• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi "panceri" prvaci Evrope

Njemačka - Engleska u ponedjeljak uveče u Malmeu 4:0 (1:0)! Strijelci Gonzalo Kastro, Mesut Ozil i Sandro Vagner dva puta.

 Mladi "panceri" prvaci Evrope Izvor: MONDO

Fudbaleri Njemačke do 21 godine starosti novi su šampioni Evrope, prvi put u istoriji!

Čak 29 godina su Nijemci čekali da se uopšte nađu u finalu EP, a kada su došli dotle, žestoko su se revanširali Englezima za poraz pretrpljen 1982. godine, kada se za titulu igralo u dvije utakmice, kao u evrokupovima.

Njemačka - Engleska u ponedjeljak uveče u Malmeu 4:0 (1:0)! Strelci Gonzalo Kastro u 23, Mesut Ozil u 48. i Sandro Vagner u 79. i 84. minutu.

Kako su mladi "panceri" bili ubojiti iz kontri i polukontri, dovoljno govori podatak da su iz takvih akcija postigli tri pogotka.

Samo je Ozil zatresao mrežu iz slobodnog udarca, i to uz obilatu pomoć golmana Engleske Skota Louča, koji je stao među stative umjesto suspendovanog Harta.

Verderov vezni fudbaler turskog porijekla, Mesut Ozil, nesumnjivo je bio igrač utakmice. "Doktorski" je asistirao Kastru, zatim i Vagneru kod trećeg gola, a uspio je da se i sam upiše u strijelce.

Englezi su imali lavovsku nadmoć u posjedu lopte (60:40 odsto), ali se to nije odrazilo na broj šuteva, naprotiv. Nijemci su, ukupno gledano, ostvarili prednost od 17:8, dok su u okvir gola poslali šest lopti, a Englezi svega dvije.

I dok su puleni Horsta Hrubeša držali lekciju iz germanske efikasnosti, četa Stjuarta Pirsa imala je svega par dobrih šansi i ostala potpuno praznih šaka.

Katermol je u 58. minutu mogao da vrati neizvesnost, ali je sa 25 metara pogodio prečku, dok je Džonson tri minuta kasnije pokušao petom, međutim, lopta nije pronašla put do mreže kroz pravu šumu nogu u petercu.

Nijemci su u finalu dali golova koliko na prethodna četiri meča ukupno. Do finala su primili svega jedan pogodak, tako je i ostalo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC