• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blažević: FIFA na "ziceru" čeka BiH!

Čekaju nas na "ziceru". Čekaju prvu baklju, petardu, pa da nas zaustave na putu za Južnu Afriku. Više me strah kazni nego Turaka", kaže Ćiro.

 Blažević: FIFA na "ziceru" čeka BiH! Izvor: MONDO

Miroslav Blažević uskoro putuje u Jermeniju kako bi s lica mjesta vidio šta očekuje reprezentaciju BiH u narednom meču kvalifikacija za Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi.

Popularni Ćiro priznao je u izjavi za sarajevski "San" da se plaši prvog protivnika zbog lošeg terena, ali i eventualnih sankcija Svjetske fudbalske federacije (FIFA), koja je najavila da bi zbog najmanjeg incidenta navijača BiH mogla da izbaci selekciju iz daljih kvalifikacija.

"Strah me Jermenije, plašim se džombastog terena, zato se spreman da idem u inspekciju. Bojim se i sankcija FIFA. Čitao sam posljednju opomenu koju smo dobili. Čekaju nas na ‘ziceru’. Čekaju prvu baklju, petardu, pa da nas zaustave na putu za Južnu Afriku. Više me strah kazni nego Turaka", rekao je Blažević.

Prema njegovim riječima, jedino o čemu trenutno razmišlja je selekcija Jermenije.

"Najprije se moramo pripremiti za Jermene, a tek poslije ćemo da mislimo na Turke. Moramo ponovo da upozorimo navijače, hoću da budemo jedna duša, jedno tijelo. Svi živimo za taj uspjeh i zato moramo biti pravi, kako na terenu tako i na tribinama".

Blaževiću profit nije važan, pa je poručio čelnicima FS BiH, koji zagovaraju da se mečevi igraju na "Koševu", da se odlučujuće utakmice moraju igrati u Zenici.

"Kakva zarada, igramo na 'Bilinom polju'. Pobjeda je najveća zarada. Nemamo pravo na kiks jer u Zenici moramo pobijediti Tursku i Španiju", zaključio je selektor BiH.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC