• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orao" Saviola, Tureu povišica, Nihatu "korpa"

Havijer Saviola postao je član Benfike, Barselona produžila ugovor sa Jaja Tureom, a Nihat Jahveči se iz Viljareala vratio u Bešiktaš.

 "Orao" Saviola, Tureu povišica, Nihatu "korpa" Izvor: MONDO

Na dan kad je Kristijano Ronaldo postao i zvanično dogovorio prelazak u Real Madrid čime će postati najplaćeniji fudbaler svijeta sa godišnjim primanjima od 13 miliona evra, dogodilo se još nekoliko interesantnih transfera.

Prvi realizovan bio je odlazak Havijera Saviole iz Reala u lisabonsku Benfiku i to vjerovatno zbog dolaska Portugalca na "Santjago Bernabeu".

Dvadesetsedmogodišnji napadač potpisao je trogodišnji ugovor s "orlovima" iz Lisabona s mogućnošću produženja na još jednu sezonu.

Cjelokupan transfer vrijedan je pet miliona evra, ali nije poznato koliko će omalenom, ali brzonogom Argentincu "leći" evra na račun.

Međutim, obzirom da je prethodne sezone odigrao samo osam utakmica za Madriđane i postigao jedan gol, vjerujemo da se poželio fudbala i da mu "šoldi" nisu najbitniji.

Saviola je fudbalsku karijeru započeo 1998. godine u argentinskoj River Plati, a 2001. potpisao je za Barselonu u kojoj je proveo punih šest godina. Prije dvije sezone postao je član Reala, a branio je boje selekcije "gaučosa" na 44 meča i postigao 12 pogodaka.



Da se ne posluje samo u Madridu, potvrdio je najveći rival "kraljevskog kluba" - španski i evropski šampion Barselona, koja je produžila ugovor s Jaja Tureom do ljeta 2012. godine.

Mlađi brat Arsenalovog defanzivca Kolo Turea dobio je veliku povišicu na godišnjem nivou i istaknuto je obeštećenje od 90 miliona evra, u slučaju da neko bude želio da angažuje reprezentativca Obale Slonovače.

"Velika je čast igrati za Barselonu. Sretan sam jer su ljudi u klubu ‘vrlo konkretno’ pokazali da me žele u ekipi", rekao je defanzivac "slonova" poslije potpisavanja novog ugovora.

Novi ugovor u Primeri, međutim, nije dobio Turčin Nihat Kahveči iz Viljareala, pa je odlučio da se vrati kući, u matični Bešiktaš.

Poslije pet godina u dresu "žute podmornice", vezni igrač selekcije Turske, za koju je u 60 nastupa postigao 17 golova, ponovo je obukao crno-bijeli dres istambulske ekipe, ali visina transfera nije objavljena.

Ovdašnja javnost posebno pamti Turčina kad je u tandemu sa Srbinom Darkom Kovačevićem rešetao mreže braneći boje Real Sosijedada.

(MONDO, foto:AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC