• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Prva liga: Pola juri, pola beži!

Nedelju dana kasnije od Superligaša, startovaće i drugoligaški karavan, pod imenom Prva liga Telekom Srbije.

 Počinje Prva liga: Pola juri, pola beži! Izvor: MONDO

U senci od oluje koja je pogodila vrh naše fudbalske organizacije i najpoznatijeg kluba, u subotu i nedelju zaigraće se na malim, ali uglavnom pristojno popunjenim stadionima gde se tema fudbalske mafije retko pominje.

Ne zna se gde će biti zanimljivije ovog proleća, u društvu na vrhu ili dnu tabele.

Prve dve pozicije na tabeli vode u elitu sledeće sezone, ekipe koje posle 34 kola budu zauzele treću, četvrtu, petu i šestu poziciju, prvo će međusobno igrati baraž mečeve iz kojih će se pobednik sastati sa desetoplasiranom ekipom Superlige. Bolji u tom dvomeču igraće u najvišem rangu u sezoni 2008/09.

Priliku da u doigravanju izbori opstanak imaće samo 14. od 18 timova u ligi, koji će se sastati sa pobednikom baraža srpskoligaškog društva, dok će poslednje četiri ekipe (15, 16, 17. i 18) automatski otići u treći rang po kvalitetu.

A, tabela je takva da "pola" lige može gore, a "pola" dole.

Ipak, najveći favoriti za promociju u viši rang su lider Javor iz Ivanjice i Jagodina, mada će ova dva tima imati veliku konkurenciju u BSK iz Borče, Radu i Metalcu.

"Mi jesmo na čelu karavana, ali do poslednjeg kola neće se znati ko će biti direktni učesnici Superlige. Po mojoj proceni, šest klubova će se boriti za plasman u elitu, dok skoro svi ostali strepe za opstanak. Biće jako zanimljivo", procenjuje trener Javora Radovan Ćurčić.

"Vidim tri ozbiljna kandidata za dva mesta koja vode u Superligu: Javor, Jagodinu i Rad. Što se tiče ostatka lige, vidim da su se svi pojačali u prelaznom roku, videćemo i koliko ko može. Svi su tu negde, borićemo se ili za opstanak ili za baraž", procenjuje strateg niškog Radničkog Slobodan Antonijević.

Voždovac i Novi Sad nisu tako blizu direktnom plasmanu, ali baraž je svakako nešto čemu se nadaju.

Zemun, Vlasina i Radnički iz Pirota gotovo da su već prežaljeni, iako se stiglo tačno do polovine trke. Ali, zato od ČSK Pivare, na 15. mestu, do Sevojna na devetoj poziciji, niko ne može mirne duše da kaže da se ne plaši za status drugoligaša.

Na listi strelaca vodi Perović iz Mladenovca sa devet golova, prate ga Bogunović (Rad), Veljović (Voždovac) i Medić (Mladost Apatin) sa osam.

Kada je poseta u pitanju, tu je neprikosnovena Jagodina, na čijem se stadionu u proseku okuplja 20.000 ljudi! To je nešto o čemu Partizan i Crvena zvezda već dugo mogu samo da sanjaju...

Gužva je na tribina i u Novom Pazaru (8.500), na mečevima Vlasine (6.500), Mladenovca (5.500)...

Parovi prvog prolećnog, 18. kola Prve lige Telekom Srbija:

ČSK Pivara - BSK Borča
Radnički Pirot - Metalac
Voždovac - Novi Sad
Javor - Mladenovac
Vlasina - Jagodina
Hajduk - Novi Pazar
Zemun - Sevojno
Mladost A. - Srem
Rad - Radnički Niš

Tabela: Javor 33, Jagodina 31, BSK Borča 30, Rad 28, Metalac G. M. 28, Voždovac 26, Novi Sad 26, Sevojno 24, Srem 24, Mladost A. 24, Radnički N. 22, Hajduk 22, Mladenovac 21, Novi Pazar 19, ČSK Pivara 18, Zemun 13, Vlasina 11, Radnički P. 5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC