• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Kostić utišao “Pirotu” u nadoknadi!

Autor mondo.ba

Banjalučki Borac poslije trećeg kola u Premijer ligi Bosne i Hercegovine na kontu ima tri boda i pobjegao je sa posljednjeg mjesta na tabeli! A pobjedu je izvojevao u Travniku (1:2) poslije preokreta.

 PL BiH: Kostić utišao “Pirotu” u nadoknadi! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

U okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, crveno-plavi tim iz Banjaluke je otišao na “Pirotu” da osvoji sva tri boda poslije dva startna poraza od Mladosti i Sarajeva.

Bio je blizu da ostane bez ijednog, a osvojio je sva tri kako je i planirao!

“Veziri” su poveli zahvaljujući nekadašnjem fudbaleru Slobode iz Tuzle Sabahudinu Jusufbašiću, koji je na samom startu drugog poluvremena “bombom” sa 25 metara pogodio mrežu Asmira Avdukića.

U tim trenucima, činilo se da će to biti novi poraz “Velikana iz Platonove” i da će uslijediti smjena trenera Vinka Marinovića, kako se odavno šuška po banjalučkoj čaršiji...

Ali, tako nije mislio Joco Stokić, koji je izjednačio u 75. minutu, a veliku radost gostima iz Banjaluke donio je duboko u sudijskoj nadoknadi vremena Ivan Kostić.

Banjalučani su bili nešto agilniji ka golu “vezira” u prvih 45 minuta, ali se mreže nisu zatresle ni na jednoj strani. Najbliži pogotku Marinovićevi izabranici bili su u 28. i 29. minutu, kada su najprije Vladan Grujić, a potom i Joco Stokić dobro šutirali, ali je golman Travničana odlično intervenisao u prvom, a u drugom slučaju je lopta prozujala tik pored njegove stative.

Imali su i “veziri” nekoliko polušansi, ali reprezentativni čuvar mreže BiH i kapiten Banjalučana Asmir Avdukić je bio na visini zadatka, sve do opisane “bombe” u 46. minutu.

S bodovne nule se takođe pomjerila zvornička Drina i to na gostovanju u Bijeljini protiv Mladosti iz Velike Obarske (0:2). Zvorničani, koji su novi premijerligaš, su kompletan posao završili u prvom poluvremenu pogocima Edisa Rustemovića i Miloša Filipovića i takođe pobjegli sa dna tabele.

Prvi poraz ove sezone uknjižila i tuzlanska Sloboda, povratnik u bosanskohercegovačku fudbalsku elitu.

Tuzlaci su poslije maksimalnog učinka u prva dva kola stigli na “Otoku”, gdje je Olimpik slavio sjajnim golom Amera Gojaka. Namjera igrača “vukova” nije bila da šutira već da uputi centaršut iz slobodnog udarca, lopta je preletjela sve i završila u mrežu ekipe sa “Tušnja”.

U Zenici je Zvijezda odigrala neriješeno sa domaćim Čelikom (1:1). Gosti iz Gradačca su prvi došli u vođstvo golom Uroša Stojanova, da bi samo dva minuta kasnije konačan rezultat postavio Jovo Kojić.

U kasnijem terminu, aktuelni šampion Zrinjski je u Mostaru savladao bijeljinski Radnik sa 2:0. Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu, najprije je Deni Simeunović načeo Bijeljince, a tačku na trijumf "plemića" stavio je Ivan Crnov u samom finišu utakmice.

Izvor: MONDO/Ilustracija

REZULTATI TREĆEG KOLA

Mladost - Drina 0:2 (0:2)

/Rustemović 30, Filipović 45/

Travnik - Borac 1:2 (0:0)

/Jusufbašić 46 - Stokić 75, Subić 90+5/

Čelik - Zvijezda Gradačac 1:1 (1:1)

/Kojić 39 - Stojanov 37/

Olimpik - Sloboda 1:0 (1:0)

/Gojak 29/

Zrinjski - Radnik 2:0 (0:0)

/Simeunović 58, Crnov 90/

Sarajevo - Velež 1:1 (0:1)

/Dupovac 58 - Haurdić 16/

nedjelja, 17. avgust

FOČA: Slavija - Željezničar (17)

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Vitez (20)

TABELA:Zrinjski 7, Sarajevo 7, Sloboda 6, Olimpik 6, Velež 5, Željezničar (-1) 4, Široki Brijeg (-1) 4, Mladost 4, Borac 3, Drina 3, Slavija (-1) 2, Čelik 2, Zvijezda Gradačac 2, Vitez (-1) 1, Radnik 1, Travnik 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC