• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković za MONDO: Čekam bebu i meč za Srbiju

"Kako da ne budem nestrpljiv?", kaže Boško Janković o nastavku kvalifikacija za SP, a pred put u Cirih gdje će se poroditi supruga Dijana.

 Janković za MONDO: Čekam bebu i meč za Srbiju Izvor: MONDO

Koliko prijateljstvo može da znači u sportu govori i primjer Boška Jankovića. Ovog ljeta nalazio se na raskrsnici: povratak u Palermo ili ostanak u Đenovi.

Srpski fudbaler želio je ovo drugo, ali je kao igrač Palerma, ipak, prvo morao da sasluša šta će njegov klub reći.

"Imao sam lijepu šansu da igram i u Palermu, jer je trener postao Valter Zenga, koji me je trenirao u Zvezdi. Pričao sam sa njim i rekao mi je da me želi u timu, ali isto tako i da odlučim onako kako osjećam. Nas dvojica smo postali prijatelji i mogao je tako da mi kaže. Na kraju, razumio je da je moja želja bila da ostanem u Đenovi", rekao je Boško Janković u intervjuu za MONDO.

Epilog je sljedeći: Đenova je otkupila polovinu Jankovićevog ugovora sa Palermom, u vrijednosti od 3,5 miliona evra i on poslije odigrane sezone na Ferarisu nije više pozajmljen fudbaler, već zvanično igrač Đenove.

"Završio sam sa Palermom, iako oni i dalje posjeduju polovinu mog ugovora. Međutim, u naredne tri sezone biću igrač Đenove, imaću istu platu kao u Palermu, a poslije razgovora sa predsjednikom kluba saznao sam da će oni naredne sezone vjerovatno platiti i preostalih 3,5 miliona evra, tako da ću biti sto odsto Đenovin fudbaler", dodaje krilni napadač srpske reprezentacije.

"Priznajem, laknulo mi je... Svi su prezadovoljni, predsjednik, trener i ja, ponajviše. Ponavljam, imao bih šansu da igram i u Palermu, ali svim srcem sam želio da ostanem ovdje".

Zašto?

"Đenova mi mnogo više odgovara, ne samo za fudbalsku karijeru, već i za život van terena. A, meni to mnogo znači. Ovdje mi je lijepo, a u Palermu nije baš tako lijepo. Ne bih ulazio u detalje, znam zašto to kažem", sjeća se Beograđanin 18 mjeseci koje je proveo na Siciliji, od kada je 2007. godine doveden iz Majorke.

Koliko su one dve "pete" u mrežama protivnika doprinijele da Đenova otkupi tvoj ugovor?

"Možda su pomogli ti lijepi golovi, ali znali su oni moje kvalitete i ranije. Đenova je planirala da me dovede odmah poslije EP za mlade, 2007. godine u Holandiji, kada smo igrali finale. Ipak, prije dve godine, klub nije bio što je sada i nisu bili u stanju to da učine. Čuo sam da su istog minuta reagovali kada su saznali da me je Palermo pustio da odem. Nisu mogli da vjeruju...", prepričava Janković i dodaje još jedan primjer:

"Đenova tačno zna šta hoće i prati igrače. Evo, Brazilca Tijaga Motu otjerali su iz Barselone i Atletiko Madrida zbog povreda, tumarao je po Engleskoj po nekim probama, a oni su mu dali super ugovor kao slobodnom igraču i praktično su ga dobili za džabe. Sad su ga prodali u Inter za 15 miliona evra!"

Marokanac Husein Karža pojačao je konkurenciju na bokovima, gdje igraju još Đuzepe Skupi i Rafaele Paladino. Njih trojica biće najveća konkurencija Jankoviću za mjesto u startnih 11, iza novog napadačkog tandema Flokari/Krespo.

"Dijego Milito nam je svima zadao zadatak sa 24 gola prošle sezone i teško da će to neko ponoviti. Ne znam da li smo sada jači u odnosu na prošlu sezonu, ipak je Militov odlazak veliki gubitak za tim. Ali, Flokari je strašan igrač, mlad je, umije s loptom, mislim da je među najboljim napadačima Italije. Krespo je zvijezda, iskusan je, biće tu ako Flokariju ne krene kako treba... Nas četvorica borićemo se za mjesta na bokovima i to je dobro, jer ima mnogo utakmica i svako će dobiti šansu. Takav nam je i trener, kod njega nema standardnih 11".

Boško Janković će biti u Beogradu do 5. jula kada putuje u Cirih, gdje očekuje da će oko 10. jula supruga Dijana poroditi. Do odlaska u Švajcarsku, Voždovčanin prati šta se dešava u "njegovom klubu", Crvenoj zvezdi.

"Naravno da pratim, ali neću da pametujem. Zvezdaš sam i zanima me sve. Mogu da kažem samo da svi čekamo da krene na bolje", rekao je Boško, koji nestrpljivo očekuje nastavak kvalifikacija za SP 2010. godine u Južnoj Africi i presudne duele sa Francuskom i Rumunijom u Beogradu.

"Kako da ne budem nestrpljiv? Divan je osjećaj igrati za reprezentaciju, a posebno mi je drago bilo što smo pobijedili Austriju u onakvom ambijentu, a nije nam išlo. To dokazuje da smo sazreli. Sjećam se, nekada smo igrali loše i glatko gubili utakmice od Kazahstana, Azerbejdžana, Belgije... Pa remi sa Finskom u Beogradu. A, sada, nije nam ništa išlo od noge i dobili smo ih. Tako se osvajaju titiule, recimo u Italiji. Ni ne primijetiš da je Inter ubjedljivo prvi na tabeli...", slikovito je opisao Janković put naših, za koji se nada da će završiti na SP u Južnoj Africi.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC