebačkih novinara!".

"Dinamo upravo stvara ‘kaj momčad’. Zar u svlačionici prvog sastava nisu Kelava, Lončarić, Tomečak, Barbarić, Lovren, Pivarić, Antolić, Kramarić i Badelj. Zar u kadru prvog tima nije devet naših juniora? Frapiraću vas jednim podatkom: u našim mlađim pogonima raste 75 igrača, od kojih će svi igrati u prvoj ligi. Ne svi u Dinamu, ali u prvoj ligi - svakako!", odlučan je Mamić.

"Šerif od Maksimira" je nezadovoljan i što su pojedini igrači nezasiti i nezahvalni, poput Marija Mandžukića, koji bi da ode.

"Nezadovoljan, kažete? A prije dva mjeseca je potpisao novi ugovor za 400.000 evra godišnje, što će sa nagradama i premijama iznositi pola miliona evra po sezoni.
I nezadovoljan je, jer ga prvim vozom nismo pustili u inozemstvo. A to što će Zagreb gledati prosječan fudbal, to nikoga nije briga i već nakon dva-tri slaba rezultata ‘draćete' nam kožu. Ko je afirmisao Mandžukića? Dinamo! Ko ga je pokazao Evropi i nabio mu cijenu? Dinamo! Ko ga je ugurao u reprezentaciju? Opet Dinamo! A on je - nezadovoljan", u dahu priča Mamić.

Alfa i omega Dinama ima svoj cilj od koga ne odustaje - a to je Dinamovo proljeće u Evropi.

"Mene više boravak u Dinamu ne zanima da bih fudbalerima napunio džepove i učinio ih bogatašima. Zanima me samo Dinamovo proljeće u Evropi i za taj cilj učiniću sve.
Ne kupujem vrijeme, ali sam zacrtao da to moram ostvariti u iduće tri godine, svako proljeće Dinamo mora igrati u Evropi. Ako u tome ne uspijem, više nema izgovora ni opravdanja, nitko me neće morati tjerati, otići ću sam...".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC