• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krenuli i "građevinari" i "romantičari"

Dva beogradska superligaša, Rad i OFK Beograd, počeli su u srijedu pripreme za novu sezonu sa istim ambicijama - sačuvati mjesto u elitnom društvu.

 Krenuli i "građevinari" i "romantičari" Izvor: MONDO

Interesantno je da će oba beogradska kluba drugi dio priprema imati u Sloveniji.

Trener fudbalera Rada Marko Nikolić rekao je da je cilj te ekipe u narednoj sezoni plasman do šestog mjesta na superligaškoj tabeli.

"Osnovni princip koji ćemo tražiti od fudbalera koji će sljedeće sezone nositi Radov dres je pobednička ambicija u svakom meču, bez obzira na ime protivnika - Partizan, Crvena zvezda ili neki tim sa začelja tabele. Naš cilj biće trijumf, vidjećemo da li će to biti dovoljno za drugo mjesto, četvrto ili šesto. Kao posljednju opciju naglašavam šestu poziciju, jer ispod tog mjesta ne vidim ekipu Rada u narednoj sezoni", rekao je trener "građevinara".

Prošlu sezonu u Superligi fudbaleri Rada završili su na osmom mjestu sa 36 bodova.

Na prvom okupljanju Nikoliću su se javila 32 fudbalera. Do polaska u Sloveniju, 19. jula, na drugi dio priprema, ekipa će raditi u Beogradu.

U narednim danima biće jasnije koji igrači će napustiti Banjicu, pošto su stigle inostrane ponude za nekolicinu fudbalera.

Odbrambeni igrač Nemanja Pejčinović vratio se u klub, nakon što mu je istekla pozajmica u Crvenoj zvezdi, ali on će, kao i štoper Jagoš Vuković najvjerovatnije u toku ovog prelaznog roka napustiti klub.

Prvo pojačanje "građevinara" je Slobodan Vuković, koji je prošle sezone igrao za ekipu Voždovca. Fudbaleri Rada treniraće sa novim kondicionim trenerom Ivanom Vučetićem, koji je prethodnih pet godina radio u Čukaričkom.

Fudbaleri Rada će u pripremnom preiodu odigrati 10 kontrolnih mečeva. U Beogradu će 11. jula igrati protiv Resnika, dok će četiri dana kasnije odmjeriti snage sa Radničkim iz Obrenovca. Dan pred polazak na pripreme u Sloveniju, 18. jula Rad će igrati protiv beogradskog Železničara.

Na pripremama u Sloveniji zakazani su mečevi sa kiparskim Apolonom (21. jul), Slavijom iz Sofije (22. jul), izraelskim Makabijem (25. jul) dok će dan kasnije "građevinari" igrati sa reprezentacijom Bahreina. Takođe, Rad će igrati i sa slovenačkom Murom (29. jula), a dva dana prije polaska u Beograd, 30. jula, odigraće meč sa mađarskim BVSC.

OFK Beograd se prošle sezone spasio ispadanja u posljednjem trenutku. Želja svih na Karaburmi je da se taj scenario nikako ne ponovi.

Novi trener "romantičara" Dejan Đurđević izrazio je nadu da će njegov tim igrati timski i tako izbeći situaciju iz prošle sezone.

Na prozivci je bilo 36 igrača, uglavnom onih koji su nosili plavo-bijeli dres prošle sezone. Đurđević je poručio igračima da u narednoj sezoni želi jaku timsku igru ali i da je teren najbolji pokazatelj forme. Takođe, Đurđević i stručni štab apelovali su na fudbalere da vode sportski život.

Prije nekoliko dana, OFK Beograd je pojačao odbranu. Došla su dvojica igrača, koji mogu da igraju na pozicijama lijevog beka i štopera.

Riječ je o 27-godišnjem Darku Jovandiću, bivšem fudbaler Banata, slovenačkog Celja, Bakua iz Azerbejdžana, kome je posljednja destinacija bila Kazahstan, i sedam godina mlađem Petru Planiću iz kraljevačkog Metalca.

"Primili smo najviše golova u ligi prošle sezone, pa je logično da se u ovom prelaznom roku skoncentrišemo na rekonstrukciju zadnje linije. Najveće probelme imali smo na spoljnjim pozicijama", rekao je ranije sportski direktor "romantičara" Mitar Mrkela.

Najavio je još dva, tri moguća nova pojačanja.

Fudbaleri OFK Beograda će u petak otputovati u Krivaju, gdje će trenirati pošto se na njihovom stadionu igraju utakmice Univerzijade. Nakon toga, 22. jula, "romantičari" odlaze na dvonedjeljne pripreme u Sloveniju.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC