• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vruća" linija Srbija - Italija

Autor mondo.rs

Mediji ovih dana spekulišu brojnim odlascima fudbalera superligaških klubova u "kalčo". Na udaru Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina.

 "Vruća" linija Srbija - Italija Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

"Gazeta delo sport", "Kalčomerkato", "Tutosport"... Iako im liga nije jaka kao nekada, Italijani su i dalje ludi za fudbalom, a spekulacije o transferima su im duševna hrana u letnjim mesecima.

Sticajem okolnosti, u poslednjih nekoliko dana se u naslovima takvih vesti može pročitati dosta prezimena koja se završavaju na "-ić".

Prilično senzacionalna vest od prošle nedelje, da štoper Partizana Vojislav Stanković prelazi u Lacio, čeka na potvrdu bar jedne strane, ali Stankovićev menadžer u Italiji je "na sva zvona" saopštio da je dogovor postignut i da će Vranjanac pet meseci pre isteka ugovora napustiti Humsku 1.

Obeštećenje bi trebalo da iznosi 600.000 evra, od čega 120.000 sleduje prethodnom Stankovićevom klubu, a to je OFK Beograd.

Kaljari se nameračio na dvojicu igrača iz srpskog prvenstva, od kojih jedan trenutno nema klub, a drugi nije Srbin.

U pitanju su Stefan Babović (prošle sezone u Voždovcu) i Slovenac Nejc Pečnik, koji se posle neuspele potrage za inostranim angažmanom pre nekoliko nedelja opet priključio Crvenoj zvezdi.

Crveno-beli na ofanzivnim pozicijama imaju dovoljno igrača i nema dileme da bi ga pustili kod trenera Zdenjeka Zemana, posebno što bi im dobijeno obeštećenje pomoglo da saniraju dugove i licenciraju pojačanja iz aktuelnog prelaznog roka.

Podsećamo da ih je trenutno čak devet, koji samo treniraju pod nadzorom Nenada Lalatovića, ali nisu mogli da konkurišu za mečeve prva dva kola Superlige i pod znakom su pitanja za subotnji derbi u Novom Sadu.

Konačno, Siniša Mihajlović kao da je odlučio da spoji lepo i korisno.

Doskorašnji selektor Srbije, nekada fudbaler Vojvodine, nameračio se na štopera U-19 reprezentacije Srđana Babića.

Miha je u mladom Banjalučaninu prepoznao potencijal, što i nije bilo teško, a igrač je odavno poručio da želi u inostranstvo i čini se da ni tu nema naročitih prepreka na putu realizacije transfera.

Ove četiri pričice su samo kap u moru odlazaka iz domaćeg prvenstva. Svedočimo nezapamćenom egzodusu, posebno naši najveći klubovi su primorani da prodaju sve što se može prodati. Recimo, Partizan samo čeka ishod dvomeča poslednje runde kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Neftčija, pa da podvuče crtu i vidi šta mu je činiti.

Istovremeno, u nekim od "manjih" klubova, kao što je Radnički 1923, trener Dragoljub Bekvalac priča kako je tokom leta isprobao 50 igrača(!) i kako je selekciju pravio po kriterijumu - ko je manje loš.

Sve je rečeno...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC