• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avduka za MONDO: Vrijeme je za mlađe…

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Na spisku selektora Bosne i Hercegovine Safeta Sušića za predstojeći prijateljski meč sa Lihtenštajnom, te start kvalifikacija za EP i duel sa Kiprom, nema golmana Borca Asmira Avdukića, koji za MONDO kaže da je odluka - očekivana.

 Avduka za MONDO: Vrijeme je za mlađe… Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, golman banjalučkog Borca Asmir Avdukić bio je jedini igrač iz Premijer lige BiH.

Iako iskusni čuvar mreže nije upisao niti jedan minut na Mundijalu, biti na spisku među najboljim svjetskim fudbalerima svakako nije mala stvar.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić u petak je u Sarajevu objavio spisak fudbalera na koje računa za predstojeći prijateljski meč sa Lihtenštajnom 4. septembra, te start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj i duel sa Kiprom, koji je na programu 9. septembra.

Kako je ranije bilo i najavljeno, Pape je pozvao neke mlađe igrače, koji do sada nisu dobijali priliku u A selekciji, pa tako nije bilo mjesta za Avdukića, koji je 13. maja napunio 33 godine.

Ova odluka selektora je, kako kaže za MONDO, popularnog Avduku nije iznenadila.

NASTUPI

Asmir Avdukić branio je na tri utakmice za reprezentaciju BiH, dok je na klupi bio više od 20 puta, od čega i na tri meča Mundijala u Brazilu, protiv Argentine, Nigerije i Irana. U dresu "zmajeva" debitovao je 28. aprila 2004. godine protiv Finske (1:0). Prije seniorskog, nosio je dres reprezentacije BiH do 21 godine (14 puta), te U-19 reprezentacije (10 nastupa).

"Odluka selektora Sušića je očekivana. Bio sam dugo u reprezentaciji, već sam u poznim igračkim godinama i poslije Svjetskog prvenstva znao sam da će uslijediti podmlađivanje reprezentacije i da vjerovatno za mene neće biti mjesta. Veliki je uspjeh što sam do sada bio član nacionalne selekcije. U narednom periodu šansu treba pružiti mlađim igračima", rekao je Avdukić za MONDO.

Priliku na golu "zmajeva" dobiće Ratko Dujković, golman aktuelnog šampiona BiH, mostarskog Zrinjskog, o kojem Avdukić ima visoko mišljenje.

"Dujković već dugo brani u Premijer ligi BiH i prate se njegove igre. Prošle sezone osvojio je titulu sa Zrinjskim i pokazao sav svoj kvalitet. Kao nagrada za taj rad, dobio je poziv u reprezentaciju".

Osim Dujkovića, priliku da obuku dres "zmajeva" dobila su još dvojica igrača iz Premijer lige BiH, fudbaler Sarajeva Gojko Cimirot i Goran Zakarić iz Širokog Brijega.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Avdukić smatra da su odlični nastupi Sarajeva ove sezone u kvalifikacijama za Ligu Evrope sjajna stvar za bh. fudbal.

"Dobre igre bordo tima su osvježenje za bh. fudbal. Sarajevo je donijelo, da tako kažem, 'revoluciju' u Premijer ligu BiH. Drugi klubovi iz domaće lige moraće dobro da se pomuče kako bi dostigli njihov nivo, ne samo na rezultatskom planu, nego i na organizacionom i finansijskom. U suštini, odlična je stvar za Premijer ligu BiH i bosanskohercegovački fudbal što Sarajevo igra tako dobro i što je u stanju da parira jednom bundesligašu", istakao je Avdukić, koji je nedavno imao priliku da se uvjeri u snagu Sarajlija, koji su sa lakoćom odnijeli sva tri boda iz Banjaluke, kada su u okviru drugog kola Premijer lige BiH savladali Borac na Gradskom stadionu sa 3:1.

Crveno-plave večeras očekuje derbi meč četvrtog kola domaćeg prvenstva. U Banjaluku stiže zenički Čelik.

"Imali smo mnogo problema na početku. Ekipa je sastavljana 'u hodu', a došlo je mnogo novih, mlađih igrača bez iskustva igranja Premijer lige. Međutim, nakon dva poraza, stvari su se posložile. Odigrali smo odličnu utakmicu u Travniku i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Određeni kvalitet imamo, nastojaćemo da damo sve od sebe kako bi večeras stigli do pobjede protiv Čelika i zadržali 'mir u kući'", poručio je za kraj "jedinica" Borca Asmir Avdukić.

Utakmica Borac - Čelik igra se večeras od 20 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci, a direktan TV prenos je na Areni sport 1.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

traka

Ta traka na ruci ti je Avduka prava traka, drži se ti toga, pusti razne leteće nemani

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC