• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakićeva "bomba" za tri boda u Novom Sadu

Autor mondo.rs

Napadač Crvene zvezde postigao jedini gol u derbiju sa Vojvodinom, ali se i povredio.

 Rakićeva "bomba" za tri boda u Novom Sadu Izvor: MN PRESS

Posle dugo vremena fudbaleri Crvene zvezde napustili su Novi Sad sa osvojena tri boda.

Prethodni put to su učinili u maju 2011, kada je bilo 2:0. Od tada, Vojvodina je dva puta pobedila, a jednom je bilo nerešeno.

U subotu uveče, u trećem kolu sezone 2014/15, gosti iz Beograda slavili su 1:0 pogotkom Đorđa Rakića u 17. minutu.

Iskusni napadač Crvene zvezde snažno je šutirao u 17. minutu sa oko 20 metara, a mladi golman Mančester junajteda na pozajmici u Vojvodini, Vanja Milinković-Savić uspeo je samo da zakači loptu vrhovima prstiju i dodatno "paradom" ulepša pogodak.

Nažalost, na "Karađorđu" je bilo i incidenata...

Ova pobeda beogradskih crveno-belih nad novosadskim, sigurno je mnogo važnija nego prethodni pomenuti dueli istih rivala, koji su se igrali u poslednjim kolima jesenjeg i prolećnog dela sezone. Ovaj put jedan od derbija srpskog fudbala odigran je u trećem kolu, kada se šampionska trka tek zahuktava...

Nije Crvena zvezda ostavila ubedljiv utisak u kišovitom Novom Sadu, ali je odigrala taman koliko joj je bilo potrebno.

Od trenutka kada su poveli, gosti su prepustili rivalu inicijativu i opredelili se za kontranapade, što se ispostavilo kao uspešna taktika. Mladi igrači Vojvodine često su napadali i brzim akcijama dolazili pred kazneni prostor rivala, međutim, nedostajao im je završni pas. Tek povremenim udarcima sa distance zadavali su posao Predragu Rajkoviću, ali pravu gol-šansu nisu uspeli da stvore.

Zasluge za to u velikoj meri ima i sve uigraniji tandem Zvezdinih štopera Savo Pavićević – Darko Lazić, koji zajedno sa talentovanim Rajkovićem na golu, a Nikolom Mijailovićem i Markom Petkovićem na bokovima još nije poklekao ove sezone (Zvezdina gol-razlika u prva tri kola je 6:0).

Trener Beograđana, Nenad Lalatović, za ovu utakmicu na raspolaganju je imao više igrača nego u prethodna dva meča, pošto je Zvezdi ukinuta suspenzija na registrovanje "novajlija", ali je odlučio da utakmicu počne sa istim sastavom koji je startovao i protiv Radničkog iz Niša (2:0), odnosno Jagodine (3:0). Jedina promena je to što su među rezervama bili Nenad Gavrić i Bogdan Planić, a prvi je u 60. minutu i dobio priliku da debituje.

Ono što bi moglo da zabrine Lalatovića je povreda Rakića, koji je u 35. minutu morao da napusti igru zbog povrede ramena, koju je "zaradio" već u prvih pet minuta utakmice. Umesto njega ušao je perspektivni Luka Jović, a u narednom kolu za mesto u napadu konkurisaće i Đorđe Despotović, tako da i u slučaju da Rakić bude morao da pauzira, Lalatović, ipak, ima na koga da računa.

Utakmica u Novom Sadu bila je verovatno poslednja za Nenada Milijaša u dresu Crvene zvezde. Kapiten će, po najavama iz Turske, iako na "Marakani" to ne žele da potvrde, od ponedeljka put Turske, gde će nastupati za drugoligaša Manisu.

Sjajni vezista pokazao je u prva dva kola da i dalje ima "vatre u nogama", dok u Novom Sadu nije previše "zapinjao", ali će njegov odlazak bez dileme biti jak udarac za crveno-bele.

VOJVODINA: Milinković-Savić, Puškarić, Pekarić, Babić, Nastić, Makarić (46. Stojanović), Poletanović (87. Luković), Alivodić, Gaćinović (87. Novaković), Ivanić, Veselinović.

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Petković, Pavićević, Lazović, Mijailović, Pečnik (60. Gavrić), Kovačević, Milijaš, Savićević (74. Gogić), Lazović, Rakić (35. Jović).

TOK UTAKMICE:

KRAJ.

- Još nešto više od pet minuta do kraja utakmice, ali čini se da su gosti iz Beograda preuzeli kontrolu nad dešavanjima na terenu...

- Opao je tempo igre u periodu od 60. do 70. minuta igre, ali nema dileme da će, ukoliko ostane ovaj rezultat, Vojvodina ponovo krenuti u napad u finišu. Pokazali su Novosađani da mogu da zaprete...

- U 60. minutu za Crvenu zvezdu je debitovao Nenad Gavrić. Bivši napadač Napretka iz Kruševca, koji u prethodnim mečevima nije mogao da igra zbog zabrane klubu da registruje nove igrače, zamenio je Nejca Pečnika.

- Mogla je Zvezda da duplira prednost u 55. minutu, ali je Luka Jović previše nonšalantno šutirao sa penala, posle povratnog dodavanja Vukana Savićevića, pa je Vanja Milinković-Savić uspeo da odbrani.

- Umalo da Vojvodina izjednači u 53. minutu! Poletanović je odlično centrirao iz slobodnog udarca na levoj strani, a Stojanović šutirao glavom, ali malo pored desne stative Rajkovićevog gola.

- Drugo poluvreme počelo je izmenom u timu Vojvodine. Umesto Milana Makarića u igru je ušao Jovan Stojanović.

Poluvreme. Prvih 45 minuta odigrano je u dinamičnoj igri. Zvezda je bolje počela i u 17. minutu povela posle snažnog udarca Đorđa Rakića sa oko 20 metara, ali su potom domaći fudbaleri preuzeli inicijativu. Imali su igrači Vojvodine nekoliko šansi, međutim, mladi Predrag Rajković nije imao težak zadatak da sačuva mrežu.

- Đorđe Rakić nije izdržao... Zbog povrede "zarađene" u uvodnim minutima utakmice morao je da napusti igru pre vremena. Od 35. minuta na terenu je umesto njega talentovani Luka Jović. Iskusni napadač je, ipak, stigao da postigne pogodak i donese prednost svom timu u 17. minutu.

- Posle vođstva gostiju, igrači Vojvodine imaju inicijativu i češće napadaju, ali ne uspevaju da stvore gol-šansu. U par navrata zapretili su šutevima sa distance, međutim, nedovoljno dobrim da bi se savladao Rajković.

- Odlična šansa za Vojvodinu u 26. minutu, ali je šut Lazara Veselinovića uklizavanjem sjajno blokirao Darko Lazić. Bila je to najbolja prilika za "lale" da izjednače.

- Dobar tempo utakmice u prvih 25 minuta. Napadaju i jedni i drugi, ali je Zvezda bila konkretnija.

- GOL, 1:0! Đorđe Rakić je sjajno šutirao u 17. minutu sa oko 20 metara. Bio je to snažan šut, ali je golman Mančester junajteda na pozajmici u Vojvodini, Vanja Milinković-Savić, čini se mogao i bolje da reaguje.Uspeo je da zakači loptu, međutim, ona se umesto u polje, odbila pod prečku...

- Već u uvodnim minutima utakmice pojavio se potencijalni problem za goste, pošto se napadač Đorđe Rakić dva puta našao na zemlji, a posle jednog pada uhvatio se za rame. Lalatović je iz predostrožnosti poslao na zagrevanje mladog Luku Jovića, ali iskusni napadač, za sada, je ostao u igri.

- Meč na stadionu "Karađorđe" sudi Nenad Đukić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC