• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malo suza na rastanku od Balotelija

Autor mondo.rs

Kristijan Vijeri kaže da je prodaja 24-godišnjeg napadača za 16 miliona funti najbolji poslovni potez u istoriji AC Milana.

Dok Mario Baloteli leti ka Liverpulu na potpis petogodišnjeg ugovora, koji će mu donositi oko šest miliona evra po sezoni neto, ono što "bode oči" je iznos obeštećenja koje će leći na račun Milana.

"Rosoneri" su pristali da prodaju Balotelija za 16 miliona funti (oko 20 miliona evra), što je manje nego što je Liverpul morao da izdvoji za hrvatskog štopera Dejana Lovrena ili za našeg Lazara Markovića.

Prosečan premijerligaški centarfor, kakav je Šejn Long, nedavno je prešao iz Hala u Sautempton za 12 miliona funti.

Istovremeno je Luis Suarez, iako tri godine stariji, prodat Barseloni za 75 miliona funti, a pre četiri godine bio je jeftiniji od Balotelija (za 22 miliona prešao iz Ajaksa u Liverpul - Italijan za 24 miliona iz Intera u Mančester siti).

Sve to nam govori da je Milan, uprkos solidnom golgeterskom učinku, jedva čekao da se otarasi "Super Marija".

Kako je razmišljao Liverpul?

Vrhunski klub Premijer lige smatrao je da za pomenuti novac može da prihvati rizik - o Balotelijevim "nestašlucima" su svakodnevno čitali i slušali dok je bio u Mančester sitiju - navodno se zaštitivši, unošenjem u ugovor raznih klauzula vezanih za ponašanje igrača.

Međutim, pitanje je da li će novčana odšteta biti dovoljna satisfakcija, ako Italijanu afričkog porekla pođe za rukom da "rasturi" svlačionicu i unese razdor u ekipu, čega se mnogi otvoreno plaše.

"Baloteli svojim načinom igre nije za Liverpul. Nema te taktike koja bi mu odgovarala. Tog momka ne može niko da kontroliše. Smučio se čak i Manćiniju, koji ga je obožavao",rekao je nekadašnji štoper Čelsija i francuske reprezentacije Frank Lebef.

Mada Milan za njega neće dobiti veliki novac - štaviše, izgubiće tri miliona funti u odnosu na cifru koju je pre 18 meseci platio Sitiju - legendarni centarfor Kristijan Vijeri javno je čestitao izvršnom direktoru kluba Adrijanu Galijaniju.

"Danas je Galijani napravio najbolji posao u istoriji Milana!", napisao je na Twitteru popularni "Bobo".

U anketi "Gazete delo sport" čak 80 odsto čitalaca izjasnilo se pozitivno o prodaji Marija Balotelija.

Popularni sportski dnevnik objavio je analizu pod naslovom "Balo hoda sam", kao aluziju na Liverpulov slogan "Nikad nećeš hodati sam". Poruka je da malo ko žali što deklarisani navijač Milana napušta klub (i Seriju A generalno) posle samo jedne i po sezone.

On je sada problem Brendana Rodžersa, a novi trener Milana Filipo Inzagi biće presrećan ako mu uprava dovede Džeksona Martineza iz Porta.

"Verovali smo da će Mario ostvariti svoj potencijal u dresu kluba čiji dres je sanjao i nosio ga čak i kao član Intera. Da će postati divni leptir koga smo godinama čekali. Umesto toga, 'začinio' je katastrofalan nastup Italije na Mundijalu unošenjem razdora u svlačionicu. Razočarao je (tadašnjeg selektora) Prandelija, koji mu je godinama pružao podršku".

"Juče je konačno skinuo dres Milana. Nije ga bacio na zemlju, kao Interov, ali kao da jeste",piše u komentaru "Gazete".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC