• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Despotović menja Zvezdinu taktiku?

Autor mondo.rs

Posle dva pogotka protiv Sinđelića, mladi napadač postigao i evro-gol protiv Kolubare (2:0), u prijateljskom meču odigranom u ponedeljak uveče. Strelac i Luka Jović.

Zbog zabrane Crvenoj zvezdi da registruje nove igrače, potom i zakasnelog sertifikata, Đorđe Despotović nije igrao u prva tri kola Jelen Superlige.

Pošto su ti problemi rešeni, 22-godišnji centarfor od narednog vikenda i utakmice sa Spartakom u Beogradu biće na raspolaganju Nenadu Lalatoviću.

A, imaće trener crveno-belih razlog da dobro razmisli o njemu.

Despotović je u dva prijateljska meča za nedelju dana postigao tri gola. Pošto je dva puta zatresao mrežu Sindjelića, učinio je to i ovog ponedeljka, protiv još jednog prvoligaša, Kolubare.

I to na kakav način!

Sjajno je reagovao na centaršut Nenada Gavrića sa leve strane i okrenut leđima golu, preko glave - polumakazicama, šutirao i matirao golmana Lazarevčana.

U toku je bio 18. minut, a nešto kasnije opet je pokušao atraktivno, iz voleja, na asistenciju Daniela Avramovskog, ali je tad bio neprecizan.

Dobrim partijama u prijateljskim mečevima Despotović se nameće za mesto u prvom timu, koje, za sada, sa dva gola u tri takmičarske utakmice čuva iskusni Đorđe Rakić.

Tu je i perspektivni Luka Jović, koji se još navikava na seniorsku konkurenciju. Ovaj 16-godišnjak je budućnost kluba i u to nema sumnje, ali evidentno je da će mu trebati još vremena da se navikne na pritisak koji nosi igranje u JSL.

Za razliku od takmičarskih utakmica, Jović talenat potvrđuje u proverama na pomoćnom igralištu "Marakane", gde je posle pobedonosnog gola protiv Rudara iz Kostolca (1:0) bio precizan i protiv Kolubare.

Imao je i pogođenu stativu, ali i dva promašaja iz povoljnih šansi.

U 59. minutu Jović se našao na pravom mestu posle centaršuta iz kornera i "nebeskog" skoka Mamadua Mbođa, koji je još jednom dominantnom partijom u defanzivi pokazao da bi mogao da bude veliko pojačanje crveno-belih.

Bez mnogo muke u drugom poluvremenu neutralisao je pokušaje nekadašnjeg napadača Partizana, Dragana Čadikovskog, ali je u finišu meča napustio igru zbog povrede kolena.

Dobre partije trojice napadača na početku sezone, uz odlazak Nenada Milijaša i još nedovoljno pripremljenog Miloša Bosančića,  mogle bi da nateraju trenera Lalatovića da promeni taktiku i umesto dvojice defanzivnih vezista zaigra sa dvojicom napadača.

I sam Lalatović je tokom priprema u Termama Čatež rekao da više voli ofanzivnu taktiku i napadački nastrojenu postavu...

ZVEZDA: Kahriman - Antić, Planić, Jovanović, B. Djordjević - Gogić - Gavrić, Avramovski, Bosančić, Karaklajić - Despotović. Igrali su još: Trkulja, Jović, N. Đorđević, S. Đorđević, Ristić, Čikić, Mbođ, Grujić, Jokić.

KOLUBARA: Matić, Pilica, Stanojević, Milošević, Marković, Tanušev, Obradović, Lazović, Trnavac, Krstić, Stevanović. Igrali su još: Marinković, Kovačević, Spasojević, Milovanović, Dimitrijević, Ranitović, Simić, Đurđević, Krstić, Marinković, Čadikovski.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC