• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Greške smanjiti na minimum

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Prvi dio "paklene" sedmice je iza fudbalera banjalučkog Borca. Slijedi duel sa Širokim Brijegom (subota, 20 časova), jednom od pet ekipa koje ne znaju za poraz u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Marinović: Greške smanjiti na minimum Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Derbi šestog kola Premijer lige BiH biće odigran na banjalučkom Gradskom stadionu, gdje će Borac ugostiti ekipu Širokog Brijega.

Hercegovci su uz lidera Zrinjski, te Slaviju, Velež i Sarajevo neporažni ove sezone, dok su fudbaleri Borca u prvih pet kola već tri puta teren napuštali pognute glave.

Stoga, u redovima crveno-plavih ulogu favorita prepuštaju ekipi iz Širokog Brijega.

"S obzirom na mjesto na tabeli i igre koje pružaju, moramo reći da je Široki Brijeg favorit na Gradskom stadionu", rekao je trener Borca Vinko Marinović i dodao:

"Ipak, nadam se da uz podršku navijača, koji su bili fenomenalni u prethodnim mečevima, te našu dobru igru, možemo doći do pobjede. Vjerujem da su oni bili uz nas, ne bismo izgubili na 'Otoci'. Navijači su podrška koja nam uvijek donosi vjetar u leđa, naš 12. igrač i nadam se da će nas i sutra nositi u meču sa Širokim Brijegom", poručio je Marinović.

Borac je u srijedu doživio ubjedljiv poraz od Olimpika (1:4).

"Doživjeli smo visok, težak poraz u Sarajevu. Međutim, po prikazanom na terenu, nije tako izgledalo. Do 78. minuta bili smo u najmanju ruku ravnopravan rival, imali bolje šanse i činilo se da možemo napraviti nešto više. Ipak, nakon drugog gola Olimpika igra nam se raspala. Napravili smo previše grešaka u odbrani i to je ono što me brine", svjestan je Marinović gdje "škripi".

Vremena za previše tugovanja nema, jer već sutra momke u crveno-plavim dresovima očekuje novi težak meč.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević "Igramo protiv izuzetno jake ekipe Širokog Brijega, kojoj je do sada samo Željezničar uspio da uzme bod. Imamo uzuzetno težak raspored. Širokobriježani nam dolaze u nezgodnom trenutku i ponovo smo pod pritiskom. U svojim redovima imaju dva izuzetno kvalitetna igrača, iskusnog Brazilca Vagnera, koji dugi niz godina igra u Premijer ligi BiH, te Gorana Zakarića, koji sve više pokazuje svoj kvalitet, što pokazuje i njegov poziv u reprezentaciju. Sigurno da moramo obratiti pažnju i na ostale igrače i ukoliko želimo povoljan rezultat, greške moramo smanjiti na minimum. Široki Brijeg je ekipa koja će sigurno takve greške kazniti", svjestan je trener Borca snage rivala.

Krilni fudbaler Miloš Žeravica smatra da će on i njegovi saigrači protiv Širokobriježana odigrati mnogo bolje nego što je to bio slučaj u srijedu na sarajevskoj "Otoci".

"Poraz od Olimpika moramo što prije zaboraviti. Poslije poraza u Sarajevu, bilo je dosta 'vruće' u svlačionici, ali situacija se sada smirila. Nadam se da ćemo u meču sa Širokim Brijegom pokazati naše pravo lice. Uz veliku podršku naših navijača, uvjeren sam da možemo ostvariti povoljan rezultat", optimista je Žeravica.

Vinko Marinović prije meča odlučiće da li će Mladen Žižović biti u sastavu, dok se defanzivac Stefan Savić oporavio od povrede i konkurisaće za sastav.

Meč Borac - Široki Brijeg igra se u subotu od 20 časova na Gradskom stadionu, a pravdu će dijeliti Muamer Bureković iz Zenice.

Izvor: MONDO/Ilustracija PAROVI 6. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

Subota:
ZVORNIK: Drina - Željezničar (16:30 časova)
VITEZ: Vitez - Radnik (16:30)
TUZLA: Sloboda - Zrinjski (16:30)
GRADAČAC: Zvijezda Gradačac - Slavija (16:30)
MOSTAR: Velež - Olimpik (16:30)
BIJELJINA: Mladost - Čelik (16:30)
BANJALUKA: Borac - Široki Brijeg (20)

Nedjelja:
SARAJEVO: Sarajevo - Travnik (20).

TABELA: Zrinjski 13 , Široki Brijeg  13, Olimpik 10, Velež 9, Slavija 9, Sarajevo (­1) 8, Željezničar 8, Sloboda 6, Drina (-1) 6, Borac 6, Mladost 5, Travnik 4, Čelik 3, Zvijezda Gradačac 3, Radnik 1, Vitez 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC