• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svađa: Murinjo i Gvardiola zbog 1,5 centimetra!

Autor mondo.rs

Ne gotive se, to znamo. Ali, verujete li da su se posvađali oko naizgled naivne visine trave? I to pred ostalim elitnim trenerima Evrope...

Žoze Murinjo i Pep Gvardiola nisu dragi jedan drugome.

Štaviše. I to nije novost.

Ali, ovog puta su pomerili granice svog rivaliteta - pronašli su teren za sukob i kada se ne radi o međusobnom susretu njihovih klubova.

Naime, španski "As" i nemački "TZ" pišu o tome da je došlo do bučne svađe između dvojice vrhunskih fudbalskih trenera tokom UEFA elitnog seminara, održanog u Nionu prošle nedelje. Tada su se, za istim stolom, našli vodeći evropski fudbalski mudraci i raspravljali o tome kako je moguće unaprediti fudbal i šta ga trenutno muči.

"Fini neki ljudi", sa osmehom je prokomentarisao Jirgen Klop kada je napustio "okrugli sto".

Novinari su isprva mislili da je Klop samo elegantno odbio da iznese svoje utiske sa foruma, međutim nekoliko dana kasnije u javnost su dospele prve informacije o tome da nije baš sve bilo "fino" tokom samog sastanka.

Kako je došlo do verbalnog okršaja?

Sve je počelo kada je na dnevni red došla rasprava o travnjacima, podlogama na kojima se igra i trenira, visini trave, zalivanju i drugim metodama ubrzavanja ili usporavanja terena. Tu, a svi dobro poznajemo stilove Murinja i Gvardiole, nije moglo da ne dođe do kolizije.

Pre nego što vam prepričamo kako je tekao dijalog, podsetićemo vas da je Murinjo, u svom prvom mandatu na čelu Čelsija, jednom dočekao Barselonu sa Frankom Rajkardom na čelu tako što je naredio da se na "Stamford bridžu" trava potpuno "zalije", ali ne vodom, nego peskom!

Dakle...

Gvardiola se javio za reč i izneo mišljenje da bi trava, sa aktuelnih tri centimetra visine, trebalo da bude isečena na samo centimetar i po. I da bude polivana pred svako poluvreme, kako bi fudbal bio brži i prijatniji za gledanje, atraktivniji za navijače...

"Svako ima svoj stil i to treba poštovati. Fudbal može da bude spektakularan na mnogo načina", replicirao je Murinjo, zakleti taktičar, koji je i gubio od Gvariole u karijeri, ali i nanosio mu teške poraze, neretko defanzivnim zamislima.

"Od trenera zavisi koliko će se igrati elegantan fudbal... Meni deluje kao da Murinjo više voli rezultat od spektakla", konstatovao je Gvardiola, kada je počela razmena oštrih reči, zbog čega su morali ostali da reaguju.

"Samo ga poznajem, to je sve", navodno je Gvardiola rekao poslednje pre nego što je tema promenjena.

U izveštajima sa sastanka navodi se da će UEFA, uprkos Murinjovom protivljenju, organizovati nekoliko međunarodnih prijateljskih utakmica na travi visokoj svega 1,5 centimetara.

Znate li kada je zapravo prvi put došlo do sukoba Gvardiole i Murinja oko ove teme? Kada su se Real i Barselona sastajali u finalu Kupa kralja, 2011. godine, na neutralnom terenu u Valensiji. Do tada, kada se igralo u Madridu trava je bila viša i suva, a u Barseloni kraća i mokra.

Ovog puta niko nije bio domaćin i danima je trajala rasprava oko toga šta bi trebalo uraditi. Na kraju, trava je bila polivena, ali je Real uspeo da pobedi Barsu 1:0, posle produžetaka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC