• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Nastaviti tradiciju

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

U 4. kolu Premijer lige BiH, fudbaleri banjalučkog Borca na Gradskom stadionu dočekuju Čelik iz Zenice (subota, 20 časova), ekipu koja ih nije savladala od 2006. godine.

 BORAC: Nastaviti tradiciju Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac u 13 posljednjih premijerligaških utakmica nije poražen od Čelika iz Zenice! Crveno-plavi u tom periodu slavili su devet puta, dok su Zeničani samo u četiri navrata uspjeli ostati neporaženi.

Posljednju pobjedu Čelik je upisao 21. oktobra 2006. godine (3:0), što znači da tim iz Zenice čeka skoro punih osam godina na trijumf u duelu sa Banjalučanima!

Tradicija je, dakle, apsolutno na strani Borca. Svi u timu iz Platonove ulice nadaju se da će i u derbiju 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, u subotu na Gradskom stadionu, uspjeti da nastave pozitivan niz.

KASTRATOVIĆ

Napadač Jovan Kastratović konačno je dobio sertifikat za nastup u BiH, tako da stručni štab može da računa na njega. "Kastratović je registrovan i ima pravo nastupa, a da li će biti u kombinaciji među 18 igrača za duel sa Čelikom, odlučiće šef stručnog štaba Vinko Marinović. Ono što je sigurno je da neće biti u startnih 11, s obzirom da nije prošao puni trenažni proces sa ostatkom ekipe", naglasio je Dragišić.

"Pobjeda protiv Čelika nameće se kao imperativ. Ne želimo da bježimo od uloge favorita. Igramo na našem stadionu, ekipa je u usponu, nakon pobjede u Travniku protekle sedmice vladala je vrhunska atmosfera, tako da vjerujem da ćemo uz pomoć naših vjernih navijača ostvariti pobjedu. Ona će nam omogućiti da uđemo u mirniju luku i dati nam vjetar u leđa za nastavak prvenstva", optimista je uoči duela sa Zeničanima pomoćni trener Borca Zoran Dragišić.

Borac ulazi u seriju izuzetno teških utakmica. Crveno-plavi će u svega sedam dana odigrati tri derbija. Nakon meča sa Zeničanima, već u srijedu očekuje ih gostovanje Olimpiku, dok u sljedeću subotu u Banjaluku stiže Široki Brijeg.

"Momci koji su nas bodrili u Travniku, koji su nadglasali domaće navijače i bili uz nas i u trenucima kada smo gubili, što je veoma bitno, dali su nam vjetar u leđa i oni su uvijek naša desna ruka. Nadam se da ćemo ih obradovati i u duelu sa Čelikom", dodao je Dragišić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Ivan Kostić u prošlom kolu na "vrućem" gostovanju u Travniku golom u sudijskoj nadoknadi donio je Borcu prvu pobjedu ove sezone.

"Zaista bi bilo nepošteno da smo izgubili ili odigrali neriješeno u Travniku. Bog nas je nagradio tim golom u posljednjem minutu, pa očekujem da sutra protiv Čelika potvrdimo trijumf iz prošlog kola", rekao je srbijanski defanzivac, koji je nedavno u Borac stigao iz FK Dolina Padina.

Osim Stefana Savića, koji već duže vrijeme ne igra zbog povrede skočnog zgloba, stručni štab Borca može da računa na sve igrače.

Duel Borca i Čelika igra se u subotu od 20 časova, uz direktan prenos na Areni sport 1.

PAROVI 4. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

subota, 23. avgust
ZVORNIK: Drina - Radnik (17 časova)
VITEZ: Vitez - Slavija (17)
TUZLA: Sloboda - Široki Brijeg (17)
GRADAČAC: Zvijezda Gradačac - Olimpik (17)
MOSTAR: Velež - Travnik (17)
BANJALUKA: Borac - Čelik (20)
SARAJEVO: Željezničar - Zrinjski (21)

nedjelja, 24. avgust
BIJELJINA: Mladost - Sarajevo

TABELA: Zrinjski 7, Sarajevo 7, Široki Brijeg 7, Sloboda 6, Olimpik 6, Velež 5, Željezničar 5, Mladost 4, Borac 3, Drina 3, Slavija 3, Čelik 2, Zvijezda Gradačac 2, Vitez 1, Radnik 1, Travnik 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC