• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi hoće na SP preko Beograda

Fudbalska reprezentacija Francuske vratiće povjerenje javnosti samo ako iz preostalih pet utakmica u kvalifikacijama za SP osvoji svih 15 bodova.

 Francuzi hoće na SP preko Beograda Izvor: MONDO

Jedino takav učinak garantovao bi "trikolorima" direktan plasman na Mundijal.

"Naš cilj su svih 15 bodova, jer onda ne bismo zavisili od rezultata drugih ekipa", izjavio je predsjednik nacionalnog saveza Žan Pjer Eskale.

Francuzi uoči odlučujućih okršaja, između 12. avgusta i 14. oktobra, zaostaju za vodećom Srbijom čak osam bodova, ali uz dvije utakmice manje.

Dvije vodeće ekipe Sedme grupe kvalifikacija sastaće se 9. septembra u Beogradu. Osvajač grupe ide u Južnu Afriku, a drugoplasirani će morati da potraži šansu u baražu.

Predsjednik FFF bavio se nezadovoljstvom navijača poslije nedavnog poraza od Nigerije, u prijateljskoj utakmici u Sent Etjenu.

"Samo uspjesi na terenu mogu da stave tačku na nezadovoljstvo navijača, koje podgrijavaju mediji. Naši ljudi ne mogu da se otrgnu od vremena kada je Francuska osvajala trofeje, 1998., 2000., pa i 2006. Možda se od sadašnjeg tima previše očekuje".

Selektor Rajmon Domenek već godinama se nalazi na udaru kritike, naročito od neuspjeha na EURO 2008. u Švajcarskoj i Austriji.

"Njemu će zviždati do isteka ugovora 2010.godine. Kada to jednom počne, onda teško prestaje", rekao je Eskale.

Francuska nastavlja kvalifikacije gostovanjem na Farskim Ostrvima, a u septembru joj predstoje mečevi sa Rumunijom kod kuće i sa Srbijom u gostima.

"Orlovima" će za let ka Južnoj Africi biti dovoljan i remi sa Domenekovim timom, pod uslovom da u oktobru pobjede Rumune u Beogradu i Litvance na strani. Jer, Francuzi vjerovatno neće dozvoliti kikseve protiv Austrije i Farskih Ostrva pred svojim navijačima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC