• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman Spartaka pred Zvezdu: Neće im biti lako!

Autor mondo.rs

Budimir Janošević, uz Predraga Rajkovića jedini nesavladan golman u prva tri kola JSL, veruje da njegova ekipa može do iznenađenja u Beogradu iako je Crvena zvezda apsolutni favorit.

Crvena zvezda i Spartak iz Subotice jedini nisu primili golove u prva tri kola Jelen Superlige.

I Predrag Rajković i Budimir Janošević sigurno se nadaju da će posle subotnjeg međusobnog duela njihovih ekipa ostati jedini sa takvim učinkom.

"Evo ga direktan duel, pa da vidimo ko je bolji", sa osmehom je konstatovao 24-godišnji čuvar mreže Subotičana na početku intervjua za MONDO i potom ozbiljnijim tonom dodao:

"Nadam se da ću ostati nesavladan i na 'Marakani', ali iskreno, Rajković ima veće šanse da ostane tako u njegovom slučaju".

"Mislim da će Rajković brzo iz Zvezde"

Talentovani fudbaleri ne zadržavaju se dugo u srpskom fudbalu. Čim ih primete, inostrani klubovi šalju ponude koje se retko odbijaju. Janošević veruje da će tako biti i u slučaju Predraga Rajkovića, koji je sa 18 godina već nagovestio ogroman potencijal.

"Znam Rajkovića iz Jagodine. Mali je stvarno talentovan i može da ostvari jako veliki domet ako se sa njim bude dobro radilo. Iskreno, mislim da će vrlo brzo otići iz Zvezde".

Do tada, golman Spartaka smatra da će Rajković deliti minutažu sa iskusnijim Damirom Kahrimanom.

"Kahriman je kompletan i iskusan golman, koji može Zvezdi da donese sigurnost i stabilnost, ali pitanje je na klubu šta hoće, da li da gura mladog momka i da potom zaradi dobro na njemu... Mislim da će oni deliti minutažu, da će Rajkovića forsirati više, a da će Kahriman braniti u nekim ključnim utakmicama. Tu je i Trkulja na kojeg klub, takođe, može da se osloni jer je odličan golman. Tehnički je perfektno obučen", ukratko je Janošević analizirao Zvezdine golmane.

 Spartak je u prva tri kola osvojio sedam bodova, a Janošević se nada da "golubovi" mogu da ostanu neporaženi i u Beogradu.

"Bili bismo zadovoljni i remijem. Zvezda je jako ozbiljna ekipa, ali nismo došli u Beograd sa namerom da se predamo. Poštujemo protivnika, međutim, daćemo sve od sebe da prekinemo njihovu seriju dobrih igara i rezultata".

Na pitanje od kog igrača crveno-belih mu preti najveća opasnost, golman Subotičana je samo uzdahnuo i zatim konstatovao:

"Ne znam od koga preti veća opasnost. Opasni su sa svih pozicija. Sinoć sam baš gledao snimak utakmice Vojvodina - Zvezda i primetio da čak i levi bek Mijailović dolazi do šesnaesterca i šutira. I to je bio dosta dobar šut!".

Opasnost manje je, ipak, to što Nenad Milijaš više nije igrač Crvene zvezde.

"Baš sam razmišljao o njemu i rekao saigračima u ponedeljak da ne prave mnogo prekida oko kaznenog. Srećom, poručili su mi da ne brinem jer je otišao. Pošto ja inače ne čitam mnogo novine pa nisam znao... Tu je, međutim Darko Lazović, on je takođe nezgodan. Mali Luka Jović isto, dečko je ekstra talenat, ima dobro kretanje... Srećom, Bosančić neće igrati. On je 'paklen' igrač i kada je u formi bukvalno se šali sa loptom. Igrali smo zajedno u Čukaričkom, šou nam je pravio na treninzima", prisetio se Janošević.

Čuvar mreže gostiju nema dilemu da je Zvezda favorit u ovom meču, ali nam je otkrio odakle bi Spartak mogao da iznenadi.

"Zvezda je definitivno favorit na svom stadionu, ali mislim da ne bi trebalo da nas potcene, mada bih ja to voleo. Neće im biti lako, tvrda smo i kompaktna ekipa. Igramo stabilno, iako smo mladi, i ne dešava nam se često da 'popucamo po šavovima' ili da napravimo neku glupost u igri. Naša šansa je da što duže držimo neutralan rezultat, pa ako nam se ukaže prilika, da probamo da napravimo neko iznenađe. Ne bih stavljao rukavice da ne verujem u nešto pozitivno sutra".

Glavno "oružje" ekipe Petra Kurćubića mogli bi da budu kontranapadi.

 "Jako dobro izlazimo u kontre. Imamo brze i lagane igrače, odlično smo spremni i možemo mnogo da trčimo. Može nam se desiti da se dugo, dugo branimo, a onda lako izađemo u brzu kontru. Imamo i dobre skakače u prekidima, ali da se ne lažemo, nećemo imati previše šansi, najviše tri-četiri. Ako nešto iskoristimo biće super, ako ne, biće 'čupaj travu, maskiraj se'", sa osmehom je zaključio mladi Janošević.

Budimir Janošević je u Spartak stigao pre godinu dana, iz Teleoptika. Prvo je bio zamena Branimiru Aleksiću, potom su delili minutažu, a od ove sezone i odlaska Aleksića u grčki Kaloni je prvi izbor za mesto među stativama.

Subotičani su ovog leta značajno podmladili tim, pa dve pobede i remi u prva tri kola predstavljaju određeno iznenađenje.

"Dobro smo počeli i igrali dosta srezlo s obzirom na to koliko je tim promenjen i podmlađen, ali vreme će pokazati. Pitanje je koliko ovaj mladi tim može da odigra dobro u kontinuitetu. Prevelik teret bio bi pričati sada o nekim velikim ciljevima, kao što je izlazak u Evropu. Više se nadam stabilnoj poziciji na tabeli, a dosta zavisi i od toga kako će druge ekipe igrati. Ako nema mnogo boljh od nas, napašćemo mi i poziciju koja vodi u Evropu", najavio je Janošević, koji je ponikao u Čukaričkom, a pored "brđana" branio i za Jagodinu, Vojvodinu, Rad i Teleoptik, iz kojeg je stigao u Suboticu.

"Imam 24 godine i mislim da sam golmanski sazreo i da ću ovu sezonu moći da iznesem na dobrom nivou", priželjkuje golman Spartaka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC